Uživat ćete u upoznavanju zanimljivih ljudi. Samce će privući netko tko će ih nasmijavati, no ni tjelesna privlačnost neće biti zanemariva. Odlikovat ćete se zavidnom kondicijom koja će vam omogućiti da bez problema odradite naporan trening u teretani.

Mjesečni

Mars će 3. siječnja ući u znak Strijelca i motivirat će vas da se potrudite oko nalaženja podrške za jedan važan projekt koji planirate pokrenuti i tako započeti novu radnu godinu. Ako se bavite poslovima transporta ili turizmom, imat ćete povećan promet robe i usluga. Očekuju vas dobici. Sunce i Merkur će 7. i 8. siječnja tvoriti sekstil s Neptunom. Imat ćete dobar osjećaj kako da se organizirate u obavljanju radnih zadataka i kako da rješavate one zadatke u kojima nemate dovoljno iskustva. Ako se bavite radom u zdravstvu, uredskim poslom, administracijom ili kreativnim projektima, uspjet ćete izaći na kraj s povećanim brojem radnih obaveza na koje ćete nailaziti. Merkur će praviti konjunkciju sa Suncem u vašem polju posla 10. siječnja i otvorit će vam vrata za pokretanje novih poslova koji će od vas zahtijevati da pokažete svoje stručne sposobnosti i dobru suradnju s nadređenima. Morat ćete prilagoditi dinamici radnih zadataka. Uran će krenuti direktno i uspjet ćete razrijediti ideju kako da povećate priljev financija, a to će vam donijeti sigurne dobitke.

 

Saturn će 12. siječnja tvoriti konjunkciju s Plutonom u vašem polju posla. Dobit ćete povoljne uvjete da pokrenete jedan dugoročni projekt koji zahtjeva velika ulaganja, a koji će se pokazati isplativim u budućnosti i koji će biti značajan za vaš uspon u karijeri. Vaše pozicije na poslu biće stabilne i preuzet ćete viši stupanj odgovornosti. Venera ulazi u znak Riba 13. siječnja. Pojačat će se vaše kreativnost i ostvarit ćete uspješnu financijsku suradnju s investitorima. Merkur ulazi u znak Vodenjaka i donosi vam početak nove i uspješne suradnje s društvenim institucijama. Sekstil Venere s Jupiterom 23. siječnja omogućit će vam da tajnim kanalima dođete do neophodnih sredstava i prestignete konkurenciju.

 

Nezaposleni Ovnovi će biti u mogućnosti dobiti siguran i stalan posao u struci. Najviše sreće će imati inženjeri. Novi posao vas očekuje u djelatnostima industrije i zdravstva.

 

Ako ste u vezi, uživat ćete u ugodnim aktivnostima s voljenom osobom u prvoj polovici siječnja. Imat ćete više vremena jedno za drugo i to ćete znati iskoristiti tako da oboje budete zadovoljni i ispunjeni. Razgovarat ćete o zajedničkim planovima i imat ćete slične ideje kako da poboljšate vašu vezu i uvjete zajedničkog života. Ostvarit ćete i jedan važan zajednički cilj.

 

Voljenoj osobi ćete prirediti jedno ili više ugodnih iznenađenja u drugoj polovici siječnja. Jedan poklon će joj mnogo značiti. Imat ćete dovoljno vremena i za intimne trenutke udvoje koji će vam pokazati da ste dovoljno bliski i da vaš odnos sadrži potrebne kvalitete. Manje i prolazne nesuglasice ali i pojačane strasti imat ćete krajem siječnja.

 

Ako ste slobodni, početak Nove godine donosi vam više druženja i kontakte s osobama s kojima možete raditi na ostvarivanju zajedničkih ideja ili aktivnosti koje vas zanimaju. Kroz susrete takve vrste upoznat ćete sredinom siječnja osobu s kojom ćete se odlično razumjeti i koja će vas privući i fizički i intelektualno. U trećoj dekadi siječnja ćete započeti emotivnu vezu koja će na početku biti u isto vrijeme dinamična i romantična. Uživat ćete u zajedničkim intimnim trenucima.

 

Stariji Ovnovi će upoznati osobu koja će ih privući, ali koja nije slobodna. Pružit će vam se mogućnost da uđete u tajnu emotivnu vezu. Bilo bi dobro da razmislite prije nego što donesete odluku jer se tajna veza može pokazati teškom.

 

Očekuje vas većim djelom stabilno i dobro zdravlje. Izbjegavajte pretjerane napore i duži boravak na hladnom vremenu. Bit ćete podložni prehladi i bolovima u kostima i zglobovima. Rekreativne fizičke vježbe će vam pomoći da održavate kondiciju u formi i da ublažite potencijalne zdravstvene smetnje. Masaža bi vam pasala s vremena na vrijeme.

Godišnji

Sveopće gledano nova godina za ovnove je vrlo uspješna. Napokon ćete za sobom ostaviti neke stvari koje su vas do sada mučile i počet ćete se baviti onime što je vama bitno.

 

POSAO I NOVAC:  u 2020-oj ćete moći reći da ste ostvarili ciljeve koje ste zacrtali još prije par godina. Novac će vam polako postajati sve manji problem a financijska pitanja na vas više neće stavljati teret kao do sada. Na polju karijere vas očekuju neke neizvjesne stvari. Bilo da ste tek zakoračili u poslovan svijet ili ste već na vrhuncu svoje karijere, očekujte promjene. Mnoge stvari koje ste do sada smatrali bitnima padaju u vodu, a promjene koje vam se događaju u narednim mjesecima će biti i više nego pozitivne. Čak i ako vam se ne čini da stvari idu prema bolje, situacija će se iskristalizirati. 2020. vam donosi brojne mogućnosti, pa se može dogoditi da ćete raditi i više od onoga što možete podnijeti – odlučite se za jednu putanju i nje se držite. Trudit ćete se da što češće izlazite iz vaše zone komfora i da se naviknete na promjene koje, u početku, neće biti prijatne. To će vam omogućiti da sebi i svojoj porodici priuštite stvari koje ste dugo željeli.

 

LJUBAV: Ove godine ćete osjetiti potrebu za dubljom vezom. Htjet ćete se skrasiti i osnovati obitelj. Samcima prijeti jedna ozbiljna veza u ovoj godini koja bi mogla uroditi trudnoćom.  Nigdje vam se ne žuri po pitanju ljubavi. Ljubav očekujte, ali za njom ne žudite te se nećete htjeti skrasiti s nekime s kime ne vidite budućnost. Potrebno vam je puno topline i nježnosti u ovoj godini, stoga bi se moglo dogoditi da oni u braku promjene svoje ponašanje prema partneru. Htjet ćete zajednički život u svakom smislu te riječi. Također, vašem partneru će biti potrebno mnogo razumijevanja za vas, jer sada sebe stavljate na prvo mjesto. Znate što želite i od toga ne odustajete. Sve u svemu, imat ćete podršku voljene osobe.

 

ZDRAVLJE: nova godina donosi promjene na svim poljima pa tako i na zdravstvenim. Počinjete shvaćati važnosti fizičke aktivnosti, pa se u siječnju odlučujete upisati neki sport. Sve ćete se više kretati, a to će bitno utjecati na vaše psihičko i fizičko stanje. Pripazite na masnoće koje unosite u organizam.
Romantični ste i zaljubljivi, no u isto vrijeme i pomalo naivni. Vidjet ćete samo dobre strane u onome tko vam se sviđa, što će dovesti do razočaranja kada shvatite da je i on samo osoba od krvi i mesa. Pad koncentracije otežat će vam snalaženje s nagomilanim radnim zaduženjima.
Mjesečni

Mars 3. siječnja ulazi u znak Strijelca i donosi vam više angažiranja u rješavanju problematičnih dijelova radnih zadataka, gdje se od vas traži primjena svih vaših vještina i stručnog znanja. Bit ćete usmjereni na rješavanje spornih pitanja na polju platnog prometa i nastojat ćete ubrzati i učiniti efikasnijim naplatu vaših potraživanja. Sunce i Merkur će 8. i 9. siječnja tvoriti sekstil s Neptunom i donijet će vam poboljšanje u odnosima sa suradnicima iz inozemstva, kao i uspjeh u trgovini robom iz uvoza. Imat ćete dobar osjećaj za dobitne poslovne poteze. Konjunkcija Merkura sa Suncem donijet će vam početak suradnje s jednom osobom na visokom društvenom položaju, pomoću koje ćete lakše dobivati podršku za ostvarenje vaših planova. Saturn će 12. siječnja tvoriti konjunkciju s Plutonom. Pokrenut ćete veliki i dugoročni projekt u kooperaciji s inozemnim partnerom koji je povezan s djelatnostima industrije, građevinarstva, moderne tehnologije i energetskih resursa. Ovaj projekt će zahtijevati velike investicije, ali će vam donositi i veliku zaradu, kao i mogućnost napretka u karijeri.

 

Venera ulazi u znak Riba 13. siječnja i donosi vam dobar osjećaj za uspostavljanje obostrano korisne suradnje s kreativnim osobama, posebno sa ženama. Merkur će 16. siječnja ući u znak Vodenjaka u vaše polje posla i karijere. Nakon Merkura će i Sunce ući u Vodenjaka 20. u mjesecu. Vaše organizacijske i upravljačke sposobnosti će doći do izražaja i ostvarit ćete napredak u svemu što ste planirali. Najviše uspjeha ćete imati u djelatnostima trgovine, komunikacija i u IT sektoru. Sekstil Venere s Jupiterom omogućite vam podršku za razvoj vaših ranije započetih planova koji vam dolazi posredovanjem sretnih okolnosti u okviru jedne uspješne suradnje. Krajem mjeseca nailazite na teškoće u platnom prometu.

 

Nezaposleni Bikovi će biti u mogućnosti zaposlenja u djelatnosti kemijske industrije, transporta, turizma i trgovine. Imat ćete uspjeha i u honorarnim poslovima vezanim uz marketing.

 

Ako ste u vezi, ulazak Marsa koji vlada vašim poljem ljubavi i braka početkom siječnja, donijet će vam mogućnost da odete na putovanje s voljenom osobom i da posvetite jedno drugom nekoliko dana gdje ćete poboljšati vašu bliskost i učvrstiti vašu vezu. Pružat ćete više podrške vašem partneru gdje god se to pokaže potrebno. Imat ćete otvorene razgovore o raznim temama.

 

U drugoj polovici siječnja posvetite se radu na ostvarivanju zajedničkih planova i dogovora, u čemu ćete se odlično slagati s partnerom. Kraj mjeseca donosi vam nesuglasice čiji su uzrok pojačane strasti, a koje će izazivati ljubomoru, sumnjičavost i povremene svađe. Nesuglasice će nastati zbog zajedničkih ulaganja oko čega se nećete moći složiti.

 

Ako ste slobodni, poznanstvo s osobom iz inozemstva donijet će vam česte kontakte i probudit će obostrane osjećaje. Dobit ćete poziv da se vidite i tražit ćete način da to iskoristite. Odlazak u inozemstvo na kraće vrijeme će vas ispuniti jer ćete se odlično provesti i otkrit ćete da vas druga osoba vrlo privlači, da imate mnogo toga zajedničkog i ući ćete u intimne odnose i vezu na daljinu.

Stariji Bikovi će na početku siječnja upoznati osobu koja je dinamične prirode, uvijek u pokretu i koja će ih privući svojim vedrim duhom. Počet ćete se viđati i sve više ćete se dopadati jedno drugom. Ući ćete ubrzo u slobodnu vezu.

Zdravlje će vam biti stabilno i imat ćete dovoljno energije za sve. Bit ćete fizički aktivni, često u pokretu ali ćete ravnomjerno rasporediti vaše aktivnosti i odmor. Naći ćete i vrijeme za psihofizičku relaksaciju. Tek krajem siječnja će doći do pada vašeg imuniteta, što može dovesti do hormonskog disbalansa, kao i do teškoća s cirkulacijom u predjelu nogu.

 

Godišnji

  1. za vas znači više energije i manje stresa. Ulazite u Novu godinu sretni, a takvi ostajete sve do zadnjih dana ove godine.

 

POSAO I NOVAC: 2020. godina će biti veoma uspješna za Bikove, ali i one u podznaku ovog znaka. Trudit ćete se biti fleksibilniji i ne shvaćati svaku kritiku osobno. Bit ćete spremni uhvatiti se u koštac s mnogim izazovima koji su stavljeni pred vas i izaći iz njih kao apsolutni pobjednik.  Imat ćete mnogo više energije i fleksibilnosti pa ćete započeti neke projekte koje ste ranije imali u planu. U ovog godini bit će izražena vaša kreativna strana, a problemima ćete pristupati kao prema novim izazovima. Nema onoga što vam se čini nepremostivim. Sve skrivene talente koje ste do sada čuvali za sebe, znat ćete dobro iskoristi na vašem radnom mjestu, a zalaganje i trud primijetit će vaši šefovi. Ambicioznost je osobina koja će vas krasiti u narednom periodu pa ćete postići veće uspjehe nego prije. Bit ćete puni elana i pozitivne energije koja će prijati vašim suradnicima.

No, pripazite s novcem. Novac vam i dalje nije jača strana te se klonite nepotrebnih troškova. Moguće da ćete dići kredit koji će vam biti teško otplaćivati.

 

LJUBAV: 2020. godine ćete riješiti mnoge nedoumice koje su vezane za vaš ljubavni status. Nećete se više zavaravati i očekivati nerealne stvari.  Ako ste slobodni, 2020. vam skriva pred očima ljubav. Vrlo vjerojatno je to osoba koja vam se na prvu nikako neće svidjeti. A kako vrijeme bude odmicalo, a vi tu osobu bolje poznavali, shvatit ćete da je ta osoba upravo sve ono što ste si dugo priželjkivali.  Oni u braku ili dugogodišnjoj vezi će napokon doći u mirnija ljubavna polja. Razriješit ćete nesuglasice koje vučete odavno i provodit ćete više vremena skupa te  ponovo ćete ostvariti bliskost i ljubav.

 

ZDRAVLJE: Početkom godine ćete imati manje zdravstvene probleme koji će vas natjerati da vodite računa o sebi.  Čim budete imali vremena posjetite zubara. U suprotnom će vam se zubobolja javiti kada je najmanje budete očekivali.

 
Skloni ste pogrešnim prosudbama pa izbjegavajte samostalno donošenje važnih poslovnih odluka. Uzmite još vremena za razmišljanje i posavjetujte se sa stručnjacima. Bit ćete sumnjičavi prema partneru, no nemojte mu priređivati scene samo zato što ste nesigurni.
Mjesečni

Mars ulazi u znak Strijelca 3. siječnja i donosi vam više motivacije da se usmjerite na rješavanje važnih stvari u zajedničkim projektima s poslovnim partnerima. Bit ćete aktivniji ako se bavite djelatnostima javnosti i ostvarujete uspjeh u držanju poslovnih prezentacija i javnim nastupima. Uspjet ćete privući više klijenata. Sunce i Merkur će tvoriti sekstil s Neptunom. Imat ćete dobar osjećaj kako poboljšati platni promet i kako da nabavite sredstva koja su vam neophodna za neometan rad na zadacima koje obavljate. Uspjet ćete poboljšati platni promet i ostvariti višu zaradu od očekivane. Saturn će 12. siječnja tvoriti konjunkciju s Plutonom, što će doprinijeti stabilnom financijskom stanju i omogućiti vam suradnju na jednom velikom projektu koji će vam donijeti sigurnu zaradu. Dobitke ćete imati od investiranja u nove projekte i od brzinskih akcija. Uspjeh ćete ostvariti u djelatnostima usluga. Venera će 13. siječnja ući u znak Riba i vaše polje posla. Donijet će vam povoljne mogućnosti za uspeh i napredak ako se bavite kreativnim poslovima ili zdravljem.

 

Merkur će 16. siječnja ući u znak Vodenjaka donijet će vam nove ideje kao i mogućnost suradnje s inozemstvom. Odlazak na poslovno putovanje će vam se isplatiti. Uspjeh ćete ostvariti u IT sektoru i svim poslovima koji imaju veze s modernim tehnologijama. Budite pažljivi u vezi bilo čega što vam bude nejasno u dogovorima i pregovorima. Sunce 20. siječnja ulazi u znak Vodenjaka. Vaš autoritet i stručne vještine će doći do boljeg izražaja. Pružit će vam se mogućnost da uvećate stručne sposobnosti i steknete neku novu licencu. Sekstil Venere s Jupiterom donijet će vam dobar osjećaj za uvećanje prihoda kroz primjenu vaših kreativnih ideja. Krajem siječnja nailazit ćete na teškoće i nejasnoće u odnosima s poslovnim partnerima.

 

Nezaposleni Blizanci će dobiti priliku zaposlenja u djelatnostima za koje su stručno osposobljeni, kao i u djelatnostima komunikacija i IT sektoru. Honorarne poslove ćete lako dobivati.

 

Ako ste u vezi, ulazak Marsa u vaše polje ljubavi na početku siječnja unijet će dinamiku u vaš odnos s voljenom osobom. Vrijeme je da se više angažirate oko zajedničkih aktivnosti i da više vremena provodite zajedno. Potrebne su vam konstruktivne promjene u vezi. Ako sve ostane kako je bilo ranije, doći će do nezadovoljstva i pojave napetosti koja lako može prerasti u svađe.

 

Venera će u trećoj dekadi siječnja tvoriti sekstil s Jupiterom koji vlada vašim poljem ljubavi, a to će vam donijeti sklad i sreću u odnosima s voljenom osobom. Iznenadit ćete partnera pažnjom i osjećanjima koje ćete pružati kao i ispunjenjem nečega što ste ranije obećali. Krajem mjeseca će doći do neslaganja oko ostvarenja zajedničkog cilja.

 

Ako ste slobodni, početak siječnja donosi vam dinamičnu avanturu s osobom koja će vas privući svojom snažnom energijom, a koja će vam se na prvom mjestu dopasti svojim izgledom. Očekuje vas mnogo zajedničke zabave i veliko slaganje na intimnom polju. Između vas dvoje će se probuditi jake strasti i imat ćete osjećaj da ste ušli u vezu s nekim tko vam može biti ljubav za cijeli život. Krajem mjeseca će se strast pretvoriti u ljubomoru i nastat će komplikacije koje će ugroziti vezu.

 

Stariji Blizanci će djelovati zavodljivo ali će biti i prilično nestalni. Privući ćete osobu koja će vam pružati pažnju i naklonost ali će vas prije svega zanimati samo seksualna komponenta odnosa. Ući ćete u intimne odnose ali ne i u vezu.

Vaš imunitet će biti oslabljen, pa vam se savjetuje da se ne iscrpljujete previše, nego da imate dovoljno vremena za odmor i relaksaciju. Bit ćete podložni virusnim infekcijama i variranju krvnog tlaka. Vaša osjetljivost na stres će se pojačati krajem mjeseca i to će vas činiti podložnim psihosomatskim tegobama. Izbjegavajte okolnosti koje vas čine napetim.

 

 

Godišnji

Blizanci su ozbiljno shvatili Novogodišnje odluke te se njih i pridržavaju. Odlučili ste izbaciti neke loše navike i napraviti mjesta za bolje.

 

POSAO I NOVAC: 2020. godina pretvorit će vas u osobu kojoj je najbolja odlika samokontrola. Napokon ćete naučiti racionalno baratati s novcem te će vam se sve manje događati nepredvidivih troškova.  Sredina godine će biti idealno vrijeme da poboljšate kvalitete vašeg života. U vašem domu i na radnom mjestu će prevladavati harmonija i naći ćete zajednički jezik s ljudima s kojima se niste dobro slagali. Pokušavate s novim listom u knjizi vašeg života pa ćete biti manje temperamentni nego inače. Razgovorom ćete rješavati sve sukobe, ako ih uopće bude. Na poslu ćete dobro funkcionirati s kolegama, a neki od njih će vam mogli postati prijatelji za cijeli život.  Ove godine ćete imati bolju komunikaciju s kolegama i neki od njih će vam postati dobri prijatelji. Ako već niste, sredinom godine ćete naći posao u struci i nastavit ćete se usavršavati i raditi na sebi. Bit ćete uspješni i iznimno ponosni na sve ono što ste uspjeli postići u ovoj godini. Financijska situacija manje-više ostaje ista, ali svakako će se osjetiti pomak s mrtve točke. Kontinuiranim radom ćete na posljetku doći do pristojnog priljeva novca pa ćete napokon moći vratiti dug koji vučete još od prije par godina.

 

LJUBAV: Godinu ćete započeti razgovorima s partnerom o vašoj vezi. Postoji mnogo nerazriješenih pitanja u vašoj vezi, a vi ste odlučili da je sada trenutak da popeglate sve nerazjašnjene odnose. Imat ćete priliku da jedno drugome kažete sve što mislite što će rezultirati zbližavanjem ili rastankom. Onima u braku u proljeće predstoji miran period, napokon ćete biti u redu s odlukom koju ste donijeli. Živjet ćete sretno. Oni koji su slobodni, ili tek izašli iz veze planiraju putovanje na ljeto gdje će upoznati zanimljivu osobu s kojom će neko vrijeme održavati vezu na daljinu.

 

ZDRAVLJE: Iako će vaše zdravstveno stanje biti zadovoljavajuće, povremeno ćete osjećati umor zbog mnogobrojnih obaveza. Nećete naći vremena misliti na zdravu prehranu od silnih obaveza koje ste si natovarili na leđa. Pripazite ipak da se vaša prehrana ne sastoji samo od nezdravih namjernica, grickalica i fast fooda. Moguće je da ćete imati problema s visokim tlakom i masnoćama u krvi.
Osjećat ćete umor i pospanost. Mnoge smetnje koje vas muče bit će psihosomatske prirode, stoga se pokušajte opustiti i kloniti se stresa. Počet ćete manje trošiti zbog straha od neizvjesne budućnosti. Neki će se uključiti u stambenu štedionicu ili će ugovoriti životno osiguranje.
Mjesečni

Mars 3. siječnja ulazi u znak Strijelca i donosi vam više angažmana na polju usluga. Pokrenut ćete nešto novo u vašoj poslovnoj ponudi, a to mogu biti usluge prijevoza ili servisiranja mehaničkih uređaja i bijele tehnike. Sunce i Merkur će u prvoj dekadi siječnja tvoriti sekstil s Neptunom, što će unaprijediti vašu suradnju s partnerima iz inozemstva i stručnjacima. Uspjeh ćete ostvariti ako se bavite turizmom, obrazovanjem ili javnim poslom. Konjunkcija Sunca i Merkura omogućit će vam da sklopite novo poslovno partnerstvo koje vam je neophodno za dalji razvoj dugoročnih planova. Saturn će 12. siječnja tvoriti konjunkciju s Plutonom. Pružit će vam se mogućnost da sklopite unosan ugovor i započnete kooperaciju s drugim poduzećima u vezi jednog velikog i dugoročnog projekta koji bi vam mogao donijeti veliku zaradu i osigurati vam siguran tok poslova u budućnosti. Očekuje vas veliki uspeh u oblastima marketinga, ekonomije, građevinske industrije i u trgovini energetskim resursima. Ako se bavite javnim poslom, vaša popularnost će biti u usponu.

Venera će 13. siječnja ući u znak Riba. Donijet će vam financijsku podršku za početak jednog novog projekta. Merkur će 16. siječnja ući u znak Vodenjaka. Bit ćete dobro organizirani i imat ćete plodne ideje kako poboljšati obrtaj novca. Sunce će ući u znak Vodenjaka 20. siječnja i dodatno će utjecati povoljno na povećanje vaših prihoda. Sekstil Venere s Jupiterom poboljšat će vaše odnose s poslovnim partnerima i omogućiti vam sklapanje ugovora koji će vam donijeti značajne dobitke. Krajem mjeseca nailazite na teškoće na polju usluga gdje možete imati nezadovoljne klijente zbog nepažnje i loše kvalitete.

Nezaposleni Rakovi će uspjeti dobiti posao na poljima trgovine, ekonomije, prava i ugostiteljstva. Poslovi honorarnog tipa bit će vam lako dostupni.

Ako ste u vezi, čak pet planeta u vašem polju ljubavi i braka donijet će vam stabilnost u odnosima s voljenom osobom ali će u isto vrijeme dovesti i do toga da ćete više biti usmjereni održavanju forme vašeg odnosa nego što ćete pokazivati emocije. Emotivno ćete biti povučeni, mada to neće umanjiti vašu privrženost partneru. Unijet ćete novu kvalitetu u vašu vezu.

Konjunkcija Saturna s Plutonom omogućit će vam da ostvarite jedan veliki zajednički cilj, što će dovesti do poboljšanja uvjeta vašeg zajedničkog života, posebno na materijalnom polju. U trećoj dekadi siječnja doći će do jačanja intimnih odnosa, što će probuditi strasti ali će dovesti i do izljeva ljubomore i povremenih neslaganja s voljenom osobom.

Ako ste slobodni,siječanj vam je izuzetno povoljan mjesec da uđete u ozbiljnu emotivnu vezu na duže staze. Upoznajete osobu koja će vas privući svojim čvrstim stavom, stabilnim karakterom, ali koja u sebi nosi dovoljno privlačnosti i strasti. Uz to, pokazat će ambiciju i praktičnost, što će biti dovoljno da vas potpuno osvoji. Privlačnost će biti obostrana. Počet ćete se viđati često i već do sredine mjeseca ćete započeti vezu. Bit ćete skloni idealizirati svoju novu ljubav ali vam to neće donijeti smetnje.

Nešto stariji Rakovi će poslije dugog vremena dobiti šansu za ulazak u vezu od strane osobe u koju su duže vremena zaljubljeni. U početku ćete oboje biti pomalo suzdržani i nesigurni ali ćete se uvjeriti da je odluka bila na mjestu.

Vaš imunitet će biti slabiji što će vas činiti sklonim prehladi, hormonskom disbalansu, lošoj cirkulaciji i povremenom padu krvnog tlaka. Osjećat ćete se umornije nego obično i mogući su bolovi u zglobovima, donjem dijelu leđa i butinama. Zbog toga vam se preporučuje da se utoplite i da radite svakodnevne rekreativne fizičke vježbe. Potrebno vam je više odmora.

 

 

Godišnji

Pripazite kome vjerujete u ovoj godini. Nemaju sve vaše najbolje namjere kao što se na prvu čini.

POSAO I NOVAC: vi ste svoj najveći neprijatelj. Sustavno činite stvari koje vam mogu naskoditi i sada je vrijeme da s njima stanete. Morate biti vrlo oprezni prilikom ugovaranja novih poslova, osobito ako ste poduzetnik. Nova godina za vas znači mnogo zamki, na svakom koraku i to onda kada ih najmanje očekujete. Imajte na oko kolege na poslu i poslovne partnere, postoji mogućnost da izvučete deblji kraj. Od sredine ljeta ćete osjetiti znatan pomak na financijskom ali u polju karijere. Polako ćete krenuti otplaćivati nepredviđene troškove koje ste počinili početkom godine. Zbog takvih troškova ćete se morati odreći luksuza i svega što vam nije neophodno. Do kraja godine ćete osmisliti plan i vaše upravljanje financijama dobit  će novi oblik.

 

LJUBAV: Ove godine ćete spoznati pravo značenje ljubavi. Znat ćete što želite, ali još bolje i ono što ne želite. Napokon ćete sebe stavljati na prvo mjesto i  shvatit ćete da zaslužujete mnogo i nećete pristajati na ono što vam ne odgovara. Ako ste u dugoj vezi, moguće je da ćete s partnerom razgovarati o prinovi. Ova godina će u vama probuditi želju da postanete roditelj, pa ćete neprekidno gledati slike uređenja interijera dječje sobe.  Željet ćete da se ostvarite u ulozi roditelja. Ako ste u braku, posvetit ćete više vremena i pažnje bračnom drugu. Slobodni sredinom godine će upoznati osobu koja će im prvo biti prijatelj, a zatim i partner.

 

ZDRAVLJE: Bilo bi dobro da se ove godine više posvetite svom zdravlju nego ranije. Trebali biste preventivno provjeriti šećer i napraviti krvnu sliku. Leđa će vam predstavljati sve veći problem, pa bi bilo dobro da se s liječnikom konzultirate u vezi fizikalne terapije ili toplica.

 
Lako vas je izbaciti iz takta, što će vaši poslovni neprijatelji spretno koristiti protiv vas. Suzdržite se od upuštanja u obračune i ostanite suzdržani na provokacije. Trebat će vam mnogo mira i samoće kako biste se opustili i oslobodili od stresa.
Mjesečni

Mars 3. siječnja ulazi u znak Strijelca i donosi vam više posla na poljima gdje se od vas traži da pokažete svoju kreativnost. Veće napore ćete trebati uložiti ako se bavite ugostiteljstvom, djelatnostima zabave ili prosvjetnim radom. Neophodno će biti prilagođavanje okolnostima na koje budete nailazili, te da neke prepreke rješavate u hodu. Sunce i Merkur će tvoriti sekstil s Neptunom u prvoj dekadi siječnja. Dobra organizacija i sposobnost da se postavite kao vodeća figura, omogućit će vam da ostvarite napredak i bolji obrtaj novca u djelatnosti usluga. Konjunkcija Merkura sa Suncem će vam pomoći da proširite obujam vaših usluga. Saturn će 12. siječnja tvoriti konjunkciju s Plutonom, što će vam omogućiti da pokrenete jedan novi i dugoročni projekt na polju usluga, koji će vam donijeti stalne i sigurne korisnike i stabilnu zaradu u budućnosti. Važno je da budete pažljivi u investicijama, nabavci sredstava i upravljanju novcem. Uspjeh vas očekuje na polju građevinarstva, industrije i ekonomije.

Venera će 13. siječnja ući u znak Riba i pojačat će vaš osjećaj za rješavanje kompliciranih radnih zadataka, kao i vašu vještinu upravljanja novcem. Uspjet ćete uvećati zaradu vještim potezima i suradnjom. Merkur će 16. siječnja ući u znak Vodenjaka i donijet će vam uspješne dogovore s poslovnim partnerima oko predstojećih zajedničkih projekata. Ulazak Sunca u znak Vodenjaka 20. siječnja omogućit će vam da preuzmete vodeću ulogu u koordinaciji jednog poslovnog pothvata. Uspjeh vas očekuje u javnim poslovima, marketingu i pravnom sektoru. Uvećat ćete zaradu kroz djelatnost usluga. Izbjegavajte  financijske i poslovne rizike, jer bi vam to moglo nanijeti štetu zbog kvadrata Marsa s Neptunom.

Nezaposleni Lavovi će dobiti mogućnost zaposlenja u sektoru administracije, menadžmenta, javnosti i prava. Bit ćete traženi na poslovima gdje je važan dobar osjećaj za suradnju.

Ako ste u vezi, usmjerit ćete pažnju na rješavanja onoga što ometa sklad u vašem odnosu s voljenom osobom jer ćete osjećati potrebu da provodite više vremena zajedno i da poboljšate vaš odnos u cjelini. U tome će vam pomoći konjunkcija Saturna s Plutonom koja će vam donijeti jasnu sliku što treba mijenjati u svom pristupu partneru. Vaš partner će biti zadovoljan.

Merkur i Sunce će u drugoj polovici siječnja ući u znak Vodenjaka u vaše polje ljubavi i partnerstva, što će vam donijeti nove ideje kako da organizirate zajedničko vrijeme s voljenom osobom. Pokazat ćete više inicijative i pružat ćete podršku partneru tamo gdje to bude potrebno. Poboljšat ćete komunikaciju i uživat ćete u zajedničkim razgovorima i ostvarivanju ciljeva.

Ako ste slobodni osjećat ćete potrebu za više slobode i manje ćete biti zainteresirani za ulazak u emotivnu vezu, a više za druženje i zabavu. To vam neće smetati da uđete u slobodnu vezu s osobom koja je starija ili zrelija od vas, a koja će vas privući jasnim i čvrstim stavovima i karakterom. U toj vezi ćete imati dovoljno slobode i prostora da dođete do izražaja, kao i da budete potpuno u centru pažnje osobe s kojom ste ušli u vezu. Vaši susreti će biti ne tako česti ali dovoljno intenzivni i emotivni.

Nešto stariji Lavovi će imati više mogućnosti za ulazak u novu vezu. Upoznat ćete dvije do tri osobe koje će vam staviti do znanja da im se dopadate. Vama će one djelovati površno i neće vas privući. Pokušat ćete s jednom od njih ali neuspješno.

Vaše polje zdravlja će biti naglašeno aktivno tijekom siječnja. Ovo je povoljno vrijeme da preuzmete preventivne mjere za unapređenje zdravlja, kao što su odlazak na sistematski pregled i uvođenje novih metoda i kvalitetnih promjena u vezi brige za svoje zdravlje. Bit će vam osjetljiv kardio-vaskularni i respiratorni sistem, kao i zglobovi.

 

 

Godišnji

Lavovima se sprema godina puna uspjeha i osobnog napretka prosperirat ćete na svim poljima, pogotovo na financijskim.

 

POSAO I NOVAC: 2020. godina će iz Lavova izvući sve najbolje što imaju duboko u sebi. Bit ćete jači nego ikada prije, a s izazovima ćete se nositi bolje. Teške trenutke u životu ćete s lakoćom nadići i iz svega što vam život pruži ćete izvući pouku.  Prebrodit ćete mnoge teške trenutke i bit ćete jači nego ikada. Ove godine ćete naporno raditi i učiti, a rezultate ćete vidjeti već poslije nekoliko mjeseci. Proljeće iz vas izvlači ono najbolje. Bit ćete inspirirani i nadahnuti prirodom koja se oko vas budi. Napokon izlazite iz zimskog sna. S kolegama i poslovnim partnerima ćete naučiti komunicirati. Sukobe ćete rješavati mirno, a odnosi među vama će biti bolji. Imat ćete razumijevanja za potrebe vaših kolega te sveopće biti u boljoj poslovnoj poziciji. U ovoj godini vas očekuje povoljan financijski period. Bit ćete poduzetni i puni novih ideja. Pripazite na zle jezike i ne obazirite se na komentare okoline.

 

LJUBAV: 2020. vam donosi buran ljubavni život. Našli ste se pred zidom i morat ćete odabrati čemu se želite posvetiti. Hoće li to biti ljubav ili posao. Vaš partner će biti posesivan te neće trpjeti biti na drugom mjestu. Ne dajte svojoj obitelji da se miješa u vaš privatan život i donosi odluke umjesto vas jer to neće dobro završiti. Oni u vezi bi trebali naći način zadržati partnera pod svaku cijenu jer će u suprotnom zažaliti, a počinjenu grešku neće znati ispraviti. S druge strane samci su stavljeni na kušnju. Pred njima će biti mnogo opcija i mnogo iskušenja. Zapamtite da sjediti na dvije stolice ne može nitko, barem ne zadugo. Pripazite na neiskrenu osobu koja vam se lažno predstavlja. Budite na oprezu.

 

ZDRAVLJE: u zimskim mjesecima ćete ulaziti i izlaziti iz depresije. Vaše psihičko zdravlje bi moglo biti puno bolje. Promijenite vaše navike i način razmišljanja i sebe stavite na prvo mjesto. Izađite iz komfor zone i počnite se više kretati. Uvedite vitamine u svoju prehranu i pobrinite se za svoj imunitet

 
Plijenit ćete pažnju okoline svojom pojavom. Pripadnici suprotnog spola oblijetat će vas i obasipati ljubavnim ponudama, od kojih će vas jedna uspjeti zaintrigirati. Mogli biste se zbližiti s kolegom čija će vam podrška u budućnosti mnogo značiti u poslovnom smislu.
Mjesečni

Mars će 3. siječnja ući u znak Strijelca i pojačat će vaše napore da pokrenete jedan posao u vašoj režiji. Ako planirate pokretanje privatnog biznisa, to možete odmah prvog radnog dana u godini. Bit ćete vrlo motivirani da se istaknete i uložit ćete svoje stručne sposobnosti i svu svoju energiju s velikim entuzijazmom. Sunce i Merkur u prvoj dekadi siječnja tvore sekstil s Neptunom. Imat ćete uspješne razgovore s poslovnim partnerima i zauzet ćete bolje pozicije u koordinaciji zajedničkih projekata, što će pozitivno uticati na vašu zaradu. Merkur će tvoriti konjunkciju sa Suncem, što će vam omogućiti uspjeh u održavanju važne poslovne prezentacije, a to će vam donijeti nove klijente i uvećati vašu popularnost. Saturn će tvoriti konjunkciju s Plutonom 12. siječnja, što će vam omogućiti da pokrenete novi veliki i dugoročni projekt vezan za djelatnosti rada s djecom i mladima, obrazovanja , kreativnosti ili zabave. Bit ćete u mogućnosti da profitirate kroz otvaranje novog objekta ako se bavite ugostiteljstvom.

Venera će 13. siječnja ući u znak Riba, a kako je tamo snažna, to će vam donijeti javni uspjeh, posebno ako se bavite kreativnim radom, umjetnošću ili estradnim nastupima. Vaši poslovni odnosi će se odvijati bolje i imat ćete od toga višestruku korist.

Nezaposlene Djevice će dobiti mogućnost da se zaposle u djelatnostima administracije, ekonomije, zabave, prosvjete i ugostiteljstva. Ako ste kreativni dobit ćete dobro plaćeni honorarni posao.

Ako ste u vezi sekstil Sunca i Merkura s Neptunom koji se nalazi u vašem polju ljubavi i partnerstva donijet će vam odličan osjećaj kako da se postavite prema voljenoj osobi u različitim situacijama. Pokazat ćete više empatije i razumijevanja za promjenljiva raspoloženja vašeg partnera. Unijet ćete nove kvalitete u vašu vezu, što će vas oboje činiti ispunjenim zadovoljstvom.

U drugoj polovini siječnja ćete poboljšati komunikaciju i dobro ćete se slagati oko dogovora u vezi zajedničkih planova. Ulaskom Venere u znak Riba i vaše polje ljubavi poklanjat ćete punu pažnju i iskrene, otvorene i duboke emocije voljenoj osobi. Sekstil Venere s Jupiterom donijet će vam više zabave, izlazaka, kao i skladne i lijepe intimne trenutke u dvoje.

Ako ste slobodni siječanj će vam donijeti velike mogućnosti da započnete ozbiljnu emotivnu vezu koja će trajati dugo, a možda se pokaže i kao trajna. Budućeg partnera ćete upoznati na zabavi ili na mjestu za zabavu. U početku ćete biti pomalo povučeni, nesigurni i nepovjerljivi dok se bolje ne upoznate. Nakon što Venera 13. siječnja uđe u znak Riba, zaljubit ćete se jedno u drugo i sve više vremena ćete provoditi zajedno. Osjećat ćete kako ste pronašli srodnu dušu i bit ćete ispunjeni srećom.

Nešto starije Djevice će započeti vezu s osobom u koju su zaljubljene duže vrijeme. U početku će vam trebati malo vremena da se jedno drugom prilagodite. Već od druge polovice siječnja počet ćete stvarati zajedničke planove.

Potrebno vam je više odmora. Izbjegavajte situacije gdje se iscrpljujete i gdje se bavite težim fizičkim poslovima. Budite umjereno u pokretu i nađite svakog dana bar sat vremena za psihofizičku relaksaciju. Bit će vam osjetljivi zglobovi, koljena i leđa. Prakticirajte fizičke vježbe i izbjegavate pretjeranu pasivnost. Bit ćete podložni prehladi i povremenim respiratornim smetnjama.

Godišnji

Vodite se starim uvjerenjima i navikama.  Nova godina vam donosi brojne nove prilike za uspjeh.

 

POSAO I NOVAC: velika je vjerojatnost da ćete ove godine otputovati zbog posla ili studija. Naći ćete se u poziciji da ne volite posao koji radite, ali ćete ga svejedno raditi zbog prihoda koji će relativno biti dobri. Upravo zato ćete si moći priuštiti više stvari nego ste to mogli do sada. Novac vam u ovoj godini zaista neće predstavljati problem, možete odahnuti. 2020. godina će biti vrlo uspješna za predstavnike ovog znaka. Svakako imajte na umu da ovo neće trajati vječno, pa si sačuvajte svotu novca za crne dane. Motivacije vam u ovoj godini također ne nedostaje, pa ćete biti radišni i izazovima pristupati spremno i s velikom dozom znatiželje.

 

LJUBAV:  2020 vam donosi i ono dobro i ono loše po pitanju ljubavi. Izgledno je da ćete se uvući u ljubavni trokut iz kojeg nećete niti htjeti niti znati kako izaći. Također, samci bi mogli upoznati zanimljivu osobu koja će promijeniti njihov način razmišljanja o vezama ali će biti vrlo nepredvidljiva osoba izjedat će vas to što nećete znati na čemu ste s njom veliku većinu vremena. Ova godina vam donosi kontakte s raznim osobama, kvalitetnim i manje kvalitetnim osobama. No, u svakome od njih ćete tražiti nešto loše i bit ćete nepovjerljivi prema svima, vođeni lošim iskustvima iz prošlosti.

 

ZDRAVLJE: stres je u 2020. vaš najveći neprijatelj. Često će vas boljeti glava što će vas navesti na razmišljanje o promjeni okoline i načina života. Manje se živcirajte oko stvari koje ne možete promijeniti.. Ako vježbate, trudite se da se dobro zagrijete da se ne biste povrijedili.

 
Kolege će često tražiti vaš savjet ili potporu, znajući da ih nećete iznevjeriti. Šef će biti zadovoljan vašim radnim učinkom pa će vas angažirati na zahtjevnijim poslovima. Odlazak na kozmetički tretman pomoći će vam da se osjećate bolje u svojoj koži.
Mjesečni

Mars će na početku siječnja i Nove godine ući u znak Ovna i vaše polje partnerstva i javnosti. Donijet će vam pojačanu motivaciju da svoje snage usmjerite na pronalaženje novih partnerstva i sklapanje novih ugovora. Osjećat ćete pojačanu potrebu da se istaknete kroz javne nastupe, za što će vam se pružiti više povoljnih prilika. Konjunkcija Sunca sa Saturnom vam donosi mogućnost započinjanja velikog i dugoročnog projekta koji je povezan s energetskim resursima, rudarstvom, građevinarstvom i industrijom. Ako se bavite djelatnostima zdravstva, imat ćete uspjeha u psihoterapeutskom radu i davanju podrške osobama koje su stare ili u socijalnim problemima. Merkur će 5. siječnja ući u znak Jarca i uspjet ćete se bolje organizirati u administrativnom radu. Venera će 7. siječnja ući u znak Strijelca, kada ćete započeti pregovore oko novih projekata koji zahtijevaju veća ulaganja i donose veliku zaradu. Kvadrat Merkura s Marsom upozorava vas da budete pažljivi u odnosima s nadređenima jer ćete nailaziti na neslaganja koja će donijeti napete odnose i usporiti vas u radu.

 

Jupiter će 13. siječnja tvoriti kvadrat s Neptunom i donosi nesporazume s radnim kolegama, kao i nestabilnost na polju usluga. Pazite da ne napravite pogrešan potez jer bi vas to moglo kompromitirati. Loš dojam kod klijenata bi vam mogao nanijeti gubitke. Venera će tvoriti trigon s Marsom i donijet će vam uspjeh u javnim poslovima kao i unosan dogovor ili ugovor s jednim poslovnim partnerom. Kvadrat Marsa sa Saturnom će 21. siječnja dovesti do zastoja u završnoj fazi jednog važnog projekta koji ćete biti primorani prolongirati. Konjunkcija Venere s Jupiterom donijet će vam sretne okolnosti koje će vam omogućiti da ono što ste planirali pokrenete i to će za rezultat imati veliki dobitak. Vaša zarada će biti iznad prosjeka.

 

Nezaposlene Vage će dobiti priliku da novi posao u djelatnostima komunikacija i trgovine. Moguć je i privremeni posao na polju uslugama.

 

Ulazak Marsa u znak Ovna gdje je snažan i u vaše polje ljubavi i partnerstva motivirat će vašeg partnera da preuzme inicijativu i da vas pokrene na akciju. Između vas dvoje će doći do buđenja strasti što će vam goditi. Vaš partner će imati prijedloge koji će vam se dopasti. Dobro ćete se zabavljati i u isto vrijeme ćete raditi na zajedničkim ciljevima.

 

Kvadrat Marsa sa Saturnom u trećoj dekadi siječnja dovest će do ozbiljnih nesuglasica između vas, vašeg partnera i članova vaše porodice. Zauzimat ćete krute stavove. S voljenom osobom nećete se moći usuglasiti oko važnih pitanja. Tenzije će popustiti na kraju mjeseca jer ćete uspjeti postignuti dogovor. Važno je da o svemu iskreno razgovarate.

 

Ako ste slobodni, na početku mjeseca osjećat ćete veliki entuzijazam, bit ćete dobro raspoloženi i puni energije što će vam donijeti mogućnost ulaska u uzbudljive ali kratke avanture. U odnosu na jednu osobu koja vam se dopada imat ćete previsoka očekivanja. Sredinom siječnja ćete shvatiti da nemate šanse kod nje i to će vas razočarati. Kod još jedne simpatije doživjet ćete fijasko. Tek krajem mjeseca pružit će vam se prilika da osvojite nekoga tko će vam otvoreno pokazati naklonost.

 

Starije Vage će biti u centru pažnje osobe koja će svim snagama pokušati privući pažnju. Mada ćete biti spremni pokušati, shvatit ćete da niste jedno za drugo. Osjećat ćete potrebu za povlačenjem. Bit će više udvarača koji će vam dosađivati.

 

Vaše zdravlje će biti u prvoj polovici siječnja stabilno. U drugoj polovici mjeseca imat ćete promjenljivo zdravlje. Moguće su smetnje izazvane hormonskim disbalansom, a bit će vam osjetljiva pluća kao i želudac. Prehlada, gripa, bronhitis mogu vas lako zadesiti ako se ne budete pazili. Osjećat ćete pojačan umor i biće vam potrebna psihofizička relaksacija.

 

Godišnji

Očekujte razrješenje novčanih pitanja i provrat dugova. Ljubavi život će vam biti zanimljiv i prepun novi poznanstava i prilika za vezu.

 

POSAO I NOVAC: u novoj godini morate najviše paziti na svoj jezik i način ponašanja. Brzopleti ste pa ćete konstantno ulaziti u sukob s kolegama s posla. To bi vas moglo dovesti u neugodnu poziciju sa šefom, pošto će se neki od kolega žaliti na vaše ponašanje. Sami ćete snositi posljedice za neuspjehe i dobivati priznanja za ono što dobro odradite. U 2020. ćete napokon imati osjećaj da se vaš trudi isplati jer ćete osjetiti pomak s mrtve točke. Napredovat ćete polako, ali sigurno, stepenicu po stepenicu. Polako koračate prema vrhu i to vam se sviđa. U zimskim mjesecima očekujte veći priliv novca, ali se suzdržite od hirovitih i neplanskih kupovina. Priuštite si nešto o čemu dugo maštate i unaprijed isplanirate budžet i da se toga pridržavate cijele godine.

 

LJUBAV: Vage u vezama će sve intenzivnije razmišljati o braku ili zajedničkom životu. uhvatila vas je velika želja za osnivanjem obitelji, a mnogi od vas koji još nisu spremni na djecu će nabaviti kućnog ljubimca. Pred vama stoje ozbiljni razgovori s partnerom o vašim zajedničkim planovima i kuda vaša veza vodi. Pripremite se na odgovor koji ne očekujete. Oni slobodni će ove godine ostvariti brdo novih poznanstva. S mnogima ćete željeti da ostane u prijateljskim odnosima, ali to neće biti moguće jer će vas oni promatrati drugim očima. Sami sebi ćete stvarati prilike u životu te vas neće brinuti osjećaji druge strane.

 

ZDRAVLJE: ozbiljno ste shvatili vaš izgled ove godine. Iznimno će vas brinuti sve ono površno i izvanjsko, a svaku mani ćete na sebi vidjeti 3 put gorom. Tijekom ove godine ćete stalno biti na dijetama pa će vaša tjelesna težina konstantno oscilirati. Razmislite malo o svome zdravlju te se uhvatite zdravijih načina prehrane, ne gladovanja. Vodite računa o tome da unosite dovoljno vitamina u vaš organizam i pijte magnezij.

 

Obradovat će vas novčani dobitak u vidu zakašnjelog honorara ili povrata duga. Novac će vam dobro doći da smanjite minus na računu i počastite se nečim što priželjkujete. Mnogi od vas iskazivat će veliku ljubav prema hrani pa će si priuštiti odlazak u omiljeni restoran.

Mjesečni

Ribe,

Mars će 3. siječnja ući u znak Strijelca u vaše polje posla i karijere. Osjećat ćete pojačani priljev pokretačke energije i motivacije. Tu energiju usmjerite u pokretanje novih poslova. Najviše uspjeha ćete imati ako se bavite ekonomijom, turizmom, obrazovanjem ili izdavačkim poslovima. Vaša sposobnost upravljanja će biti istaknuta, pa ćete dobiti i odgovornije zadatke ili bolje pozicije u poslu. Sunce i Merkur tvore sekstil s Neptunom u prvoj dekadi siječnja i donose vam dobar osjećaj za suradnju i nalaženje podrške za ostvarenje vaših planova. Najviše uspjeha ćete imati u poslovima menadžmenta, dizajna i na poslovima gdje je potrebno pokazati vaše upravljačke sposobnosti kao i na poslovima gdje trebate pokazati svoj karakter i osobnost, na poslovima kao što su prodajne prezentacije. Saturn će 12. siječnja tvoriti konjunkciju s Plutonom, što će vam donijeti povoljnu mogućnost da sudjelujete kao suradnik u jednom velikom projektu koji se odnosi na industriju, građevinarstvo i trgovinu. To će biti poslovna suradnja na duži rok i donijet će vam značajne prihode i napredak u karijeri.

Nezaposlene Ribe će dobiti povoljne mogućnosti za zaposlenje u djelatnostima dizajna, savjetovanja, menadžmenta i industrije. Ako planirate pokretanje vlastitog posla, dobit ćete podršku od institucija.

Ako ste u vezi, sekstil Merkura s Neptunom donijet će vam više slaganja s partnerom u razgovorima, u dogovorima oko zajedničkih planova i ciljeva, kao i dobar osjećaj za potrebe voljene osobe. Više ćete izlaziti i družiti se sa zajedničkim prijateljima. Odgovarat će vam i da zajedno posjećujete društvene manifestacije. Ostvarit ćete jedan važan zajednički cilj i želju.

Druga polovina siječnja će vam donijeti više vremena za zajedničke intimne trenutke, u kojima ćete oboje uživati i koji će vam omogućiti da se potpuno opustite. Pojačat će se međusobno povjerenje i vaši međusobni osjećaji će biti jači. Znat ćete što vaš partner očekuje od vas i koje želje ima u ljubavi i to ćete mu pružati, kao i on vama.

Ako ste slobodni,na jednoj zabavi ćete upoznati osobu s kojom ćete započeti neobavezan razgovor i otkrit ćete kako imate dosta zajedničkih interesa. Odgovarat će vam društvo te osobe, shvatit ćete da i ona vama pokazuje više naklonosti. Razmijenit ćete kontakte, te ćete se početi viđati. U početku ćete biti suzdržani i samo ćete se zabavljati i razgovarati, da bi u drugoj polovici siječnja došlo do buđenja strasti na obje strane. Ući ćete u intimni odnos i u vezu. Otkrit ćete da se u mnogo čemu slažete.

Nešto starije Ribe će često izlaziti s prijateljima i u jednom izlasku će upoznati osobu s kojom će započeti neobaveznu avanturu. Nakon kraćeg vremena ćete oboje osjetiti da imate i osjećaje jedno prema drugom. To će vas još više zbližiti.

Tijekom siječnja će vaše zdravlje biti najvećim djelom stabilno, a vaš imunitet jak. Bit ćete često u pokretu i u dobroj kondiciji. Poduzet ćete i preventivne mjere da se zaštitite od potencijalnih zdravstvenih smetnji. Toplije ćete se oblačiti, a obavit ćete i zdravstveni pregled. Pridržavat ćete se pravila zdravog života. Potrebno je da se više odmarate.

Godišnji

Ispred vas je uspješna godina mada se tako neće činiti na prvu. Kvaliteta vašeg života će se naglo popraviti.

POSAO I NOVAC: 2020. za vas znači plodna godina. Ove godine ćete biti uspješni u svakom projektu koji započnete. Isplatit će vam se sva ulaganja koja ste ranije imali pa čak i ona za koja ste mislili da neće biti uspješna. Ove godine se potrudite pronaći posao iz snova i ne čekajte da vam samo padne s neba. Ako ste zaposleni, među kolegama će vladati harmonija. Ako već početkom godine ne učinite apsolutno ništa da poboljšate kvalitetu vašeg života, male su šanse da će se išta promijeniti u ovoj godini. Moguće je da ćete dobiti neko nasljedstvo pa će se vaša financijska situacija znatno popraviti u narednih nekoliko mjeseci. No, ne opuštajte se previše jer bi se mogli zaigrati i potrošiti svu ušteđevinu.

 

LJUBAV: prestanite sebe smatrati žrtvom i ne živite više u prošlosti. Ne gubite vrijeme na osobu s kojom nemate apsolutno nikakve šanse. Uvjerili ste se više puta kako ta veza neće funkcionirati. Umjesto toga, pronađite mir u samome sebi i tek kada sve vaše rane zacijele krenite u novu ljubavnu priču. Mnogi ljudi iz vašeg okruženja su preživjeli teža iskušenja od prekida i nesretne ljubavi pa onda to možete i vi. One u novopečenim vezama bi mogla smetati osoba iz društva vašeg partnera. Upravo iz tog razloga bi vi i vaš partner mogli imati nesuglasica u vezi.

 

ZDRAVLJE: U 2020. godini vaše zdravstveno stanje će se poboljšati i imat ćete više energije nego obično. Potrudit ćete se mijenjati navike koje po vas do sada nisu bile dobre. Sveukupno ćete biti odgovornija osoba te ćete više pažnje pridavati svom zdravstvenom stanju. Odlazit ćete u krevet ranije, a brojne izlazke zamijeniti knjigom ili dobrim filmom. Pripazite gdje hodaste u zimskim mjesecima jer bi mogli gadno ozlijediti ruku ili šaku.

 

 
Bit ćete brzopleti i nepromišljeni pa biste mogli izlanuti važnu poslovnu tajnu. Pazite s kime započinjete razgovor i dobro promislite prije svake izjave. Ugađat ćete partneru i ukućanima, no osjetit ćete se zakinuto i tužno ako zauzvrat ne dobijete jednak tretman.
Mjesečni

Mars će 3. siječnja ući u znak Strijelca i vaše polje novca, što će vas motivirati da usmjerite vaše napore u nalaženje novih i efikasnijih načina za ostvarivanje bolje zarade. To će od vas zahtijevati da budete stalno u pokretu, da se viđate s poslovnim partnerima i suradnicima i da veliki napor ulažete u razrađivanje taktika koje će vam omogućiti da ostvarite vaše ciljeve. Važno je naglasiti da morate biti prilagodljivi u odnosu na okolnosti i financijska kretanja. Sunce i Merkur će tvoriti sekstil s Neptunom i donijet će vam dobar osjećaj kako da se postavite u poslovnim pregovorima i kako da navedete potencijalne partnere da vam pruže podršku, kao i potencijalne klijente da vam pruže povjerenje i postanu korisnici onoga što im nudite. Merkur će tvoriti konjunkciju sa Suncem i otvorit će vam mogućnosti da započnete nove projekte i radne zadatke. Uspjeh vas očekuje u djelatnostima trgovine i komunikacija. Konjunkcija Saturna s Plutonom 12. siječnja omogućit će vam da ostvarite važne dogovore i sporazume u vezi velikih i dugoročnih projekata u kojima ćete sudjelovati.

Imat ćete uspjeha ako se bavite prosvjetom, djelatnostima zabave i estrade i ugostiteljstvom, kao i ako ste po struci dizajner. Merkur će 16. siječnja ući u znak Vodenjaka uspjet ćete se bolje organizirati kako biste sve rokove postigli na vrijeme. Ulazak Sunca u znak Vodenjaka 20. siječnja otvorit će vam mogućnosti da započnete privatni biznis ako to imate u planu. Imat ćete bolju suradnju s osobama od autoriteta. Sekstil Venere s Jupiterom omogućit će vam bolju zaradu, zahvaljujući vašim trgovačkim sposobnostima.

 

Nezaposleni Škorpioni će dobiti šansu za zaposlenje u djelatnostima prosvjete, ugostiteljstva, komunikacija, prometa i trgovine. Vaše prodajne vještine će biti najviše tražene.

 

Ako ste u vezi, skladni odnosi s voljenom osobom, više zabave i zajedničkih intimnih trenutaka očekuju vas u prvoj polovini siječnja. Imat ćete dobar osjećaj što je vašem partneru potrebno da bi se osjećao voljeno i to ćete mu pružati. Imat ćete više inicijative i organizirat ćete zajedničke izlaske i romantične trenutke, što će vas zbližiti i oboje će vas ispuniti zadovoljstvom.

 

Ulaskom Venere u znak Riba gdje je snažna, donijet će vam kreativne ideje kako da vaš partner i vi uživate u zajedničkom vremenu i kako da se što više zabavljate i budete opušteniji. Osim češćeg odlaska na mjesta za zabavu i druženja sa zajedničkim prijateljima, motivirat ćete partnera za odlazak na koncerte ili kino kao i druga mjesta koja volite.

 

Ako ste slobodni, jedan spontani susret i neobavezan razgovor učinit će da se zaljubite u osobu koja će vas privući svojim idejama, interesiranjima i vedrim duhom, kao i strasti koju ćete osjećati ispod svega toga. Ubrzo ćete se uvjeriti da je vaša nova simpatija puna erotskog naboja, što će vama u potpunosti odgovarati. Vrlo brzo ćete ući u intimne odnose, a nakon toga i u emotivnu vezu koja će vam donijeti dosta dinamike i na vas će djelovati poticajno. Odlično ćete se slagati.

Stariji Škorpioni će započeti avanturu s osobom koja će ih neodoljivo privući fizičkim izgledom. Mada u početku nećete ni razmišljati o ozbiljnoj vezi, ugodno će vas iznenaditi kada shvatite da vaš partner ima ozbiljnije namjere s vama.

Vaš imunitet će biti pojačan, što će vam najvećim dijelom siječnja donijeti dobro zdravlje. Prakticirat ćete svakodnevne fizičke vježbe i psihofizičku relaksaciju. Manja i prolazna osjetljivost može da se javi iz psihosomatskih razloga jer ćete biti osjetljiviji na stresne okolnosti i zato ih  je p

Godišnji

Vaš status na poslu se podiže na stepenicu više. Bit ćete iznimno zadovoljni sobom i svojim uspjesima na poslu.

POSAO I NOVAC: Dobit ćete priznanje za sve vaše uspjehe u novim poslovima. Očekujte povišicu ali i više obaveza u 2020. sa stresom i novim poslovnim izazovima i obavezama ćete se snalaziti odlično. Bit ćete poletni, puni elana te ćete se isticati među kolegama. Sada će vas svi početi shvaćati kao pravog lidera, što vam je u suštini i bio ultimativni cilj. Na financijsko polju će sve manje-više biti isto. Moguće je da ćete u prvim mjesecima u novoj godini više trošiti, no tome ćete stati na kraj pa ćete već u proljetnim mjesecima osjetiti veliki financijski pomak. Moguće je da ćete se upustiti u poduzetničke vode i krenuti u vlastiti biznis.

 

LJUBAV: Vama 2020. donosni mnoge ljubavne rasplete i zaplete. Bit će ovo zanimljiva godina isprepletena različitim ljubavnim pričama. Privlačit ćete poglede suprotnog spola a osvajat ćete ih energijom koja iz vas jednostavno isijava. Mnogi će vas htjeti za sebe, ali vama će biti dovoljno to što dobivate pregršt pažnje te ćete se zadržati na prijateljskom odnosu. Oni u dužim vezama će biti na prekretnici – u kojem smjeru otići. Morate donijeti tešku odluku, hoćete li ostati s partnerom ili ne. A tome će prethoditi ozbiljan razgovor u kojem smjeru ide vaša veza. Oni u braku bi mogli biti zločesti te se upustiti u tajnu vezu s osobom koja će zagolicati njihovu maštu.

 

ZDRAVLJE: u odličnoj ste formi i Od samog početka godine mijenjat ćete prehranu i početi zdravije živjeti. Tijekom ljeta pripazite se alergija koje bi ove godine mogle stvoriti dosta problema.
Izvjesne su manje smetnje u komunikaciji s kolegama. Bit ćete osjetljivi na kritike pa ćete na poslu izbjegavati eksponiranje i javno izlaganje ideja. Svladat će vas umor pa će vam tjelesna aktivnost biti naporna. Najviše vremena provodit ćete odmarajući se pred televizorom.
Mjesečni

Mars će 3. siječnja ući u vaš znak i donijet će vam više motivacije da se posvetite razvoju svojih upravljačkih i rukovodećih vještina. Moći ćete vaše kolege, suradnike i podređene pokrenuti na konstruktivnu akciju, ali ćete biti i sami suočeni s većim obujmom posla, zbog čega ćete morati više biti u pokretu i rješavati više stvari, umjesto da se dovoljno usredotočite na prioritetne zadatke. Sunce i Merkur će tvoriti sekstil s Neptunom i donijet će vam dobar osjećaj za ono što je neophodno da napravite kako biste uspjeli postići predviđene rokove. Donijet će vam i dobar osjećaj za upravljanjem novcem. Uspješno ćete obaviti nabavku potrebnih materijalnih sredstava za rad. Konjunkcija Merkura i Sunca omogućit će vam da dobijete podršku za započinjanje jednog novog projekta. Saturn će 12. siječnja tvoriti konjunkciju s Plutonom, što će vam donijeti mogućnost investiranja u jedan veliki i dugoročni projekt koji će vam donijeti očekivanu zaradu. Imat ćete dobitke ako se bavite investicijskim fondovima, kao i osiguranjem ili građevinskim investicijama.

 

Venera će 13. siječnja ući u znak Riba i donijet će vam mogućnost da pokrenete privatni biznis ako to imate u planu. To bi bio posao koji biste mogli da radite kod svoje kuće. Ostvarit ćete bolju zaradu ako se bavite knjigovodstvom, administracijom, kozmetikom ili ako ste vlasnik salona ljepote. Merkur će ući u znak Vodenjaka 16. siječnja i pojačat će vaše pregovaračke i prodajne sposobnosti. Uspjet ćete postići uspješne dogovore oko novih radnih zadataka i projekata. Ulazak Sunca u znak Vodenjaka 20. siječnja, donijet će vam podršku od vaših nadređenih za realizaciju jedne vaše ideje. Sekstil Venere s Jupiterom vam donosi dobitke od investicija, kao i ako se bavite kupoprodajom nekretnina.

 

Nezaposleni Strijelci će dobiti novi posao gdje će se od njih tražiti dobre komunikativne vještine i snalažljivost u rješavanju različitih vrsta radnih zadataka.

 

Ako ste u vezi, imat ćete dobar osjećaj za potrebe voljene osobe, što će vam omogućiti da unesete dosta novog i kvalitetnog u vašu emotivnu vezu. Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi tvorit će konjunkciju sa Suncem, Saturnom i Plutonom, što će vam donijeti stabilnost u odnosima s voljenom osobom. Znat ćete kako da se prilagodite jedno drugom i pružat ćete pažnju i emocije.

 

Merkur će u drugoj polovici siječnja ući u znak Vodenjaka pravit će kvadrat s Uranom, što će dovesti do iznenadnih nesuglasica. Vaš partner se neće slagati s vašim prijedlozima i ponašat će se tvrdoglavo, čime će unositi napetost u vaš odnos. To će biti prolazno i već krajem mjeseca ćete voditi ugodne razgovore i uspjet ćete se dogovoriti oko svega.

 

Ako ste slobodni, osjećat ćete potrebu da s nekim podijelite vaše osjećaje i da provedete lijepe zajedničke trenutke u intimnoj atmosferi ali će vam nedostajati odgovarajuća osoba koja bi odgovarala vašim potrebama. Upoznat ćete nekog sličnog u drugoj dekadi siječnja. Osvojit će vas osoba koja je praktične prirode, ambiciozna, stabilnog karaktera i čvrstih stavova. To je neko tko će znati osjetiti vaše potrebe u ljubavi i znat će vam odgovori na adekvatan način. Do kraja mjeseca ćete započeti skladnu vezu.

 

Nešto stariji Strijelci će dobiti pažnju i naklonost od osobe koja je materijalno dobrostojeća i koja ima ozbiljne namjere u ljubavi. Vama će pomalo smetati njeni konzervativni stavovi ali ćete se odlučiti probati emotivno zbližiti.

 

Potrebno je naći dovoljno vremena za psihofizičku relaksaciju. Mada ćete biti uglavnom stabilnog zdravlja tijekom siječnja, vaša osjetljivost na stresne okolnosti će biti pojačana. Zbog toga će vam trebati više odmora, kao i obavezno svakodnevno kretanje. Odgovarala bi vam šetnja kad god imate više slobodnog vremena. Osjetljivo vam je grlo.

 

Godišnji

Nova godina vam donosi šansu za napretkom u svim životnim poljima. Iskoristite ju. Odlične prilike i financijska situacija očekuju vas polovicom godine.

 

POSAO I NOVAC : poboljšat će se vaša kvaliteta života. Način života koji ste vodili do sada pada u zaborav jer ćete donijeti važne odluke koje će promijeniti tijek događaja. Početkom godine moguće je da ćete se posvađati s poslovnim partnerima ili šefom. Neće vam se svidjeti šefov stav, no to ne uzimajte k srcu. Zbog cjelokupne situacije ćete biti uznemireni, ali na kraju ćete dobro proći, a vaš nadređeni će shvatiti da želite samo najbolje. Krajem godine imat ćete šansu za unapređenjem. Što se financija tiče u ovoj godini, morate voditi zaista veliku brigu o trošenju jer ćete tijekom cijele godine imati neplanirane troškove. Svi oni koji razmišljaju o promjeni karijere, posla ili posao tek traže, imat će izvrsnu priliku sredinom godine. Uredite svoj CV na vrijeme.

 

LJUBAV: 2020. godina će vam donijeti stabilnost na ljubavnom planu. Više pažnje pridajete partneru i njegovim potrebama, bit ćete maštoviti i romantični. Imajte više povjerenja u njega i nemojte mu zamjerati svaku sitnu pogrešku koju napravi. Kvaliteta veze ovisi isključivo o vama i o vašem načinu komunikacije s partnerom. Slobodni Strijelci će biti u dilemi da li da započnu vezu s osobom koju su skoro upoznali ili s bivšim partnerom prema kome nisu ravnodušni.

 

ZDRAVLJE: Početkom godine će vas iscrpiti gripa ili neka jača viroza. Danima ćete ležati u krevetu i biti pod temperaturom, a volja za rad će biti na minimumu. Sportske aktivnost svedite na najmanju moguću razinu početkom godine jer bi moglo doći do ozbiljnijih ozljeda ligamenata. Mentalno zdravlje vam je u redu, no pripazite da vaša zabrinutost zdravljem ne preraste u hipohondriju. Ne tražite si bolesti tamo gdje ih nema.
Previše ste usmjereni na sebe i svoje potrebe pa nećete primjećivati partnerovo nezadovoljstvo. Želite li izbjeći bespotrebne sukobe i ružne riječi, obratite više pažnje na njegove želje. Nova frizura zadovoljit će vašu želju za promjenama.
Mjesečni

Ulazak Marsa u znak Ovna na početku siječnja i Nove godine pogodovale su Jarcima koji su vlasnici vlastitog posla i koji rade od svoje kuće. Ovo vam je povoljan period da pokrenete vlastiti posao. Uspjeh ćete ostvariti ako se bavite administrativnim poslovima i u djelatnostima industrije i rudarstva. Osjećat ćete pojačanu motivaciju i imat ćete veliku energiju i snagu za velike pothvate. Konjunkcija Sunca sa Saturnom pojačat će vaše upravljačke sposobnosti i otvorit će vam mogućnost uspona u karijeri. Merkur će 5. siječnja ući u vaš znak i donijet će vam više mudrosti u donošenju važnih odluka. Vaše radno iskustvo će vam omogućiti da se bolje snalazite u planiranju, organizaciji i upravljanju. Venera će 7. siječnja ući u znak Strijelca. Počet ćete više vremena provoditi u planiranju važnih pothvata u tajnosti, kako biste prestigli konkurenciju. Više pažnje ćete trebati obratiti na rokove jer će vam zbog velikog obujma radnih zadataka biti teško sve postići u predviđeno vrijeme. Najviše ćete vremena provoditi u planiranju i organiziranju svega što je neophodno.

 

Jupiter će 13. siječnja tvoriti kvadrat s Neptunom. Pazite da vaši tajni planovi ne dođu do konkurencije jer bi vam mogli preoteti primat na tržištu. Na radnim sastancima nailazite na nejasnoće i bit će vam teško objasniti svoje planove i njihovu isplativost. Oslonite se na intuiciju u nalaženju najboljih rješenja. Mars će 21. siječnja tvoriti kvadrat sa Saturnom. Nailazite na prepreke i teškoće u odnosima s nadređenim osobama, a ako ste vi na odgovornom položaju, imat ćete nesuglasice s podređenima. Pripazite na administrativne obaveze jer na tom polju mogu iskrsnuti teškoće. Uspjet ćete se do kraja mjeseca vratiti na stabilne pozicije, a vaša financija situacija će se poboljšati i bit će u porastu.

 

Nezaposleni Jarčevi će biti u mogućnosti pokrenuti vlastiti posao. Najviše izgleda za dobivanje zaposlenja imat ćete u djelatnostima posredovanja, u tržištu nekretninama i u administrativnom sektoru.

 

Ako ste u vezi, prva polovica siječnja donijet će vam više bliskosti i nove planove koji zahtijevaju samo malo dobre volje i bolju organizaciju kako biste ih ostvarili. Vaš partner i vi ćete nailaziti na međusobne razlike ali ćete uspjeti to iskoristiti tako što ćete se međusobno dopunjavati. Imat ćete dobar osjećaj za potrebe voljene osobe. Pružat ćete više inicijative i najbolji dio sebe.

 

U drugoj polovici siječnja izbjegavajte tajne, a posebno izbjegavajte  radnje voljenoj osobi iza leđa jer bi to moglo izazvati ozbiljne probleme. Na teškoće i neslaganja nailazit ćete i u obiteljskim odnosima. Bit ćete skloni tvrdoglavom ponašanju. Na sreću, u trećoj dekadi siječnja ćete uspjeti naći vremena za bliske intimne trenutke s partnerom.

 

Ako ste slobodni, siječanj vam donosi priliku da uđete u vezu koja će vas ispuniti lijepim emocijama. Upoznajete osobu koja će vam se svidjeti već na prvi pogled i odmah će vam biti jasno da se međusobno snažno privlačite. Ubrzo ćete ući u intimne odnose. U drugoj polovici siječnja će vam vaša ljubav priznati da nije slobodna, što će vas naljutiti ali ćete nakon kratke pauze odlučiti nastaviti odnos. Vaša veza će moći biti samo tajna, bar za sada ali će i vama i vašem partneru odgovarati.

 

Nešto stariji Jarčevi će biti u centru pažnje i prilazit će im nekoliko zainteresiranih udvarača. Samo jedna osoba će vam privući pažnju i s njom ćete ući u avanturu koja će se nastaviti u vidu slobodne veze, što će vam odgovarati.

 

Tijekom siječnja ćete biti većim djelom stabilnog zdravlja. U slučaju naglih promjena vremenskih prilika moguće su smetnje s krvnim tlakom. Ako ste skloni meteoropatskim simptomima, imat ćete lakše i prolazne glavobolje povremeno. U drugoj polovici mjeseca posjetite zubara jer se intervencija može pokazati neophodnom. Više se odmarajte.

 

Godišnji

Došlo je vrijeme kada se vraćaju dugovi na koje ste već i zaboravili. Osjećat ćete se sigurno.

 

POSAO I NOVAC: u novu godinu ulazite zadovoljni svojim poslovnim statusom. Velikih promjena neće bit, a na radnom mjestu će vam biti ugodno. U potrazi ste za novim znanjima i izazovima. Željet ćete naučiti nešto novo što bi obogatilo vaše znanje. Imat ćete puno posla tijekom godine, a vrhunac će biti u zadnjim mjesecima 2020. priželjkivat ćete odmor od svega i bijeg od stvarnosti. Stoga, izgledno je da ćete u ljetnim mjesecima otići na putovanje o kojem ste dugo maštali. To putovanje bi moglo biti neka vrsta teambuildigna ili poslovni put. Novca ćete imati, ali ne previše. Ušteđevinu koju ste si sačuvali nećete dirati jer se tako osjećate sigurnijima.  Ugodno ćete se iznenaditi i isplanirat ćete na što trošite. Dobro određujete prioritete.

 

LJUBAV: zbog mnogo obaveza koje vas očekuju u ovoj godine nećete se moći posvetiti partneru u potpunosti. Pripazite da se vaš odnos ne naruši dodatno. Prigovaranja će biti standardno, no ne radite muhu od slona. Staloženo se razgovarajte s partnerom i na smiren način mu pokušajte objasniti kako stvari stoje oni koji su u vezama osjetit će potrebu isprobati nešto novo. Čak postoji mogućnost da ih privuče osoba iz društva s velikom karizmom. Pripazite što radite i prisjetite se zašto ste u vezi s partnerom. Slobodni Jarčevi će preko društvenih mreža upoznati zanimljivu osobu, ali s vremenom će shvatiti da nije onakva kakvom se predstavlja. Pripremite se na mnoge kompromise u vezi.

 

ZDRAVLJE:  Moguće je da ćete utjehu od problema tražiti u hrani zbog čega ćete nabaciti par kilograma. Oni koji imaju problema s vidom mogli bi osjetiti pogoršanje situacije. Otiđite na pregled i na vrijeme reagirajte. Tjelesna aktivnost će u 2020. postati sastavni dio vaše svakodnevice. Unosit ćete potrebnu količinu vitamina i minerala u organizam te ćete biti manje boležljivi nego inače. Bit ćete umorni i bezvoljni pa bi bilo dobro da počnete konzumirati što više svježeg voća i povrća.

Obradovat će vas novčani dobitak u vidu zakašnjelog honorara ili povrata duga. Novac će vam dobro doći da smanjite minus na računu i počastite se nečim što priželjkujete. Mnogi od vas iskazivat će veliku ljubav prema hrani pa će si priuštiti odlazak u omiljeni restoran.

Mjesečni

Ribe,

Mars će 3. siječnja ući u znak Strijelca u vaše polje posla i karijere. Osjećat ćete pojačani priljev pokretačke energije i motivacije. Tu energiju usmjerite u pokretanje novih poslova. Najviše uspjeha ćete imati ako se bavite ekonomijom, turizmom, obrazovanjem ili izdavačkim poslovima. Vaša sposobnost upravljanja će biti istaknuta, pa ćete dobiti i odgovornije zadatke ili bolje pozicije u poslu. Sunce i Merkur tvore sekstil s Neptunom u prvoj dekadi siječnja i donose vam dobar osjećaj za suradnju i nalaženje podrške za ostvarenje vaših planova. Najviše uspjeha ćete imati u poslovima menadžmenta, dizajna i na poslovima gdje je potrebno pokazati vaše upravljačke sposobnosti kao i na poslovima gdje trebate pokazati svoj karakter i osobnost, na poslovima kao što su prodajne prezentacije. Saturn će 12. siječnja tvoriti konjunkciju s Plutonom, što će vam donijeti povoljnu mogućnost da sudjelujete kao suradnik u jednom velikom projektu koji se odnosi na industriju, građevinarstvo i trgovinu. To će biti poslovna suradnja na duži rok i donijet će vam značajne prihode i napredak u karijeri.

Nezaposlene Ribe će dobiti povoljne mogućnosti za zaposlenje u djelatnostima dizajna, savjetovanja, menadžmenta i industrije. Ako planirate pokretanje vlastitog posla, dobit ćete podršku od institucija.

Ako ste u vezi, sekstil Merkura s Neptunom donijet će vam više slaganja s partnerom u razgovorima, u dogovorima oko zajedničkih planova i ciljeva, kao i dobar osjećaj za potrebe voljene osobe. Više ćete izlaziti i družiti se sa zajedničkim prijateljima. Odgovarat će vam i da zajedno posjećujete društvene manifestacije. Ostvarit ćete jedan važan zajednički cilj i želju.

Druga polovina siječnja će vam donijeti više vremena za zajedničke intimne trenutke, u kojima ćete oboje uživati i koji će vam omogućiti da se potpuno opustite. Pojačat će se međusobno povjerenje i vaši međusobni osjećaji će biti jači. Znat ćete što vaš partner očekuje od vas i koje želje ima u ljubavi i to ćete mu pružati, kao i on vama.

Ako ste slobodni,na jednoj zabavi ćete upoznati osobu s kojom ćete započeti neobavezan razgovor i otkrit ćete kako imate dosta zajedničkih interesa. Odgovarat će vam društvo te osobe, shvatit ćete da i ona vama pokazuje više naklonosti. Razmijenit ćete kontakte, te ćete se početi viđati. U početku ćete biti suzdržani i samo ćete se zabavljati i razgovarati, da bi u drugoj polovici siječnja došlo do buđenja strasti na obje strane. Ući ćete u intimni odnos i u vezu. Otkrit ćete da se u mnogo čemu slažete.

Nešto starije Ribe će često izlaziti s prijateljima i u jednom izlasku će upoznati osobu s kojom će započeti neobaveznu avanturu. Nakon kraćeg vremena ćete oboje osjetiti da imate i osjećaje jedno prema drugom. To će vas još više zbližiti.

Tijekom siječnja će vaše zdravlje biti najvećim djelom stabilno, a vaš imunitet jak. Bit ćete često u pokretu i u dobroj kondiciji. Poduzet ćete i preventivne mjere da se zaštitite od potencijalnih zdravstvenih smetnji. Toplije ćete se oblačiti, a obavit ćete i zdravstveni pregled. Pridržavat ćete se pravila zdravog života. Potrebno je da se više odmarate.

Godišnji

Ispred vas je uspješna godina mada se tako neće činiti na prvu. Kvaliteta vašeg života će se naglo popraviti.

POSAO I NOVAC: 2020. za vas znači plodna godina. Ove godine ćete biti uspješni u svakom projektu koji započnete. Isplatit će vam se sva ulaganja koja ste ranije imali pa čak i ona za koja ste mislili da neće biti uspješna. Ove godine se potrudite pronaći posao iz snova i ne čekajte da vam samo padne s neba. Ako ste zaposleni, među kolegama će vladati harmonija. Ako već početkom godine ne učinite apsolutno ništa da poboljšate kvalitetu vašeg života, male su šanse da će se išta promijeniti u ovoj godini. Moguće je da ćete dobiti neko nasljedstvo pa će se vaša financijska situacija znatno popraviti u narednih nekoliko mjeseci. No, ne opuštajte se previše jer bi se mogli zaigrati i potrošiti svu ušteđevinu.

 

LJUBAV: prestanite sebe smatrati žrtvom i ne živite više u prošlosti. Ne gubite vrijeme na osobu s kojom nemate apsolutno nikakve šanse. Uvjerili ste se više puta kako ta veza neće funkcionirati. Umjesto toga, pronađite mir u samome sebi i tek kada sve vaše rane zacijele krenite u novu ljubavnu priču. Mnogi ljudi iz vašeg okruženja su preživjeli teža iskušenja od prekida i nesretne ljubavi pa onda to možete i vi. One u novopečenim vezama bi mogla smetati osoba iz društva vašeg partnera. Upravo iz tog razloga bi vi i vaš partner mogli imati nesuglasica u vezi.

 

ZDRAVLJE: U 2020. godini vaše zdravstveno stanje će se poboljšati i imat ćete više energije nego obično. Potrudit ćete se mijenjati navike koje po vas do sada nisu bile dobre. Sveukupno ćete biti odgovornija osoba te ćete više pažnje pridavati svom zdravstvenom stanju. Odlazit ćete u krevet ranije, a brojne izlazke zamijeniti knjigom ili dobrim filmom. Pripazite gdje hodaste u zimskim mjesecima jer bi mogli gadno ozlijediti ruku ili šaku.