Nećete biti spremni na započinjanje ozbiljne veze. Budite otpočetka iskreni prema onome tko vam se udvara kako ne biste povrijedili njegove osjećaje. Naći ćete se pred teškom odlukom vezanu za vašu poslovnu budućnost. Uzmite dovoljno vremena za razmišljanje kako ne biste pogriješili.

Mjesečni

Uran nastavlja retrogradni hod u Biku, znaku koje se povezuje s novcem i materijalnim resursima. Budite pažljivi u rukovanju novcem i izbjegavajte kupovinu nečeg skupog ili veće investicije, ako je moguće. Podržani su napori za nove pregovore u poslovnim odnosima. Kad je riječ o odlukama u vezi novca ili bliskih veza, sve dobro analizirajte i nađite neku dobru lekciju iz prošlosti.

Venera kreće u retrogradni hod u znaku dijeljene imovine i financija, resursa, intime i emocionalne podrške, sve do sredine studenog. Razmislite o svojim vrijednostima, prepoznajte i svoju vlastitu te analizirajte važne odnose u svom životu. Može biti pregovora između bračnih partnera ili onih koji su uključeni u poslovna ili financijska partnerstva. Neki će ustanoviti da imaju manje povjerenja u drugoga; ustanovite temelji li se sve na činjenicama. Drugi će doći u kontakt s bivšim partnerom. Izbjegavajte ljubomorne reakcije i velike odluke kad su u pitanju veze. Ipak, oni koji već dugo razmišljaju o prekidu, mogu donijeti konačnu odluku kad Venera krene u direktni hod. Ovaj period nije dobar za vjenčanja, početak nove ljubavne veze (bit će kratkog daha) ili investicije od kojih očekujete dugoročnu korist.

Mars u Vodenjaku oslobađa energiju za nove ideje; projekti na čekanju sada mogu doći na red. Grupne aktivnosti i humanitarne akcije su posebno podržane.
Neki skrivaju svoju nesigurnost time što ne govore puno, a sada možete otvorenije pričati o svemu. Krajem mjeseca, okrenite se sebi i potražite unutarnju istinu.

Profesionalni učinak donosi stabilnost i rješavanje financijskih poslova; srećom, spoj Merkura i Jupitera može označavati uspjeh u poslovnim i novčanim pregovorima, nakon svih izazova s kojima ste bili suočeni. Zadnji dan mjeseca je Noć vještica pa ćete možda potrošiti na posebnu garderobu, ali bi se lako moglo desiti da vas netko želi vidjeti bez nje.

Godišnji

LJUBAV

Pred vama je nezaboravna ljubavna godina! Jupiter use nalazu u pogodnom polju za vas sve do kraja godine. Na polju odnosa otvorit će vam brojne prilike za ugodna druženja. Istovremeno vas taj aspekt može navesti na uživanje u životu, pa pazite da ne pretjerate u hedonizmu. Osim toga, Venera će tijekom proljeća boraviti u Ovnu znatno dulje nego inače, pa će mnogi tada intenzivno osjetiti toplinu oko srca. Bit ćete raspoloženi za ljubav, lijepi, zavodljivi, primijećeni od društva i okoline. Taj period potrajat će skroz od početka godine pa sve do početka ljeta., a u razdoblju od 5.3. do 16.4. kad Je Venera u retrogradnom hodu, preispitivat ćete svoje osjećaje ili vezu, da bi u nastavku složili sve kockice na njihovo mjesto. Također su povoljni periodi za ljubav od 15.7. do 30.9., te od 23.4. do 26.5.

KARIJERA

Poslovi će se stabilizirati. Saturn u Strijelcu cijelu će godinu podržavati dugoročna poslovna stremljenja, a zbog lijepog trigona s Uranom u vašem znaku, događat će se specifične situacije u kojim ćete vrlo vješto spajati staro i novo. Gotovo uvijek ćete iznaći originalan način kako proći i kroz iglene uši. Zbog svega će uslijediti zadovoljstvo rezultatima. Neki će se doduše, periodično ulijeniti, prolazno se uspavljujući na staroj slavi postignutog, no potom će ih zahtjevi profesije pokrenuti na nova poduzimanja. Godina će biti plodna i za nove suradnje, no u svemu što činite, zbog opozicionog Jupitera sve do jeseni, uvijek provjeravajte legalitet poslovanja.

ZDRAVLJE I SAVJET

Dobar Saturn cijelu godinu davat će vam snagu. Bit ćete na vrhuncu karijere i zdravlja Jupiter će vas pak, do jeseni, navoditi na pretjerivanja u konzumacijama i uživanjima. Ključ je u umjerenosti. Vjerojatno ćete sportom, koji toliko volite, postići ravnotežu i biti odlično.
Romantični ste i zaljubljivi, no u isto vrijeme i pomalo naivni. Vidjet ćete samo dobre strane u onome tko vam se sviđa, što će dovesti do razočaranja kada shvatite da je i on samo osoba od krvi i mesa. Pad koncentracije otežat će vam snalaženje s nagomilanim radnim zaduženjima.
Mjesečni

Vaš vladar Venera ovaj mjesec kreće u retrogradni hod u zoni partnerstva, a vi ćete propitivati stvarnu vrijednost odnosa. Vjerojatno ulazite u neke pregovore oko imovine ili novca, no i ljubav je tema za razmišljanje. Čini vam se da sada jasnije vidite stvari koje možda prije niste mogli ili niste željeli vidjeti. To astrološko polje vrvi aktivnostima: upuštate se u razgovore, pregovore (privatne ili poslovne). Odnosi su snažno naglašeni, komunikacija je intenzivna, a govor tijela će vam puno toga reći. Već od 10. do 13. napeti odnosi između planeta povezuju posao, dugoročnu životnu perspektivu (nije sve baš kako biste željeli), partnerske odnose i vaš profesionalni i životni put. Aktivni ste u guranju poslovnih projekata, ali nailazite na prepreke. Ne upuštajte se u provokativne sukobe 20. i 21.: izbjegavajte borbu.

Mladi Mjesec dodatno naglašava važnost diplomatskog pristupa u rješavanju problema i govori kakva četiri tjedna imate pred sobom. Do napetih i žustrih razgovora dolazi, ali smirivanje tonova, blagost i popuštanje pomaže u ostvarivanju realnijih ciljeva. Merkur i Pluton daje vam potreban uvid za potrebnu reformaciju. Nakon što i Sunce uđe u zonu partnerstva, ponovo aktivira neizvjesnu borbu oko resursa, stoga nemojte biti svoj najveći neprijatelj kroz nepromišljene akcije; Pun Mjesec tih dana donosi kulminaciju u važnom odnosu. Naglašena je strast ili tvrdoglavost te zajedničke potrebe. Možda shvaćate i da je jednom odnosu došao kraj, a svemu može kumovati i ljubomora.

Poslovni ili privatni partnerski odnosi su u glavnom fokusu, ali je puno toga povezano i s vašim profesionalnim naporima, financijama i daljnjim životnim putem. Analizirate i ljubavni odnos, a neke od vas će shvatiti da je vezi došao kraj.

Godišnji

LJUBAV

Godina će biti posebna po tome što ćete biti skloni okretati glavu unazad i prebirati po svojoj ljubavnoj prošlosti. Moguće je i da će se pojaviti netko tko će vas dodatno motivirati i gurati prema naprijed.  Taj netko će u vama pokrenuti niježnu stranu i emocije.  Do jeseni ćete zbrajati rezultate, a od sredine 9. mjeseca počet će se otvarati značajnije ljubavne prilike za skladan suživot ili brak. Cijelo proljeće neki će biti u ozbiljnijem iskušenju tajne ljubavne veze, bilo da se radi o nekoj platonskoj, paralelnoj ili pak takvoj da se ista zbog društvenih okolnosti mora skrivati. Silno ćete se preispitivati, a od 7. mjeseca stvari će biti jasne, a vi bistriji. Osjećat ćete olakšanje. Venera vam je naklonjena u dane od 12.4. do 6.6., potom opet od 10.9. do 4.11 pa sve do kraja godine. Osim u kratkom periodu kraja 11-og mjeseca.

KARIJERA

Ozračje na radnom mjestu će se poboljšati i biti ugodno za vas. Radit ćete sa zadovoljstvom, a suradnici će vas podržavati. Bit će i onih koji će napokon dobiti željno očekivan posao. Do eventualnih kredita ove ćete godine dolaziti samo uz određene napore. Tijekom cijele godine vaša će vam intuicija biti najbolji vodič, a najkvalitetniji oslonac bit ćete upravo vi sami sebi. Zato prije svake odluke i poduzimanja pažljivo slušajte svoj unutrašnji glas jer će on biti odlično izoštren i stabilan. Od jeseni će ojačati suradnje i udruživanja, a vaša sposobnost diplomacije imat će priliku doći do punog izražaja. Pripremat ćete temelje za nove dugoročne poslove.

ZDRAVLJE I SAVJET

Vaše zdravstveno i kondicijsko stanje vjerojatno će se vidno poboljšati, a dijelom i zbog vaše potrebe da uvedete reda u svoje životne navike. Bit ćete na dobitku. Sklonost ka alternativnim tehnikama opuštanja ojačat će. Neki će s radošću krenuti na jogu.
Očekuju vas uzbudljive novosti na ljubavnom planu. Pred zaljubljenima su romantični trenuci udvoje koje će dugo pamtiti, dok samce očekuje fatalan susret. Iskoristite naklonost nadređenih kako biste se prometnuli u glavnog kandidata za napredovanje.
Mjesečni

Vaš vladar Merkur mjesec započinje u Vagi i već 2. govori o napetostima kad je riječ o ljubavi i pitanjima dijeljenja; alternativno, od vas se zahtijeva kreativnost u razgovorima oko financijskih resursa. Ta se tema snažno nastavlja i nakon što Merkur uđe u zonu rada, obaveza i zdravlja: sada više nema mjesta diplomaciji, razgovori su otvoreni, a sve se odvija u tajnosti. Stvari morate držati skrivenima, a dani od 14. do 17. donose trostruku dozu izazova. Ono što radite je posebno važno, a riješite li sve kako treba i zadržite li mentalni fokus, na kraju možete ostvariti uspjeh.

Mars u Vodenjaku oslobađa energiju za nove ideje u vezi dugoročnih planove, putovanja i obrazovanja; projekti na čekanju sada mogu doći na red. Grupne aktivnosti i humanitarne akcije su posebno podržane. Merkur prelazi iz Vage u Škorpiona i time prebacuje komunikacijski stil na poslu iz diplomatskog u direktan. Koristite intuiciju i ustanovite koji su motivi ljudi oko vas. Neki skrivaju svoju nesigurnost time što ne govore puno, a sada možete otvorenije pričati o svemu. Krajem mjeseca, okrenite se sebi i potražite unutarnju istinu.

Mladi Mjesec u Vagi najavljuje novi kreativni projekt, vjerojatno partnerski. No možda je riječ o romantičnom interesu (otprije) ili razmišljate o stvarnoj vrijednosti sadašnjeg odnosa. Razgovori koje vodite oko posla su intenzivni, zato potražite skrivene znakove: koristite intuiciju.
Usred svih tih napetih tonova, ipak se pokazuje da možete ostvariti svoje ideale, o čemu mogu govoriti događaji od 20.  Od 23. Sunce je u Škorpionu i potpuno prebacuje ionako veliki naglasak na radne obaveze. Zadržite mir sljedećih dana, dok izazovi pojačani Punim Mjesecom emocionalno naglašavaju teme privatnosti, rada, obaveza, ali i temeljnih prioriteta kao što su sigurnost, novac i ljubavni interesi.

Pred vama je puno posla i napornih obaveza, a dijeljeni resursi i financije u svemu igraju važnu ulogu. Pred vama su važni razgovori ili pregovori, no ujedno razmišljate i o dugoročnoj životnoj perspektivi. Želite krenuti dalje i aktivno raditi na ostvarenju svoje vizije, ali prije toga zadržite mir i mentalni fokus na aktualnim zadaćama. Uspijete li sve ostvariti, osnažit ćete svoj položaj.

Godišnji

LJUBAV

Oni koji su naučili lekcije znatno zrelije će se postavljati u osobnim odnosima, a oni koji nisu i još ne prihvaćaju realitete života, mučit će se. Opozicioni Saturn cijelu će godinu i dalje zahtijevati ozbiljan pristup privatnosti, dok će kvadratni Neptun unositi prolazne kaotične situacije. Većina će ipak morati odrasti, nekima na žalost, nekima na sreću. Ali, bit će lakše nego prethodne godine. Jupiter je u vašem prirodnom 5. polju ljubavi i potomstva pa bi mogao donijeti zaljubljivanje i vrlo ugodne ljubavne trenutke sve do kasnog ljeta. Saturn će vas pak spuštati na zemlju i usmjeravati na dugoročniji stil veze. Uz to, prijatelji će vas svako malo iznenađivati ponekom svojom ludošću. S njima će biti veselo. Povoljna Venera učinit će da zablistate od 11.1. do 24.1., zatim od 25.6. do 2.8., te od 15.10. do 8.11.

KARIJERA

Koliko god vam određene suradnje isprva možda neće biti po volji, ove godine ćete priznati da iste ipak donose rezultate, kao i originalna rješenja. Zato ih nemojte u startu odbacivati, nego malo zastanite i prvo promotrite cijelu situaciju. U početku možda neće sve izgledati idealno, ali korak po korak, baš kroz njih, mogli biste dosegnuti dugoročna postignuća zbog kojih će pohvaliti i vas. Budite mudri. Od jeseni ćete osjećati pravo zadovoljstvo na radnom mjestu, a odnosi sa suradnicima će se vidno poboljšati. Uživat ćete u onom što radite. Većinu godine vaši nadređeni neće uvijek znati što žele, a ponekad ni vi. Zato si u startu zacrtajte jasne ciljeve i slijedite ih.

ZDRAVLJE I SAVJET

Iza vas je buran period koji je možda ostavio posljedice na vašem imunitetu. Osim malo povremenih iluzija, ove vas godine neće ništa moći spriječiti da postignete dobro zdravlje i kvalitetan san. Šetajte kroz prirodu, punite baterije, budite aktivniji, možda upišite neki sport ili teretanu, ali zapamtite uživati.
Ako niste zadovoljni svojim izgledom, vrijeme je da poduzmete nešto po tom pitanju. Izbacite iz prehrane slatkiše i upišite se u teretanu. Financijska situacija se poboljšava pa je moguća povišica ili nagrada za dobro obavljen posao. Neki će početi zarađivati od hobija.
Mjesečni

Ovomjesečna tema Rakovima povezuje polje ljubavi i kreativnosti sa zonom partnerstva, a već 5. osjećate pritisak u odnosima. Nemojte osjećaje gurati u sebe, ali se ne upuštajte ni u sukobe. Neka Mladi Mjesec označi novi početak i vrati ravnotežu.
Istina, to baš i neće biti lako: Merkur ulazi u strastvenog Škorpiona, komunikacije su direktne i snažne, a niz izazovnih aspekata podiže strasti. Budite pažljivi i prema ljubavnom partneru jer želja za slobodom i izlascima kod njega stvaraju nezadovoljstvo (ili je obrnuto). Netko bi mogao povući prilično ekstreman potez. Druga mogućnost je tema dijeljenih resursa i financija: pripazite na troškove. Nešto uznemiruje vaš osjećaj sigurnosti, a druga strana (možda u poslovnim pregovorima) postavlja ograničavajuće uvjete kojima ćete se morati prilagoditi, što zahtijeva veliku transformaciju.
Neka bivša ljubav možda zaokuplja vašu maštu ili razmišljate koliko ste zadovoljni sadašnjim odnosom. Nemojte donositi nikakve velike odluke do druge polovice studenog. Ulazite li u novi odnos, morate znati da veze koje sada započinju najčešće ne traju dugo. Ako je riječ o kreativnom izazovu, inspiracija teče iz dubokih izvora osjećaja i iskustva. Ovo je period kad su vam emocije naglašene, željni ste uživanja i zabave no to vas drži u nešto napetijem stanju. Do zanimljivog susreta ili upoznavanja može doći oko 15., ali imajte na umu što je prije napisano.

Analizirate stanje u ljubavi i tražite više zabave. Zbog toga može biti problema s partnerom u emocionalnom dijeljenju pa dolazi do nešto oštrijih riječi. Moguće je da dolazi i do prekida, a zadovoljstvo ćete potražiti drugdje ili se nalazite s nekim iz prošlosti. Ulazite li u novu vezu u ovom periodu, morate znati da to nije nešto dugotrajno, ali će biti uzbudljivo. Ako je riječ o kreativnim naporima ili zajedničkim financijskim poslovima, od vas se traži puno: niste presretni s novom situacijom, ali na kraju sve ispada prilično dobro. Nastojte se manje nervirati i prihvaćati ono na što nemate direktnog utjecaja. Prilagodite se i više uživajte. U idućim mjesecima, vaš daljnji put ovisi samo o vašim naporima.

Godišnji

LJUBAV

Tijekom velikog dijela godine orijentirat ćete se na kućni život u kom ćete nalaziti ispunjenje svoje istinske prirode. Obitelj i obiteljski odnosi, kao i miran suživot bit će u središtu vaše pozornosti sve do jeseni. Najbolje ćete se osjećati u krugu svojih bližnjih i u vlastitom domu koji će vam biti utočište od svega. Oni koji su još sami mogli bi se na neki način „ulijeniti“ jer će između ostanka u kući i izlaska među ljude radije birati ono prvo. Od jeseni se situacija mijenja i pokreću se mnoge prilike za nova poznanstva, zaljubljivanja i ljubavi. Bit će maštovitih i po vas vrlo ugodnih druženja koja će se razvijati prirodno i skladno. Povoljnu Veneru iskoristite i ipak više izlazite od 7.2. do 15.3., ponovno od 13.5. do 27.7., te opet od 28.11. do 2.12.

KARIJERA

Ova godina mogla bi se opisati kao priprema za nešto što će tek uslijediti. Naime, posao vam neće biti u prvom planu. Neki će možda čak uzeti pauzu, izgledno je da ćete u tom periodu biti manje plaćeni ili neplaćeni. Sve zbog ozračja na poslu koje vam nikako neće biti ugodno. Stalni pritisak i zahtjevi nadređenih vam u ovom periodu ne leže.  Ipak, ako radite i na takav način, ciljevi će biti postignuti, a sve ćete dublje početi shvaćati i smisao onog što radite. Vaši nadređeni imat će specifične i neobične zahtjeve, ali s pokrićem. Moguće je da će se upustiti u neku vrstu eksperimenta, no isti je dobro postavljen (po vas). To što će biti naporno, s tim se pomirite. Od jeseni ćete svemu pristupati leženije i bit će vam lakše.

ZDRAVLJE I SAVJET

Bit će povremenih perioda kada vam se ništa neće dati, pa bi bilo dobro da pronađete neki sportski hobi ili tehniku relaksacije koji će vas držati budnim i koncentriranim. Koristit ćete maštu na pravi način u kulinarstvu, no budite umjereni u začinima, kao i u konzumacijama.
Postizat ćete zapažene rezultate na poslu i bez mnogo truda. Održavanje kontakata s utjecajnim ljudima pokazat će se vašom velikom prednošću. Posvećivat ćete mnogo pažnje partneru i razveseliti ga nekom romantičnom gestom. Samce očekuje značajan i uzbudljiv susret.
Mjesečni

Već dugo, vaš dom i najbliži stoje u fokusu vaših aktivnosti, a do kulminacije nekog projekta dolazi nakon 13. Prije toga, Sunce boravi u zoni komunikacije i time naglašava ideje i vaša razmišljanja. Nastojte se jasno izraziti, ali izbjegavajte burne rasprave 2. i posebno od 10. Nakon što Merkur uđe u polje doma, nastavlja se intenzivna transformacija u svrhu poboljšanja uvjeta. Inspirirani ste iz dubokog vrela iskustva. Iako s najbližima imate toplu harmoniju, razgovori mogu biti napeti, a može se pojaviti i nešto ljubomore. U ovom periodu će radni napori zahtijevati vaš veliki angažman, zbog čega morate paziti na svoje zdravlje. To može biti frustrirajuće, ali donosi i priliku za uzbudljiv napredak, ostanete li sabrani i hladnokrvni i nastavite s planom. Ako ste zainteresirani za poslovnu temu, napišite CV i pokažite svoje talente.

Venera započinje svoj retrogradni hod u zoni doma i obitelji, a neki događaj, uspomena ili osoba iz prošlosti može igrati ulogu u sadašnjim željama i promjenama. Razmišljate i o dosadašnjim ulaganjima u svoj dom, novčanim ili emocionalnim, a sad je vrijeme za svojevrsnu pauzu; čuvajte sredstva jer ste već puno obavili. Mladi Mjesec označava početak nove faze (možda finalne) u vašim aktivnostima, a Puni Mjesec, uz sve napetosti i iznenadna rješenja donosi kulminaciju vaših napora. Opet je naglašen odnos između posla i doma te se od vas traži da jasno raspodijelite i isplanirate obaveze na oba fronta. Ono što je praktično, može biti i kreativno ili aktualna natezanja izazivaju strastvene ispade.

Rad na proširenju ili renovaciji doma vas već dugo iscrpljuje, a vi ste rastrgnuti jer se od vas puno očekuje i na poslu. To počinje uzimati danak i na emocionalnom planu pa se u komunikaciji s partnerom pojavljuju i oštriji tonovi. Znate da sve radite kako treba pa očekujte više razumijevanja; zato dolazi i do popuštanja kontrole nad reakcijama. Puno ste uložili u ovaj projekt pa je vrijeme za reevaluaciju financija. Analizirajte stanje kod kuće i s ljubavnog aspekta. Zadnji tjedan pokazuje konstruktivne rezultate vaših napora, a vama se diže samopouzdanje. Sretni Jupiter u polju doma boravi još ovaj mjesec i podržava sve aktivnosti i stvara osjećaj sigurnosti, bez obzira na povremene izazove. Kako god završio ovaj period promjena, na kraju ćete izvući najbolje za sebe.

Godišnji

LJUBAV

Velik dio godine smiješit će vam se Venera koja će biti dobro postavljena. To će rezultirati kvalitetnim ljubavnim životom ili pak brojnim prilikama za upoznavanja, druženja i uživanja na privatnom planu. No ovaj put vi ćete vidno povisiti svoje kriterije, pa je sve manje onih koji će dolaziti u obzir da uđu u vaš ljubavni krug. U otvorenosti prema suprotnom spolu bit ćete malo suzdržaniji i ozbiljniji nego inače, jer će vam cilj biti dugoročna veza. Nećete se upuštati u vezu na brzaka i bez osjećaja. Sada je potpuno jasno da  ćete tijekom proljeća kristalno čisto znati ono što želite. Stoga ste na putu ka pronalasku svog ljubavnog ideala. Ništa ispod toga neće dolaziti u obzir. Povoljni dani za ljubav kad vam je Venera sklona jesu od 12.3. do 7.4., opet od 27.8. do 11.9. i od 2.12. do 26.12.

KARIJERA

Trebali ste promijeniti neke stvari bilo u sadržaju, bilo u pristupu poslu, a možda i oboje. Ako ste to učinili, ove ćete se godine razvijati brže nego prije. Ako niste, još ćete se morati pomučiti s analizama vlastitih postignuća. Budite otvoreni za promjene, ali i za kritike drugih. Kominikacijski kanali ove će godine biti sasvim otvoreni, a informacije će kolati brže i intenzivnije nego inače. Tako ćete dobiti sve što vam je potrebno da gradite dalje. O vama i vašem pristupu ovisi daljnji razvoj vaše karijere. Također je moguće da ćete putovati povezano s poslom. Bit će dosta kontakata, novih poslovnih suradnji i zanimljivih susreta. Budite mudri i pustite neka stvari teku prirodno.

ZDRAVLJE I SAVJET

Utjecaj Saturna i Urana na vaš znak učinit će vas snažnim i dobre forme tijekom cijele godine. Posjedovat ćete svježinu kojom ćete ponekad iznenađivati druge. Oslobađanje od toksina u organizmu povremeno će biti blago usporeno. Zato se više krećite.
Nećete moći zadržavati u sebi nezadovoljstvo poslovnom situacijom, no imajte na umu da bi vam sukob s kolegom ili šefom mogao nanijeti štetu. Odnosi s ukućanima bit će na rubu svađe. Na površinu će isplivati problemi koje već dugo ignorirate, no sada ćete im se morati posvetiti.
Mjesečni

Neki vaši planovi mogu pasti u vodu; ako je riječ o novcu, revidirajte fiskalne odluke. Mladi Mjesec baš u toj zoni govore o novom početku, drže li se svi dogovora i fer ponašanja. No već sljedeći dani donose nove napetosti: Merkur seli u zonu komunikacija u Škorpionu, a sljedeća tri dana imate teške i neugodne razgovore na poslu ili vijesti koje imate u vezi radnih obaveza nisu baš najugodnije. Ovo je kritičan period u mjesecu i morat ćete prihvatiti okolnosti na koje ne možete utjecati, ali velikim naporom u kreativnom smislu možete izvući ono najbolje.

Zona komunikacija, poslovnih pregovora i dogovora je glavna tema u studenom. Komunikacijski stil iz diplomatskog prelazi u direktni. Oko se može pojaviti neka iznenadna ideja, ali i nepovoljna vijest. Ipak, oko 17. imate priliku pokazati svoje vještine prezentacije, no od vas zahtijevaju kontrolu u ponašanju, bez obzira na konfrontacije u radnim pitanjima. Frustrirani ste, ali imate priliku za nalaženje rješenja, ako se zaista potrudite.

Ne zaboravimo da Venera kreće u retrogradni hod, pa vjerojatno obavljate nešto što je ostalo otprije. Ponovo evaluirajte vrijednost ideja i intelektualnih napora, pogotovo ako su vezani uz novac. U studenom se Venera vraća u drugo polje prihoda, a tada možete očekivati manje novca; štedite jer sada nije vrijeme za velike troškove. Analizirajte što vam predstavlja najveću vrijednost. Moguće je i da se bavite nekom pravnom dokumentacijom, nasljedstvom, osiguranjem ili kreditom.

Pitanja novca i zarade vam se motaju po glavi, jer vam je jasno da slijedi period smanjenih prihoda; budite štedljivi i pažljivi s materijalnim sredstvima. Obavljate stvari koje su ostale iz prethodnog perioda, ali imate neugodnih razgovora oko novca ili po pitanju radne situacije. Čuvajte i svoje zdravlje jer su moguće i ozljede, naročito ako počinjete vježbati nakon perioda neaktivnosti. Smirite nervozu i pazite na reakcije. Imate prilike pokazati svoje komunikacijske vještine i izvući najbolje što se može, stoga upregnite sve svoje talente. U zadnjem tjednu će se pokazati rezultati vaših napora.

Godišnji

LJUBAV

Konačno ćete moći vidjeti jasnije. Neptun će i dalje biti u vašem prirodnom 7. polju odnosa i braka, ali bez duljih izazovnih aspekta. Moguće je da ćete tek sad shvatiti koliko je vaš partner (partnerica) dobar, drag i koliko ga (je) zapravo volite. Oni koji su još sami bit će realniji u svojim ljubavnim procjenama, ali neće zanemariti ni poneko zrnce mašte koje dodaje šarm ljubavnoj vezi. Moći ćete ostvariti znatno više nego prošle godine, a posebno u erotskom životu. Mir u vašoj duši bit će jači, a vaše zadovoljstvo veće. Blokade iz sfere obitelji iz koje potječete postojat će i dalje, ali tome više nećete pridavati toliki značaj, neće vas dirati. Povoljna Venera bit će od 17.5. do 6.6., zatim opet od 11.8. do 5.10., te ponovno od 30.12. do kraja godine.

KARIJERA

Jedna od glavnih tema na dnevnom redu ove godine bit će financije. Jupiter u vašoj prirodnoj 2. kući financija (i samopuzdanja, osobne sigurnosti) donijet će vam niz lijepih prilika za zaradu. Neki rezultati mogli bi biti i krupniji. Kako je isti planet dobro postavljen, očekujte da će se vaše materijalno stanje poboljšati. Radi se o postignućima koja dolaze od vašeg truda, vašeg rada. Od jeseni jačaju kontakti i komunikacije se razvijaju sve intenzivnije, pa ćete biti u prilici proširiti listu suradnika s kojim radite. Kod ugovaranja poslova zahtijevajte jasnoću i preciznost. Osim dobrih novčanih rezultata, ova godina donijet će vam i porast vlastitog samopouzdanja i vjere u sebe.

ZDRAVLJE I SAVJET

Nedostajat će vam trenutci kada ćete moći predahnuti, vrijeme kada ćete moći jasno vidjeti i znati što vam je činiti. To se može postići samo jačanjem unutrašnjeg mira i povremenim samoćama. Zato ne dvojite i slobodno se nakratko izolirajte od ukućana. Zatvorite se u sobu i meditirajte. Osježit će vas.Iskazat ćete se u poslovima koji zahtijevaju vješto upravljanjem novcem. Mnogi će se baviti rješavanjem imovinsko-pravnih pitanja ili se odvažiti na štednju. Oprezno rukujte oštrim predmetima i klonite se potencijalno opasnih aktivnosti jer ćete biti podložni ozljedama.
Mjesečni

U mjesec ulazite uz sukob Merkura iz vašeg znaka prema moćnom Plutonu u zoni doma i obitelji. Ovo može služiti kao okidač za teške razgovore ili sukob oko pozicije moći. Ako se sve dešava kod kuće, nastojte ne reagirati pretjerano. Mladi Mjesec u vašem znaku može označiti nov početak, ako se svi ponašaju kako treba, no ubrzo slijede ono napeti trenuci. Posebno je naglašena zona novca i prihoda, gdje Venera kreće u retrogradni hod: sad trebate sjesti i dobro analizirati svoje stanje, u sljedećih mjesec i pol dana. Iako sretni Jupiter još uvijek jako povoljno djeluje, nastojte ipak ne upuštati se u kupovinu skupih stvari. Također, razmišljat ćete o tome koje su vaše stvarne vrijednosti.

Izazovi se pojavljuju oko 10.  kad Merkur i Sunce stoje nasuprot nepredvidljivom Uranu; neka uznemirujuća financijska (ili poslovna) transakcija može ugroziti vaš osjećaj sigurnosti. Izbjegavajte nagle poteze, naročito usred nemirne situacije u domu. Vjerojatno ipak razmišljate o nekom riskantnom potezu, a mogao bi vam se i isplatiti. Bavite se vlastitim potrebama i tako osigurajte ekspanziju, onoliko koliko je to sada moguće. Primite li kakav poziv ili ponudu, ovi dani osiguravaju uspjeh, posebno 19. Opozicija vaše Venere i Urana  ukazuju na neki ekstravagantni trošak, možda na seksi garderobu, čime odgovarate na elektrizirane pobude.

Tema novca je glavna u listopadu, kao i evaluacija stvarnih vrijednosti u životu. Ljubav je malo stavljena na čekanje ili analizu sadašnjeg stanja. Razmislite što vas stvarno usrećuje. Odnosi u domu u nekoliko navrata mogu prijeći normalnu komunikaciju, a nije isključena ni ljubomora. Strasti su naglašene, stoga zadržite prisebnost. Budite pažljivi pri investiranju, iako vam se čini da trebate ući u neki projekt; možda će vam se i isplatiti, no ostavite prostora i za neugodna iznenađenja. Zadnjih tjedan dana dolazi do smirivanja i stabilizacije, a one dobre vijesti oko novčanih poslova donose zadovoljstvo. Kreativni sokovi snažno teku, ali je takva i vaša želja za užicima, što može izazvati ljubomoru.

Godišnji

LJUBAV

Možete očekivati bogatu, ali na neki način i zahtjevnu ljubavnu godinu. Jupiter u vašem znaku sve do jeseni potencirat će vaše dobro raspoloženje, otvorenost za svijet oko sebe i pozitivan stav prema drugima. U takvim okolnostima, ne samo da ćete biti ugodni drugima, nego će iz vas i zračiti ono najbolje što imate u sebi. bit će mnogo prilika za romantiku i niježne trenutke u ovoj godini.ovu godinu će posebno obilježiti ljubavni trenuci. Sve miriše na romantiku! Pogotovo od početka proljeća. Ovo će vam donijeti brojne prilike, ali i preispitivanja i analize. Do ljeta ćete sve staviti na svoje mjesto. Od jeseni ćete uživati više, ali s ništa manje zadovoljstva. Povoljna Venera bit će od 1.3. do 16.3., opet od 8.8. do 18.9. i od 29.9 do 8.11.

KARIJERA

U ovom periodu će se sve, ali baš sve vrtjeti oko vas. Što god radili, bit ćete primijećeni. Čak i uz povremena neslaganja u stavovima ili idejama, prilike će se otvarati više ili manje glatko. Godinu bi mogao obilježiti prosperitet u kojem ćete vi napredovati u svakom pogledu. Važno je samo da se ne uspavate od silnog zadovoljstva. Budite skromni i samo radite, a u radu i učenju ćete uživati. Vaši horizonti ove će se godine proširiti i prepoznavat ćete stvari na višoj razini. Od kraja ljeta će vaše samopouzdanje biti ojačano, a vi još sigurniji u sebe. Tada počinje vrijeme vašeg financijskog prosperiteta kad će se neke stvari konkretizirati kroz materijalnu opciju.

ZDRAVLJE I SAVJET

Ono najgore je iza vas, pa sad možete mirno i staloženo ići dalje. Nema ugrožavajućih aspekata na vaš znak, a ako i naiđe poneki stres, bit će to za vas poput komarca. Okrenite se onom što volite i razvijajte navike po svojoj mjeri do ravnoteže.

Nećete imati volje razgovarati s partnerom o problemima koji su se ispriječili između vas. Lakše će vam biti pretvarati se da je sve u redu, nego povesti otvoren razgovor. Zbog pada imuniteta podložni ste prehladi i virozi. Preduhitrite bolest vitaminima.

Mjesečni

Postoji li neka otvorena rasprava s prijateljem oko novca ili putovanja? Okrenite se tome ponovo 11., ali budite oprezni u nastupu. Mladi Mjesec ukazuje na nov ciklus kad su u pitanju zajedničke financije i resursi, kao i emocionalna podrška. Venera kreće u retrogradni hod u devetom polju obrazovanja, putovanja i pravnih pitanja, stoga morate prihvatiti novčana ograničenja, ali i razmisliti o dugoročnim ciljevima kad je u pitanju partner. Što doista želite u ljubavi? Smišljate li novu financijsku politiku? Možda razmišljate o bivšoj vezi – u mašti ili je došlo do ponovnog kontakta. Ako je u pitanju ovo drugo, sredinom studenog biste mogli shvatiti da je neke stvari ipak bolje ostaviti u prošlosti.

Merkur dodatno naglašava pitanja devetog polja, ali vašu psihu uznemirava jedna svađa ili loša vijest. I ljubomora bi mogla umiješati svoje prste, stoga zadržite prisebnost, čak i ako vam stigne ponuda koja će vas poljuljati; razmišljajte trezveno, bez obzira koliko je nešto privlačno. Odete li na iznenadni put, možda ćete posjetiti nekog koga niste dugo vidjeli.
Želite riješiti svoj status, koji je povezan s poslovima devetog polja, a situacija na trenutke izmiče kontroli i stvara nemir u vama. Nemojte burno reagirati, već se saberite i iskoristite svoj šarm i blagost u komunikacijama; naročito je to važno oko 19. Na kraju ćete uspjeti u svladavanju prepreka i imati mogućnost uživanja u neočekivanom kontaktu s uzbudljivom osobom.

Godišnji

LJUBAV

S olakšanjem ćete primijetiti da vam vrijeme koje bude dolazilo donosi ljepše i vedrije dane nego što su oni prošlogodišnji. Istina, neće sve odmah biti kao u bajci, ali malo po malo, vi ćete, kao i vama drage osobe svoje odnose poboljšavati. To će vas ispuniti blagim zadovoljstvom i nadom u bolje sutra. Ako su vaši osobni odnosi bili narušeni, otvorit će se prilike za popravak, pa ih nemojte zanemariti. Učinite sve što možete da razjasnite nesporazume i raščistite odnose s drugima. Od jeseni će sve teći još bolje, a vi ćete opet povratiti vjeru u ljubav, kao i povjerenje u vezi. I vaše samopouzdanje će, počev od proljeća, postepeno jačati, pa ćete biti i privlačniji suprotnom spolu. Izvrstan ljubavni period je od 2.1. do 14.1., opet od 25.3. do 16.4. i potkraj godine od 11.11. do 20.12.

KARIJERA

 Ukoliko ste bili izloženi mobingu na poslu, to će se ove godine promijeniti. Postat ćete čvršćio pa vas grube riječi više neće dirati. Stoga ćete početi raditi s više volje. I finacijska situacija bi se trebala poboljšavati i to na dva načina. S jedne strane, imat ćete priliku da zarađujete svojim radom, a s druge, mogli bi se pojaviti i sponzori ili ulagači koji bi doprinijeli da se ono što radite razvija. Možete i jedno i drugo, ali u obje opcije bitno je da cijelo vrijeme držite pod kontrolom legalitet poslovanja. Redovno provjeravajte da li je sve u skladu s pravilnicima, zakonom i slično. Jesen će donijeti još bolje prilike za poslove od kojih neki mogu biti povezani sa strancima ili inozemstvom.

ZDRAVLJE I SAVJET

Bit će još malih prolaznih kaotičnih stanja, ali zanemarivih u usporedbi s onim što je iza vas. Okrenite se sebi i poradite na vlastitoj čvrstoći, kako tijela, tako i karaktera. Potražite rekreaciju koja vam je ugodna, nađite svaki dan pola sata mira samo za sebe i bit ćete dobro.Ulagat ćete u svoju poslovnu budućnost. Upis na tečaj ili nastavak školovanja približit će vas konačnom cilju – pronalasku boljeg posla. Samci će započeti vezu koja će ispuniti sva njihova očekivanja. Vezani bi mogli partneru u naletu entuzijazma predložiti brak.
Mjesečni

Vaš vladar Pluton ulazi u izazovni aspekt na Merkur i tako stavlja unutarnji pritisak na jednu odluku ili plan. Uzimanje stvari previše k srcu izaziva pretjerane reakcije. Vježbajte opuštanje i brinite o svom unutarnjem miru. Mladi Mjesec nudi priliku upravo za psihološku ravnotežu.

Planeti stavljaju naglasak baš na vas u listopadu: do kraja mjeseca je ovdje sretni Jupiter, Merkur, Venera te Sunce. Vaša osobnost i izgled bi se mogli dramatično promijeniti. Šarmirat ćete okolinu svojom strašću, uvjerenjem, intuicijom i aurom misterioznosti. Treba znati da Venera u vašem znaku kreće u retrogradni hod i tako donosi zastoj ili okretanje ka svojoj unutrašnjosti ili se predomišljate oko osobnog preobražaja. Razmišljate o pravim vrijednostima, ljubavi; neka stara veza se može ponovo pojaviti – u stvarnosti ili mašti. Sada nije vrijeme za ulazak u novi odnos, jer nećete biti dugotrajan. Također, ne krećite u novčane investicije – pričekajte kraj studenog.

Dani oko 10. su najizazovniji jer Mars iz zone doma i obitelji agresivno nastupa prema Veneri u Škorpionu, zbog čega može doći do ljubomore i povrijeđenog ega. Komunikacija je tvrda, prisutna je borba za “položaj”, a u vama buja nezadovoljstvo. Ovi aspekti donose nemir ili oslobađanje – promjenu, u svakom slučaju ili neočekivani zaokret. Podrivanje temelja sigurnosti neće uspjeti, ali ono što bi moglo tome doprinijeti je davanje prilike jednoj uzbudljivoj ponudi. Razmislite dobro je li vam to pametno jer ćete morati izabrati.
Nakon toga se stvari smiruju, a od 23. Sunce je u vašem znaku: dolazi do kulminacije odnosa s partnerom, o čemu govori i Puni Mjesec. Dešava se nagli zaokret ili neočekivana odluka.

Napeti tonovi u domu su sve češći, a s partnerom sve više izmjenjujete oštrije riječi. Vama teško netko može promijeniti stavove, ali izgleda da se i netko sa strane umiješao u cijelu priču. Možda ćete morati izabrati; u svakom slučaju, nakon što riješite što stvarno želite, pred vama će biti uzbudljivi dani. No Venera je retrogradna i pitanje je jeste li donijeli dobru odluku. U studenom taj planet seli u polje izolacije, a vi ćete se povući (možda ne sami) i otkriti gdje leži prava vrijednost. Istovremeno, želite i slobodu i osobni napredak; od studenog, slijedi financijska ekspanzija.

Godišnji

LJUBAV

Vaš ljubavni život razvijat će se mirno bez većih turbulencija. Oni u vezama poradit će na međusobnom povjerenju, a oni koji još traže srodnu dušu tijekom proljeća bit će u prilici naći je preko posla. Naime, dugi tranzit Planeta po vašoj 6. i 5. kući zasigurno će donijeti poboljšanje odnosa sa suradnicima, a kod mnogih i mogućnost ljubavne veze. Bit će tu i nekih neumjerenosti ili neprimjerenosti situaciji, pa poradite na suzdržanosti ili diskreciji, ako vidite da je potrebno. Od jeseni će svi biti opušteniji, optimističniji, otvoreniji za ljude i događaje. U nastavku, pa sve od kraja godine, moguće je da ćete doseći i svoj ljubavni ideal. Nešto o čemu ste oduvijek sanjali. najpovoljniji periodi za ljubav i najsretniji dani u 2019-oj godini za vas su: 20.3. do 1.4., 30.5. do 17.7. i potkraj godine oko Božića.

KARIJERA

Na poslu ćete kombinirati invenciju i napore. Ove dvije kategorije osigurat će vam i dobru zaradu, ali ne zaboravite da je za istu trud neizbježan. Umor koji će se javiti nakon toga usmjerit će vas da više koristite intuiciju i napravite prečicu do rezultata. Imat ćete fenomenalne ideje, od kojih će neke biti sasvim originalne. Ne bojte se prezentirati ih, jer imaju šansu da zažive na dulje staze. Od jeseni sve postaje lakše, vi opušteniji, te s više povjerenja pristupate poslu.  Jesen će stoga biti prosperiteta i puna dobrih prilika.

ZDRAVLJE I SAVJET

Dulji period na proljeće bi vam povremeno donositi neravnotežu u izmjeni tvari u organizmu. Poradite stoga na umjerenosti, detoksikaciji i kretanju. Boravak u prirodi bit će pravi melem za vašu dušu. Ako može, kroz gibanje.Koristit ćete šarm kako biste osvojili naklonost radne okoline. Umjetnici i javne ličnosti doživjet će porast popularnosti, s kojom će doći i nove poslovne ponude. Nastojat ćete provesti što više vremena s voljenim. Odlazak u restoran proteći će u romantičnom raspoloženju.
Mjesečni

Vaš vladar Jupiter će još ovaj mjesec boraviti u Škorpionu, vašem dvanaestom polju unutarnje psihologije, čime pomaže planiranje iza scene.  Neke stvari ipak volite raditi nasamo i u tajnosti, zar ne? Napomenimo i da je Venera retrogradna, a neka stara ljubav budi vašu maštu. Mladi Mjesec označava novi ciklus u ugodnom društvenim kontaktima s prijateljima. Lekcija koju morate naučiti je da stvari ne uzimate preozbiljno, iako to možda već osjećate s toliko planeta u polju tajni.

No taj Mladi Mjesec započinje period uvjerljivosti i misterioznosti, iako uz prilično uznemirujuće događaje, susrete. Iako je suradnja s drugima veoma važna, nemojte se iscrpljivati i ugrožavati svoje fizičko zdravlje. Komunikaciju držite pod kontrolom, naročito oko 14., jer nećete moći povući ono što izgovorite. Bit ćete frustrirani, ali temperamentnim ispadima ćete najviše naškoditi sebi. S druge strane, upregnete li svoju inteligenciju u rješavanju problema, izvući ćete ono najbolje.

Sunce je u Škorpionu, a vi se ipak malo povlačite i pripremate nove poteze. Imate li podršku ili ste sreli nekog tko dijeli vaše vrijednosti, to će se pokazati krajem mjeseca (financije), ali prvo morate promisliti o Punom Mjesecu. To su dani kulminacije nekog radnog projekta, ali vam se šalje i poruka da morate biti odgovorni prema svakodnevnom ritmu i zahtjevima, iako više volite spontanost i raznolikost; mislite na svoje psihofizičko zdravlje.

Zona tajni i unutarnje psihologije vam je posebno naglašena, ali u komunikacijama morate posebno paziti na izgovoreno, kako ne biste upropastili uloženi trud. Bit ćete frustrirani, no isplati se držati jezik pod kontrolom. Ne budite agresivni u nastupima, pogotovo u suradnji s drugima, iako ste uvjereni kako je vaš pristup ispravan. Prebrodite li sve izazove, zadnjih tjedan dana dolazi do smirivanja, a vi možete početi s planiranjem sljedeće godine, koja za vas počinje u prosincu. Ljubav može doći iznenada, ali neće biti dugog vijeka, stoga uživajte u iznenadnim kontaktima ili s posebnom osobom, daleko od očiju javnosti.

Godišnji

LJUBAV

Vjerojatno ste pomalo iscrpljeni i sa smanjenom nadom u bolje sutra. Izgleda da se vaše strpljenje troši iz dana u dan sve više. Prethodne godine su k tome također bile zahtjevne, a na neki način ste se ogolili. Neki su se morali suočiti sami sa sobom i priznati sve svoje obmane. Kako sebe, tako i drugih. Ako ste prihvatili lekciju, sad ste jači i zreliji, te znate što tražite. Ako niste, još ćete morati poraditi na spomenutom. Ipak, dulji period i to već od travnja ove godine, osjetit ćete nalet dobre energije koja će otvoriti lijepe ljubavne prilike, mogućnost potomstva, sretna druženja. Uspjet ćete se opustiti od realnosti s kojom se svako malo suočavate. I prijatelji će vas oraspoložiti. Dobravibracija osjetit će se i od 5.7. do 21.7., te ponovno do 12.11. do 27.12.

KARIJERA

Moglo bi se reći da ćete se zapravo najviše baviti sami sa sobom. Saturn će naime, cijelu ovu godinu još boraviti u vašem znaku i brusiti vas i vaš karakter do fino isklesanog lika. Trebat će još nešto strpljenja, suzdržanosti, pameti i nadilaženja unutrašnjeg očaja kako bi izgradili sebe na najbolji mogući način. Neka. Jer nakon toga, kad sve to izdržite, malo je toga što će vas moći destabilizirati. U poslu ćete ove godine imati i napora i prepreka, ali ipak, bit će i kvalitetnih rješavanja i to na način koji će spajati tradiciju i invenciju. Stoga budite otvoreni i za neke vama možda konvencionalne poslove jer će vam oni i te kako dobro doći. Ako očekujete protekcije, neki bi se mogli osramotiti.

ZDRAVLJE I SAVJET

Da bi ojačali i prebrodili ovo zahtjevno razdoblje koje će ipak biti nešto lakše nego prethodna godina, potražite vesele ljude i vedre sadržaje. Čitajte humorističnu literaturu i sjetite se što je to što vas veseli. Boravite na Suncu i u prirodi. To će vas uvijek spašavati.Nemojte nuditi pomoć ili davati obećanja ako niste sigurni da ih možete ispuniti. Bolje je da na samom početku nekoga odbijete, nego da ga kasnije iznevjerite. Ignorirat ćete partnerove potrebe zbog zaokupljenosti poslom. Ako vam dragi to zamjeri, optužit ćete ga za sebičnost.
Mjesečni

Pluton u vašem znaku sudjeluje u velikim i teškim pitanjima dok na njega udaraju Merkur i Sunce iz zone karijere: poslovne brige donose pritisak u dnevni raspored. Ne uzimajte situaciju previše k srcu, ali nemojte ni pokušati dominirati nad drugima jer oni mogu pretjerano reagirati. Mladi Mjesec nudi grančicu mira, no ne ide to tako lako. Ovi dani označavaju početak novog poslovnog ciklusa, vjerojatno u partnerstvu, ali ovomjesečni fokus je na društvenim kontaktima, zbivanjima, prijateljima i vašim najvažnijim nadama i ciljevima. Neka osoba možda želi vašu potpunu pažnju ili neki prijatelj podiže strasti. Ovaj misteriozni, ozbiljni i intenzivni paket događaja daje vam transformativnu moć, ali morate očekivati neočekivano: uznemirujuće ili uzbudljive kontakte.

Shvatite li da umiljato janje dvije majke sisa, dakle – uz nježne i milozvučne riječi – postići ćete taj dan daleko više. Stoga kanalizirajte tu intenzivnu škorpionsku strast i ispunite ciljeve. Pun Mjesec donosi nesklad između ciljeva i kreativnih napora i traži od vas punu koncentraciju i angažman, ali i pripremu za neočekivane događaje. Prebrodite li ovaj napet period, slijedi stabilizacija i smirivanje. Tada ćete osjetiti okus uspjeha i pobjede. Na zaboravite da je Venera retrogradna u polju ciljeva i planova, stoga trebate dobro analizirati što treba revidirati u dugoročnom planu. Nešto možda nije vrijedno novaca. Pročešljajte i popis pravih prijatelja jer netko možda više ne zaslužuje takav status.Dobra vijest u spomenutim temama stiže 19., kad biste mogli potpisati važan ugovor ili sklopiti dogovor.

Prijateljstva, nade i želje trebaju proći fazu detaljne analize, kako biste odbacili sve ono što vam smeta na putu razvoja. Sad nije vrijeme za velike investicije, već za štednju. Nastojte se spojiti s osobama koje vam mogu pomoći ostvariti ciljeve, ali transformirajte način ophođenja s drugima. Pazite na izgovoreno ili napisano, pa ćete biti na dobrom putu. Ne dopustite da ljubomora unese nemir u odnose ili neka loša vijest izazove nekontrolirane reakcije. Smatrate li da vas neki prijatelj iskorištava, riješite to razumno. Zabava i ljubav mogu doći iznenadno, pa iskoristite što se nudi, bez dugoročnih očekivanja.

Godišnji

LJUBAV

Pred vama je mirna ljubavna godina u kojoj nema nekih ograničavajućih aspekata, ali niti posebno poticajnih. Oni u vezama gradit će svoj odnos korak po korak i uživati u svakodnevnici na način koji im odgovara. Oni koji su još sami prihvaćat će događaje smireno i bez previše očekivanja. Zrelo i taktično razvijat će svoju novu vezu i biti spremni na poteze koje će prije provjeriti prirodnim putem, bez žurbe i stresa. Mudro. Dulji boravak Venere u vašem prirodnom 4. polju doma i kuće tijekom proljeća donijet će ugodnosti u obiteljskom ozračju, te skladne boravke u kući. Istovremeno ćete balansirati između spomenutog i zahtjeva karijere. Od jeseni ćete naći pravi balans u tome. Povoljni trenuci za ljubav i toplu kućnu atmosferu dolaze od  5.3. do 29.3., 13.8. do 2.7., te od 26.11. do kraja godine.

KARIJERA

Većinu godine Jupiter će tranzitirati vašu prirodnu 10. kuću posla i karijere. Mnogi Jarci to će svakako iskoristiti za nepredovanje. Radi se o krupnijim dobrim prilikama za zahtjevnije ili veće projekte ili za nešto što bi vama osobno značilo mnogo. Također ćete tijekom ove godine definitivno privesti kraju jednu fazu svog života i zatvoriti priču. Moguće je da je ista povezana s nečim čime je dotaknuta vaša prošlost ili vrijeme koje je sad već malo dalje iza vas. Oslobođeni istog, krenut ćete dalje s novom snagom, elanom i spoznajom da je nešto zasluženo otišlo u nepovrat. Od jeseni ćete početi uživati u plodovima svog dugoročnog rada, a bit ćete i pohvaljeni.

ZDRAVLJE I SAVJET

Imat ćete brojne mogućnosti kako za uživanja, tako i za spartanski život. Vaš karakter vjerojatno će izbalansirati jedno s drugim. Približavate se željenom cilju kada stvari dolaze na svoje mjesto i to vas sve više veseli. Samo ne žurite. Treba proći sav put.

Nećete imati volje razgovarati s partnerom o problemima koji su se ispriječili između vas. Lakše će vam biti pretvarati se da je sve u redu, nego povesti otvoren razgovor. Zbog pada imuniteta podložni ste prehladi i virozi. Preduhitrite bolest vitaminima.

Mjesečni

Postoji li neka otvorena rasprava s prijateljem oko novca ili putovanja? Okrenite se tome ponovo 11., ali budite oprezni u nastupu. Mladi Mjesec ukazuje na nov ciklus kad su u pitanju zajedničke financije i resursi, kao i emocionalna podrška. Venera kreće u retrogradni hod u devetom polju obrazovanja, putovanja i pravnih pitanja, stoga morate prihvatiti novčana ograničenja, ali i razmisliti o dugoročnim ciljevima kad je u pitanju partner. Što doista želite u ljubavi? Smišljate li novu financijsku politiku? Možda razmišljate o bivšoj vezi – u mašti ili je došlo do ponovnog kontakta. Ako je u pitanju ovo drugo, sredinom studenog biste mogli shvatiti da je neke stvari ipak bolje ostaviti u prošlosti.

Merkur dodatno naglašava pitanja devetog polja, ali vašu psihu uznemirava jedna svađa ili loša vijest. I ljubomora bi mogla umiješati svoje prste, stoga zadržite prisebnost, čak i ako vam stigne ponuda koja će vas poljuljati; razmišljajte trezveno, bez obzira koliko je nešto privlačno. Odete li na iznenadni put, možda ćete posjetiti nekog koga niste dugo vidjeli.
Želite riješiti svoj status, koji je povezan s poslovima devetog polja, a situacija na trenutke izmiče kontroli i stvara nemir u vama. Nemojte burno reagirati, već se saberite i iskoristite svoj šarm i blagost u komunikacijama; naročito je to važno oko 19. Na kraju ćete uspjeti u svladavanju prepreka i imati mogućnost uživanja u neočekivanom kontaktu s uzbudljivom osobom.

Godišnji

LJUBAV

S olakšanjem ćete primijetiti da vam vrijeme koje bude dolazilo donosi ljepše i vedrije dane nego što su oni prošlogodišnji. Istina, neće sve odmah biti kao u bajci, ali malo po malo, vi ćete, kao i vama drage osobe svoje odnose poboljšavati. To će vas ispuniti blagim zadovoljstvom i nadom u bolje sutra. Ako su vaši osobni odnosi bili narušeni, otvorit će se prilike za popravak, pa ih nemojte zanemariti. Učinite sve što možete da razjasnite nesporazume i raščistite odnose s drugima. Od jeseni će sve teći još bolje, a vi ćete opet povratiti vjeru u ljubav, kao i povjerenje u vezi. I vaše samopouzdanje će, počev od proljeća, postepeno jačati, pa ćete biti i privlačniji suprotnom spolu. Izvrstan ljubavni period je od 2.1. do 14.1., opet od 25.3. do 16.4. i potkraj godine od 11.11. do 20.12.

KARIJERA

 Ukoliko ste bili izloženi mobingu na poslu, to će se ove godine promijeniti. Postat ćete čvršćio pa vas grube riječi više neće dirati. Stoga ćete početi raditi s više volje. I finacijska situacija bi se trebala poboljšavati i to na dva načina. S jedne strane, imat ćete priliku da zarađujete svojim radom, a s druge, mogli bi se pojaviti i sponzori ili ulagači koji bi doprinijeli da se ono što radite razvija. Možete i jedno i drugo, ali u obje opcije bitno je da cijelo vrijeme držite pod kontrolom legalitet poslovanja. Redovno provjeravajte da li je sve u skladu s pravilnicima, zakonom i slično. Jesen će donijeti još bolje prilike za poslove od kojih neki mogu biti povezani sa strancima ili inozemstvom.

ZDRAVLJE I SAVJET

Bit će još malih prolaznih kaotičnih stanja, ali zanemarivih u usporedbi s onim što je iza vas. Okrenite se sebi i poradite na vlastitoj čvrstoći, kako tijela, tako i karaktera. Potražite rekreaciju koja vam je ugodna, nađite svaki dan pola sata mira samo za sebe i bit ćete dobro.