Prosinac – blistavo finale najneizvjesnije godine do sada

Zara centar
Zara centar

Ova godina je na mnogo načina bila godina koja je promijenila život mnogima. No, ova godina je bila posebna i po jedinstvenim i snažnim vezama kao i rijetkim retrogradnim kretnjama koje su se dešavale tijekom čitave godine. A kako to i priliči 2020.-oj, prosinac završava uz urlik iz svemira, donoseći dramatičan pomak koji bi trebao promijeniti paradigmu u kojoj živimo. Što nam astrologija i planeti poručuju prilikom ulaska u novu godinu saznajte u nastavku.

Astrologija i planeti: nova godina koja je pred nama

Prva polovica mjeseca usredotočena je na vatrenu stihiju sa Suncem u Strijelcu, koja se brzo pojačava kako Merkur ulazi u ovaj optimistični znak prvog prosinca. Usred smo sezone pomrčine jer upijamo dugotrajnu mentalnu energiju iz pomrčine u Blizancima, što nas tjera da odbacimo stara vjerovanja kao svojevrsni način prilagodbe za ono što dolazi.
Tijekom cijelog mjeseca važno je biti svjestan da će vladati zbrka, a ono što mislimo da vidimo vlastitim očima ne mora nužno biti potpuna istina. Međutim, ta energija može biti idealna za kreativnost, sve dok svoju metu ne izgubimo iz vida. Uostalom, sezona je Strijelca – i trebali smo ciljati što je više moguće!

\"planeti,
14. prosinca događa se pomrčina Sunca u Strijelcu koja će spojiti Merkur i Mars. Iako je trigon pozitivan aspekt, utjecaj Marsa može biti intenzivan i više od svega zapaljiv. A budući da je uključen kozmički glasnički planet, vrlo je moguće da će ova pomrčina doći s nekom vijesti koji nam možda neće dobro sjesti – barem ne kad ju prvi put čujemo.
Srećom, pitanja ljubavi i financija, postaju lakša kad Venera sljedećeg dana uđe u bezbrižnog Strijelca. Također 15. prosinca, Hiron završava svoju dugu retrogradnost, pružajući nam priliku da još jednom napredujemo u temama dubokog iscjeljenja duše.

Astrologija i događanja u prosincu

Druga polovica prosinca prepuna je rijetkih i jedinstvenih poravnanja koja će promijeniti način na koji se odnosimo na kolektivnoj razini. 16. prosinca Saturn ponovno ulazi u Vodenjaka – ali ovaj put, ovdje i ostaje! Podsjetimo se, početkom 2020. godine Saturn je zaronio u Vodenjaka, dajući nam uvid u to kako će se ponašati u ovom buntovnom i često neshvaćenom znaku. Nadamo se da smo dobili neke znakove i naputke kako trebamo preusmjeriti pažnju i prioritete, jer će Saturn ostati u ovom znaku sljedeće dvije i pol godine! Ova promjena znakova koju izvodi planet granica i odgovornosti trebao bi se činiti poput daška svježeg zraka, jer se očekuje da će ugnjetavajuća jarčeva energija prerasti u moderniji i vizionarski utjecaj na sve nas.
Samo tri dana kasnije, Jupiter, veličanstveni planet obilja i zaštite, također ulazi u Vodenjaka, elektrificirajući cijelu drugu polovicu godine. Velika konjunkcija Saturna i Jupitera trebala bi se ustabiliti točno na dan zimskog solsticija,, što bi dodatno povećalo njegovu važnost. Posljednjih dvjesto godina Jupiter i Saturn (s jednom iznimkom) pretežno se sastaju u zemaljskim znakovima. Budući da su ovo dvoje jedini društveni planeti, njihov ciklus i okupljanja postavljana trendove u načinu na koji se svi razvijamo kao društvo, kao i u ambicijama koje nas vode na osobnoj razini.

Saturnova vladavina

Tradicionalno, Saturn također vlada Vodenjakom, ali u modernoj astrologiji Saturn će biti pod vlašću Urana, planeta pobune i slobode. Dakle, u općenitom kontekstu, očekuje se da će ovaj elementarni pomak čovječanstvo odmaknuti od materijalističke i industrijalizirane sjene zemljanog elementa prema više humanističkom, tehnološkom i inkluzivnom fokusu. I dok se na ovu vezu veže puno nade, samo će vrijeme pokazati, jer je to vrsta energije koja se razvija s vremenom. Iako ove promjene na prvi pogled mogu značiti pregršt toga za društvo, ne bismo trebali očekivati da će se dogoditi preko noći. Zapravo, razvijat će se tijekom sljedećih 200 godina!
Konačno, mjesec se završava s jakim punim Mjesecom koji stiže 29. prosinca. Toliko se toga, dobrog i lošeg dogodilo ove godine i ovog prosinca. Imajte na umu da je ovomjesečni puni Mjesec koji se događa u nježnom Raku najbolje provesti brinući se o sebi dok se fokusiramo naše unutrašnje potrebe. Upamtite naputke što vam daje astrologija i sretna vam Nova godina!

pratite nas na facebooku

Zara centar
Zara centar
Portal za životno savjetovanje s preko 10 tisuća zadovoljnih korisnika kojima smo pomogli pronaći put do prave ljubavi, sreće, uspješne karijere i samopouzdanja. Koristeći poznate tehnike: tarot, astrologija, rituali i duhovno vodstvo, naš tarot centar je tu kako bismo vas usmjerili u pravom smjeru. Želiš saznati što te čeka? Javite nam se već danas!