facebook
AlternativaNajcitanije

Simptomi blokiranih čakri i što napraviti kada su čakre blokirane?

By 25/08/202031 ožujka, 2021No Comments
Simptomi blokiranih čakri i što napraviti kada su čakre blokirane?, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Što su to čakre?

Čakre su nakupine energije u našem tijelu koje služe kao gorivo našem tijelu. Riječ čakra dolazi iz sanskrta, a u doslovnom prijevodu znači kotač. U ljudskom tijelu postoji sedam glavnih čakri poredanih od kraja kralježnice do vrha glave, a povezuju naše fizičko biće s duhovnom energijom. Vrlo često čakre postaju blokirane, a mi imamo rješenje kako otkloniti taj problem.

S vremenom je normalno da se čakre zablokiraju, a protok energije postane otežan, pa čak i nemoguć u pojedinim slučajevima. Kao rezultat toga, druge čakre rade pojačano kako bi kompenzirale gubitak protoka energije te blokirane čakre, a vaše tijelo se dovodi u disbalans. Kada se to dogodi, osjetit ćete posljedice u čitavom tijelu, kako fizičke, tako i emocionalne.

Jesu li vaše čakre blokirane?

Otvaranje i čišćenje čakri je ključni korak u vraćanju balansa vašem tijelu. Kada počistite čakre koje su bile blokirane i ostale počinju raditi normalno. Ako vas zanima kako povratiti balans u svoj život, donosimo vam nekoliko jednostavnih koraka kako bi vam olakšali taj proces.

Pronađite svoje čakre

Simptomi blokiranih čakri i što napraviti kada su čakre blokirane?, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

izvor: pixabay

Ako ste se prvi puta susreli s pojmom čakri, ove vježbe će vam možda zvučati čudno. Probajte se maksimalno opustiti i prepustiti svojim osjećajima. Kao i većina stvari u životu, s vremenom će vam ovo postati normalno, a vi ćete uživati dok izvodite ove vježbe.
Prije nego počnete otvarati svoje čakre, pronađite tihu prostoriju u kojoj ćete se moći u potpunosti fokusirati bez faktora koji vam mogu odvraćati pažnju. Sjednite u udoban položaj, zaklopite oči i krenite duboko udisati. Fokusirajte se na izbacivanje svega negativnoga i stresnoga iz vaše glave.
Kada ste spremni, počnite vizualizirati čakre, jednu po jednu. Uvijek počnite s onom na dnu vaše kralježnice i polako se penjite prema vrhu glave. Zamislite i boje koje se povezuju s određenom čakrom i pokušajte osjetiti kako se vaša kralježnica pokreče sa svakim vašim udahom. Kada ste se popeli do zadnje čakre, spremni ste za vizualiziranje svake čakre zasebno.

Prva čakra: korijenska čakra

Simptomi blokiranih čakri i što napraviti kada su čakre blokirane?, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Na samom kraju kralježnice nalazi se korijenska čakra. Ona se označava crvenom bojom, a njezina uloga je da vas drži čvrsto na zemlji. Ako vam je korijenska čakra blokirana, vjerojatno se borite s velikom količinom straha i paranoje kojima često ne znate razlog. Otvaranjem ove čakre povratit će vam se osjećaj sigurnosti i zadovoljstva.
Započnite tako što ćete stati uspravno s nogama u širini vaših ramena. Ravnomjerno rasporediti svoju težinu na obje noge i fokusirajte se na osjećaj kako vam tabani dodiruju podlogu na kojoj stojite. Nakon nekoliko minuta sjednite na pod prekrižite noge i dodirnite palce s vrhovima kažiprsta. Kada ste zauzeli pozu, ruke naslonite na koljena te se fokusirajte na crvenu energiju korijenske čakre i polako izgovorite riječ IAM, te vizualizirajte cvijet koji otvara pozitivnu energiju.

Druga čakra: sakralna čakra

Simptomi blokiranih čakri i što napraviti kada su čakre blokirane?, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Nalazi se između zadnjeg kralješka i pupka, a označava se narančastom bojom. Povezana je s vašim željama i seksualnošću te simbolizira unutrašnji plamen, uspjeh i pozitivne emocije. Ona je naš emocionalni pokretač i centar užitaka te omogućava da osjetimo fizičko i emocionalno i zadovoljstvo i uživamo u hrani i seksu. Ako vam je sakralna čakra blokirana, mučite se s vašim osjećajima, te moguće da patite od opsesivno kompulzivnih poremećaja.

Kako bi otvorili sakralnu čakru, započnite tako što ćete sjesti uspravnih leđa na koljena. Opustite se te zamislite narančasti protok energije. Stavite ruku na ruku s dlanovima okrenutim prema nebu, pritom pazite na to da vam se palci dodiruju te izgovorite riječ VAM.

Treća čakra: čakra solarnog pleksusa

Simptomi blokiranih čakri i što napraviti kada su čakre blokirane?, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Čakra solarnog pleksusa je žute boje i nalazi se nekoliko centimetara iznad pupka. Također je povezana s emocijama: tuga, sreća, ambicije. Kada je treća čakra blokirana osjetit ćete veliku količinu ljutnje, frustracije i agresije. Osoba teško kontrolira emocije, razočarana je i frustrirana, ima kratak fitilj i lako plane. Blokada ove čakre također donosi i osjećaj nemoći, a osobe koje se bore s njezinom blokadom često ne vide smisao života. Osoba s blokadom žute čakre ima vrlo nisko samopouzdanje, a sebe uvijek vidi kao žrtvu.Također, kada je treća čakra neuravnotežena javljaju se problemi s probavnim sustavom, čirevi, bolesti jetre te dijabetes.

Kako biste otvorili čakru solarnog pleksusa ostanite sjediti na koljenima, no sada sklopite dlanove i raširite prste pritom pazeći na to da vam se palci preklapaju. Izgovorite riječ RAM i očistite misli od negativnih emocija.

Četvrta čakra: srčana čakra

Simptomi blokiranih čakri i što napraviti kada su čakre blokirane?, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Srčana čakra je upravo ono što i mislite. Nalazi se u vašem srcu i ona je centar svih vaših ljubavnih emocija i želja, a iznenađujuće je to što se označava zelenom bojom. Kada je srčana čakra blokirana posljedice mogu biti grozne. Osobe kod kojih je srčana čakra blokirana emocionalno su hladne, nedostaje im životna radost i unutrašnji mir, ne opraštaju i misle da ne mogu pronaći ljubav, a česta posljedica neuravnotežene četvrte čakre je i rastava braka.
Blokada srčane čakre donosi niz simptoma koji se lako prepoznaju: postajete bijesni na svijet, ne možete dati niti primiti ljubav, ljubomorni ste, nevjerni, ogorčeni ste i u sebe sumnjate.
Kako bi otvorili ovu čakru vratite se u poziciju s početka, sjednite s prekriženim nogama, lijevu ruku naslonite na lijevo koljeno, te spojite vrh kažiprsta i palca. Desnu ruku privucite na grudi te izgovorite riječ YAM.

Peta čakra: grlena čakra

Simptomi blokiranih čakri i što napraviti kada su čakre blokirane?, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Nalazi se u vašem grlu, a povezana je s načinom na koji komunicirate s drugima i načinom na koji se izražavate. Većinom se njezina blokada manifestira na dva načina. Prvi je nemogućnost iskrene, jednostavne i efektivne komunikacije. Odnosno, nemogućnost izražavanje svojih osjećaja, emocija, potreba i ideja s drugima. A druga je problem s kreativnom blokadom. Kada je blokirana i neuravnotežena javljaju se problemi kao što su grlobolja, bronhitis, astma, problemi sa štitnjačom i sluhom.

Sjedite na pod u turski sijed i počnite otvarati grlenu čakru tako što ćete ruke staviti ispred sebe u ravnini grudi. Dlanove okrenite prema sebi te spojite ruke, a prste isprepletite. Fokusirajte se na tirkiznu energiju pete čakre i polagano izgovorite riječ HAM.

Šesta čakra: čakra trećeg oka

Simptomi blokiranih čakri i što napraviti kada su čakre blokirane?, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Treće oko ili čakra obrva nalazi se na samoj sredini čela između obrva, povezana s vašom duhovnošću, a označava se indigo plavom bojom. To uključuje vašu intuiciju, snove i mudrost. Ona je naš unutrašnji kompas i tumači prošlost, sadašnjost i budućnost. Oni kod kojih treće oko nije blokirano intuitivni su, idealisti, mudri, neustrašivi i praktični te znaju odabrati pravi put.
Ako se mučite s donošenjem odluka i zanemarujete instinkte, ne vidite smjer ni svrhu života, tada je vaše treće oko blokirano. Kao posljedica mogu se javiti problemi kao što su disleksija, gluhoća, nesanica, migrene, iscrpljenost i depresija.
Sjedite na pod i privucite ruke ispred sebe, a rukama načinite trokut. Palčeve podvucite ispod ostalih prstiju tako da se dodiruju samo zglobovima te izgovorite riječ OM.

Sedma čakra: krunska čakra

Simptomi blokiranih čakri i što napraviti kada su čakre blokirane?, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Smještena je na samom vrhu glave i zrači ljubičastom energijom. Usmjerena je na vašu pripadnost i svrhu u životu te je središte proizvodnje hormona sreće. Onoj osobi kojoj je sedma čakra u potpunosti otvorena zrači kreativnom energijom, inspirativna je te je vizionar
Vrlo je bitno voditi računa o našoj duhovnoj strani, u protivnom se ova čakra može blokirati. Posljedice mogu biti velike jer osoba s blokiranom krunskom čakrom sve svoje frustracije usmjerava izravno prema sebi ali i prema drugima, ponašajući se sebično. Posljedice mogu biti psihički poremećaji kao što su depresija i zbunjenost, a može doći i do teških mentalnih poremećaja poput shizofrenije.
Kako biste očistili posljednju čakru spojite ruke ispred trbuha, isprepletite prste, ali mali prst obje ruke neka stoji ravno. Mali prsti se trebaju dodirivati u svojoj punoj dužini. Fokusirajte se na posljednju čakru i ljubičastu boju prilikom izgovaranja zvuka NG.

OSJEĆATE LI SE KAO DA VAM ŽIVOT ALI NI TIJELO NIJE U BALANSU?

Naše savjetnice vam mogu podariti pomoć te otkriti koje čakre su vam blokirane. Nakon toga, ustvrdit ćemo zašto je došlo do disbalansa i otkriti vam kako spriječiti ili barem ublažiti daljnje blokiranje čakri. I naravno, pružit ćemo vam odgovarajuću pomoć i otkloniti eventualne blokade i nakupine loše energije u vašem tijelu. Podarite sebi osjećaj slobode i javite nam se s povjerenjem.

SAZNAJTE VIŠE O ČAKRAMA OVDJE