facebook
Astrologija

Ima li istine u horoskopu? Svi odgovori na vaša pitanja na jednom mjestu

By 15/06/202031 ožujka, 2021No Comments
Ima li istine u horoskopu? Svi odgovori na vaša pitanja na jednom mjestu, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Neki od nas se zgražavaju na samu pomisao horoskopa, drugi ih pak neprekidno čitaju samo kako bi vidjeli jesu li se obistinili, a  tu su i oni koji čitaju sve, od  Natalne karte do vjernog provjeravanja horoskopa svakodnevno. Koji ste god tip horoskopaša, vjerojatno ste se pitali kako se točno izrađuje horoskop i postoji li istina u njemu. Sjednite, opustite se, jer ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja.

PROČITAJ I IZRADA BESPLATNE NATALNE KARTE!

Koja je povijest iza horoskopa?

Riječ “horoskop” dolazi od grčke riječi “horoskopos”, što doslovno znači “pogled na sate”. Rani astrolozi u drevnoj Babiloniji temeljili su se na predviđanjima kretanja planeta, za koje se u to vrijeme smatralo da predstavljaju aktivnost pet bogova – Marduk koji predstavlja Jupiter, Ishtar koji predstavlja Veneru, Ninurta koji predstavlja Saturn, Nabu – Merkur i Nergel koji predstavlja Mars. U kombinaciji s bogom Mjeseca Sinom i bogom Sunca Šamašom, za čije se kretnjevjerovalo da utječu na ono što se događa na Zemlji.

Ima li istine u horoskopu? Svi odgovori na vaša pitanja na jednom mjestu, ALTERNATIVNI CENTAR ZARAJesu li prognoze u horoskopima stvarne?

Kako se razvijalo znanje o astronomiji i svijetu, tako se razvijala i umjetnost astrologije; ovih je dana crtanje planeta vrlo temeljito ako ga uradi bilo koji profesionalni astrolog. Zbog toga je upotreba astrologije za tumačenje potencijalnih životnih događaja uistinu vrlo stvarna.

Kako astrolozi pronalaze vaš mjesečev znak, uzlazni znak i još mnogo toga? 

Sigurno znate svoj sunčani znak (to je tipičan odgovor na pitanje “Što si po horoskopu?”) Ali kako bi naučili o vašim drugim znakovima, astrolozi će morati znati više od vašeg rođendana…

Da bi napisali najdublji mogući horoskop, astrolozima treba nekoliko podataka: datum, vrijeme i mjesto vašeg rođenja. Kad imamo ove podatke možemo postaviti vaš sunčev znak u prvu kuću astrološke karte, a zatim slijediti i ostale znakove kako bismo mogli odrediti svaku kuću i na taj način utvrditi koje vrste problema mogu u bilo kojem trenutku utjecati na vas. Gledajući položaj planeta, možemo proučiti aspekte vaše karte i utvrditi da li ćete imati izazovan dan, mjesec, godinu ili se aspekti slažu u vašu korist.

Koji su planetarni aspekti?

Detaljna teorija planetarnih aspekata je prilično složena, ali ukratko, kada postoji veza formirana između planeta koji su određenim stupnjem povezani u zodijaku, oni se nazivaju “aspektima”.

Kad planete zauzimaju isti stupanj različitih znakova na karti, oni imaju vezu koja se naziva harmoničnom ili izazovnom, ovisno o uključenim znakovima ili broju stupnjeva koji razdvajaju planete.

Glavni aspekti koji se obično spominju je “konjunkcija”, koja je na nula stupnjeva i smatra se najjačim mješavinom dviju energija; “opozicija”, koja je na 180 stupnjeva i koja se smatra vrlo izazovnim aspektom; „kvadrat“, koji je na 90 stupnjeva i velikim dijelom predstavlja sukobljene energije; i “trigon”, koji je na 120 stupnjeva, a smatra se lakom i korisnom vezom.

Utječu li planetarni aspekti na isti način?

Ima li istine u horoskopu? Svi odgovori na vaša pitanja na jednom mjestu, ALTERNATIVNI CENTAR ZARAKada je riječ o astrologiji, ništa ne utječe na dvije osobe na sasvim isti način. Planetarni aspekti imaju različite efekte općenito i dok ih primjenjujemo na sunčeve znakove ljudi, aspekti utječu na svaki znak različito.

Na primjer, u aspektu Sunčevog planeta Mars, Mars je planet pokreta i odlučnosti, a kvadratni aspekt označava poteškoće u ovom području, tako da općenito ljudi s ovim aspektom u njihovoj karti mogu imati problema s drugima, tako da je pouka u njihovom životu može biti suočavanje s izazovima i biti spreman na prepreke i suočavanje s njima kako bi dobili ono što žele.

Dakle, utječe li ovaj aspekt na prirodno snažnog Ovna drugačije od introvertiranog i osjetljivog Raka? Jednom riječju – apsolutno! Za rogatog Ovna to znači mnogo manje  frustracija nego za Raka jer je prevladavanje prepreka prirodnije za Ovna nego za emotivca poput Raka.

U redu, ali ponekad se moji horoskopi ne obistine

Horoskopi su sjajni alati za korištenje općih smjernica za život, a ne za predviđanja koja se trebaju slijediti Da bi napisao što detaljniji i najdublji horoskop, astrolog treba imati datum rođenja, vrijeme i lokaciju osobe. Kako nije moguće imati sve te podatke za svaku osobu, većina horoskopa napisana je s općenitijom publikom. Većina dnevnih horoskopa napisana je korištenjem sunčevih znakova na temelju položaja i učinka Mjeseca.

Mjesec mijenja znakove svaka dva do tri dana, što zauzvrat utječe na naše raspoloženje i emocije, pa se svakodnevni horoskopi pišu na temelju mjesta na kojem se nalazi Mjesec i kako će to općenito utjecati na svaki sunčev znak tog dana. Mjesečni horoskopi mogu dodati sunčane znakove ukrštene na planete koji se mijenjaju svakog mjeseca ili tokom nekoliko mjeseci, naime Merkur, Venera, Mars i Sunce. Godišnji horoskopi uključuju planete koji se kreću sporije poput Saturna i Jupitera, a dugoročni horoskopi temelje se na kretanju Plutona, Neptuna i Urana, jer može proći i nekolikogodina pomicanja ovih planeta kroz znak.

Kako mogu koristiti svoj horoskop u svom životu?

Kad se odlučite donijeti važnu odluku u životu slušate li samo jednu osobu i njezin savjet?  Vjerojatno ne.

Po tom principu, čitajući vaš horoskop, bilo da se radi o dnevnom, tjednom, mjesečnom ili godišnjem, možete vidjeti kakav će biti vaš svijet iz planetarne perspektive, a te podatke možete koristiti kao alat za pomoć u vođenju i motiviranju.Horoskopi vam mogu pomoći da otvorite svoj um novim mogućnostima, kao i mogućnostima koje možda niste razmotrili, i sve dok otvorenog uma pristupate čitanju svog horoskopa, možete dopustiti da vam planeti budu vodič za sve što je moguće. Na vama je da potencijalno pretvorite u stvarnost.

IZRADITE BESPLATNU NATALNU KARTU SADA! 

Marija

O autorici:

Ima li istine u horoskopu? Svi odgovori na vaša pitanja na jednom mjestu, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Pomoću svog dara vidim ono što oplemenjuje vašu dušu, vašu prošlost i budućnost. S najboljom namjerom vam dajem smjernice kako pronaći vlastiti mir, kako pronaći srodnu dušu, kako poboljšati vaše financije i to sve napraviti lakšim putem.
Svojom specijalnošću smatram skidanje uroka koji bitno utječu na kvalitetu čovjekova života.

Želiš saznati što te čeka? Javi se Mariji već danas!