Kako smiriti nemiran um - Zara Tarot

Javite se s povjerenjem! Zajedno ćemo naći rješenje za sve Vaše probleme!

AlternativaBlog

Kako smiriti nemiran um

By 15/09/2020 No Comments

Nesigurna vremena mogu otežati pronalaženje duševnog mira, to je svima jasno. Bilo da se radi o trenutnom stanju u svijetu, gubitku voljene osobe, stresu vezanom za posao ili bolnom prekidu, nemiran um je neizbježan. Gomilanje stresa je jedan od najvećih neprijatelja današnjice i teško je pronaći osobu koja se s njime ne bori. Iako su taktike samopomoći poput meditacije obično korisne za ublažavanje stresa, za smirivanje zabrinutog uma treba malo više vremena i posla. Evo nekoliko korisnih tehnika koje će vam pomoći da se usredotočite kako biste mogli ostati smireni u najtežim trenucima.

Neka vaše misli lutaju

Što više pokušavate kontrolirati svoje misli, teže ih se riješiti. Umjesto toga, dopustite svojim mislima da tu i tamo odlutaju, nemojte biti previše fokusirani kontroliranje onoga o čemu razmišljate. Jer, napravit ćete kontra efekt, kontrola će prerasti u prekomjerno razmišljanje o tome zašto razmišljate i o čemu razmišljate. Na primjer, ako vam um govori: “Mislim da danas može pasti kiša”, to bi vas moglo potaknuti da počnete razmišljati o stvarima poput toga hoće li se otkazati nogometni trening, kolika će biti gužva u prometu i kakva će tlaka biti otići u dućan po namjernice po pljusku itd. Iako će vam za prihvaćanje vašeg tijeka misli biti potrebno vremena, zdraviji je način rješavanja svojih misli i osjećaja od potiskivanja onoga što vam je na umu.

Vježbajte zapažanje

Živjeti u trenutku ili biti pažljiv može vam pomoći da se odvojite od misli koje ne uključuju sadašnji trenutak. Drugim riječima, ne posuđujte probleme pokušavajući kontrolirati nešto što se ne događa u stvarnom vremenu. Prilagođavanje vašim osjetilima (vid, sluh, miris i okus) može vam pomoći da budete prisutniji kako biste mogli obrađivati ​​trenutne misli dok se odmičete od očekivanja.

Pretvorite negativno u pozitivno

Poput okretanja suncokreta u smjeru sunca ili pretvaranja kiselog limuna u osvježavajuću limunadu, potrudite se vidjeti dobru stranu svojih negativnih misli. Na primjer, možda niste raspoloženi za vježbanje – ali time ostajete mentalno i fizički zdravi. Ili ste možda bijesni jer vani pada kiša. Shvatite to kao priliku za nadoknađivanje poslova oko kuće ili jednostavno uzmite dan mentalnog zdravlja kako biste primijenili neke taktike samopomoći poput meditacije ili čišćenja čakri.

Uništite mentalno destruktivna uvjerenja

Izvor: Shutterstock

S vremena na vrijeme svi možemo biti strogi prema sebi, ali vječne negativne misli koje iscrpljuju vas i vašu vjeru u sebe ne samo da će zaokupiti vaš mozak, već će vas i kočiti da budete najbolja verzija sebe. Sličnokao i prebacivanje negativnog u pozitivno, osporite ta destruktivna uvjerenja podmetanjem optimizma. Ako i dalje mislite da nikada nećete dobiti promaknuće, recite si da postoje stvari koje možete i trebate činiti kako biste mogli postići taj cilj. Ako sami sebi govorite da vam je suđeno zauvijek biti sami, uništite tu misao stvarnošću da u moru ima puno riba i možda još niste upoznali pravu osobu.

Zapamtite da imate kontrolu

Odvojite svoj um od svog osobnog identiteta. Slučajne i ponekad uznemirujuće misli su normalne, ali nemojte im dopustiti da definiraju tko ste kao osoba. To što razmišljate o žestokim mislima o nekome ne znači da ste zao čovjek.

Smirivanje nemirnog uma lakše je reći nego učiniti, pa razmislite o razgovoru s duhovnim savjetnikom koji vam može pomoći da budete mirni sa svojim mislima.

Zara

O autorici:

Talent nikada nisam čuvala za sebe, kada sam tek kretala u svijet tarota i nas
Bakin stari špil karata, one su za mene bile magične. Prijateljice kojima sam često otvarala karte bile su zapanjene mojim čitanjem. Bavim se tradicionalnim tarotom, tarotom ljubavi, tarotom ženskih tajni, zlatnim tarotom, a ponajviše anđeoskim tarotom. Najvećom nagradom za svoj trud smatram povratne informacije i uzvike: „Zara bila si u pravu!“ . Upravo sam na ovaj način svoj dar pretvorila u životni poziv.”

Želiš saznati što te čeka? Javi se Zari već danas!