Astro siječanj - Ponovno rođenje našeg čovječanstva - Zara Tarot

Javite se s povjerenjem! Zajedno ćemo naći rješenje za sve Vaše probleme!

AstrologijaNajcitanije

Astro siječanj – Ponovno rođenje našeg čovječanstva

By 12/01/2020 No Comments

Siječanj 2020. dolazi s mnogim zanimljivim astrološkim događajima, tako da nas očekuje zaista sjajan početak godine. Osjećaj da jedna etapa završava, a druga započinje ne dolazi samo zato što je 2019. godina tek nedavno iza nas, nego zbog činjenice da će ove godine biti nekoliko zanimljivih spojeva planeta i znakova. Ovi spojevi nam donose značajne promjene ukoliko se tu zadrže duži period. Iako će se promjena pod utjecajem znakova dogoditi nešto kasnije u godini, zrak obnove već počnite udisati.

Jedan od glavnih likova u našoj priči ove godine je Saturn. On će od ožujka ući u Vodenjaka, čime završava dugu fazu tranzita kroz Jarca koja je trajala čak 3 godine. U posljednje dvije godine Saturn je proputovao prvih 20 stupnjeva Jarca. Time nam je dao do znanja da sve ono čemu se nadamo i sve ono što smo u životu postigli ima cijenu, a samim time uključuje i žrtvu u materijalnom svijetu u kojem živimo. 12. siječnja Saturn formira puni krug oko Jarca i upoznaje Plutona koji godinama leti posljednjim stupnjevima Jarca.

Susret Saturna i Plutona

Baš ova dva velikana astrologije nagovještaju aspekt čistoće. Ovo bi trebao biti apel da budete praktični ljudi i da donosite odluke vođene isključivo činjenicama, a ne osjećajima. Još od daleke 2008. godine Pluton se pojavljuje u Jarcu i otkriva skriveni dio onoga što znači imati moć. Također, skreće pažnju i na nejednakosti u društvu, pritom misleći na ekonomske ali i na nejednakost među spolovima. Pluton se bori svim silama pokazati koliko nejednakosti postoji i u modernom društvu, što vrlo često zaboravljamo…

Susret Saturna i Plutona će razbuditi skrivene strasti u svakoj osobi. Također u nama bi se mogla probuditi i moralna strana koja će nas siliti da zauzmemo stav u nepoštenim situacijama. Sažetak ove moćne veze: Pod svaku cijenu morate poduzeti nešto i zauzeti stav u trenutku kada saznate istinu. Poslije možda više za to nećete imati vremena.

Znamo da smo prije samo nekoliko dana mogli uživati u energiji Punog mjeseca u Raku. No, ono čemu se nismo nadali je da će se dogoditi pomračenje sjevernog čvora, koje se dogodilo kada je Mjesec dosegao 20. stupanj Raka. Zašto je to bitno?  Pun mjesec je vrijeme otkrivanja tajna, a sjeverni čvor je točka u kojoj imamo priliku u naš život prizvati nešto novo. Stoga, ovaj lunarni događaj će rezultirati promjenama koje smo pokušali implementirati u svoj život posljednjih 6 mjeseci. Ovo se pogotovo odnosi na sve one promjene koje uključuju obnovu u obiteljskom okruženju kao i proces buđenja svijesti koji vam može pomoći prihvatiti sebe i svoje emocije te vam pomoći da se osjećate ugodnije u vlastitom tijelu.

Mars će gotovo cijeli siječanj provesti u znaku Strijelca, i dat će nam energiju i motivaciju da proširimo svoje horizonte. Energija Marsa poziva i potiče događaje koje uključuju stručnjake određenih znanosti, donosi brojne mogućnosti za učenje, a također dobro utječe na povratak motivacije za daljnje razvijanje i školovanje.

Uz sve ovo, tu je i Venera koja će u Ribama biti od 13. siječnja. Dakle, tijekom ovog mjeseca mogu se pojaviti susreti s ljudima iz prošlosti, pomalo melankolično raspoloženje i želja za obnovom kontakta s onima koji su otišli iz vašeg života. Da ne bi sve bilo u sivom tonu,  valja istaknuti još jedan zanimljivi planetarni odnos. Taj odnos je onaj između Sunca i Vodenjaka. Sunce u Vodenjaku boravi od 20. siječnja, a 24. siječnja im se pridružuje i Mladi mjesec.

Sve ovo nas potiče na širenje grupe prijatelja i mreže kontakata. Na taj način možete vrlo pametno iskoristiti energiju Marsa u Strijelcu, Sunca u Vodenjaku i Venere u Ribama te upoznati nove, zanimljive ljude s kojima ćete voditi vrlo poticajne intelektualne razgovore. Tko zna, možda se tu rodi i nešto više…