Koliko je važna kompatibilnost horoskopskih znakova

Divna
Divna
kompatibilnost horoskopskih znakova. Jeste li jedno za drugo?

Koliko je važna kompatibilnost horoskopskih znakova u odnosima vrlo je zanimljiva tema koja je mnoge zainteresirala. Služi kao korisna smjernica u pronalaženju odgovarajućeg partnera i prijatelja te ima ulogu u stvaranju i održavanju odnosa. Horoskopski znakovi mogu biti korisni alati za razumijevanje osobina, ali svakako ne jedini koji određuje hoće li neki odnos biti uspješan ili ne. 

Jednako važan je podznak odnosno vlastiti identitet koji pokazuje osobnost te unutarnji planeti natalne karte Sunce, Mjesec, Venera, Mars, Merkur i Jupiter koji najbolje opisuju individualnu osobnost. Unutar svakog horoskopskog znaka postoje razlike, pa tako isti horoskopski znakovi mogu imati potpuno različite karaktere. Čak i ako su dva horoskopska znaka na papiru kompatibilna, to ne znači da će njihov odnos biti savršen. 

Kompatibilnost horoskopskih znakova i 4 osnovna elementa

Astrologija i usporedni horoskop pomažu svim znakovima zodijaka na putu prema budućnosti i pravoj ljubavi. Dakle, preporuka je, svakako uzeti u obzir što astrolozi imaju za reći za kompatibilnost horoskopskih znakova, bilo ljubavnoj ili prijateljskoj. Međutim i o poslovnoj jer mnoga poduzeća sve više svoje timove slažu baš po sistemu astrološke kompatibilnosti. Stoga, ako vam se pojave dodatna pitanja nakon što u nastavku pronađete smjernice, javite se.

ljubavni savjeti

U astrologiji, postoji dvanaest horoskopskih znakova koji su podijeljeni na četiri skupine, vatra, zemlja, zrak i voda. Idemo vidjeti što svaka od ovih skupina krije i otkriti kompatibilnost horoskopskih znakova!

Vatreni znakovi: Ovan, Lav, Strijelac

Pripadnici Vatrenih znakova su Ovan, Lav i Strijelac. Oni su energični, subjektivni, pomalo dramatični, ali optimistični, vrlo motivirani i samouvjereni te se dobro slažu s vatrenim i zračnim znakovima. 

Ovnovi su poznati po svojoj energičnosti i živahnosti. Kad se radi o ljubavi ili prijateljstvu, srodnu dušu koja dijeli sličnu dinamičnu i impulzivnu razinu aktivnosti pronalaze u Blizancima, Strijelcu i Vodenjaku, koji ga prate kroz avanture i pružaju mu dovoljno prostora da se osjeća slobodno. 

Lavovi su poznati po svojoj hrabrosti, kreativnosti i samouvjerenosti što ih čini dobrom prijateljskom i ljubavnom pratnjom uz Blizance, Vage, Strijelce i Ovnove. 

Strijelci su poznati po svojoj slobodoumnosti i avanturističkom duhu baš poput Ovna, pa se zbog toga ta kombinacija smatra vrlo kompatibilna u ljubavi. Kompatibilni su još sa znakom Lava i Vodenjaka, s kojima održavaju jako dobre prijateljske odnose. 

Zemljani znakovi: Bik, Djevica, Jarac

Zemljani znakovi, Bik, Djevica i Jarac su snalažljivi, uporni, uredni, prizemni i ne previše zahtjevni. Oni se dobro slažu s drugim zemljanim znakovima kao i vodenim znakovima. 

Bikovi su poznati po svojoj stabilnosti i izdržljivosti, pa će se slagati s onima koji cijene sigurnost i pouzdanost, naprimjer  Rakovima. Vrlo su lojalni i to će kroz  prijateljske i ljubavne odnose ostvariti sa stabilnim i pouzdanim znakovima poput Djevice ili Jarca.  

Djevice su vrlo praktične i detaljne, u ljubavi im je potreban partner poput Bika i Jarca, a s Ribama ostvaruju duboko prijateljstvo. 

Jarac je poznat po svojoj prizemljenosti, odanosti i ambiciji, pa on i Bik mogu biti najbolji prijatelji ili odlični poslovni partneri. Najbolji prijatelji za Jarca su još Djevica i Škorpion. Jarac traži osjećaj sigurnosti i stabilnosti te podržavanje u njegovim ambicijama stoga im je potreban partner koji će biti njihova podrška u tome. Najbolji partneri za Jarca su Bik, Djevica i Škorpion. 

Zračni znakovi Blizanci, Vaga, Vodenjak

Zračni znakovi, Blizanci, Vaga i Vodenjak su intelektualci, ispitivači, objektivni, pronicljivi, društveni i vrlo duhoviti te se dobro slažu s drugim zračnim i vatrenim znakovima. 

Blizanci su poznati po svojoj znatiželji i društvenosti, pa odgovaraju onima koji su razigrani i komunikativni poput kreativnih Vodenjaka ili Vage. Blizanci žele biti intelektualno stimulirani i imati dovoljno prostora da se razvijaju kao osobe. Najbolji partneri, a i prijatelji za Blizance su Vodenjak, Lav i Ovan. 

Vage su poznate po svojoj diplomatskoj prirodi i harmoniji. Vrlo su romantične i sklonije idealiziranju ljubavi, pa im osjećaj sigurnosti i stabilnosti kao najbolji partneri i prijatelji mogu pružiti Blizanci, Vodenjak i Strijelac. 

Vodenjak traži partnera koji će biti neovisan i koji će ga podržavati u njegovim idejama i ciljevima. Kreativni i inovativni često se ističu u društvu. Vrlo otvoreni i tolerantni u prijateljstvu i ljubavi najbolje odgovaraju Blizancima, Lavu i Strijelcu. 

Vodeni znakovi: Rak, Škorpion, Ribe

Vodeni znakovi, Rak, Škorpion i Ribe su osjetljivi, sentimentalni, brižni, maštoviti, empatični, zaštitnički nastrojeni, tajnoviti i dosta intuitivni. 

Rak traži partnera koji će biti nježan, brižan i koji će ga razumjeti pa s Bikom, zbog zajedničke sklonosti prema stabilnosti i osjećajnosti, čini vrlo dobar ljubavni par. Vrlo su osjetljivi na emocije i teško se otvaraju drugima, stoga ih najbolje razumiju Škorpion i Ribe. 

Škorpioni su poznati po svojoj strasti i intenzitetu, te će se slagati s drugim strastvenim znakovima, poput Bika s kojim stvara snažnu privlačnost. Traže dubinu pa uz Bika najbolji partneri i prijatelji za Škorpiona su Rak i Ribe. 

Ribe su poznate po svojoj intuiciji i osjetljivosti. S Rakovima i Škorpionima, kroz prijateljstvo i ljubav dijele osjećajnost i emotivnu dubinu, a podršku u njihovim snovima i maštanjima nalaze u Jarcu. 

Kompatibilnost horoskopskih znakova nije presudna za dobre odnose

Astrologija i horoskopi su dodatna pomoć prilikom razumijevanja i prihvaćanja karakteristika te mogu imati utjecaj na dinamiku odnosa. Međutim, uz iskrenu komunikaciju i razumijevanje s bilo kojim drugim znakom može se stvoriti zdrav i sretan odnos.

Suprotstavljene prirode su izazovne u međusobnom razumijevanju, no vatreni Ovan i vodeni Rak mogu ostvariti izvrstan prijateljski i ljubavni odnos kad razlike prihvate kao međusobno nadopunjavanje. 

U konačnici, vjerujete li u horoskop ili ne, najvažnije je biti tolerantan prema različitim osobnostima i životnim stilovima bez obzira na kompatibilnost horoskopskih znakova, jer ako smo različiti nismo čudaci. Upoznajte one koji vas razlikama privlače i uspostavite dublji odnos. Budete li dovoljno sretni i naletite na čudake s kojima dijelite iste vrijednosti, interese i osjećaje, zagrlite ih čvrsto i nikad više ne puštajte. 

DOBRO JE ZNATI I OVO O ASTROLOGIJI
Divna
Divna
Intuitivni empat koji cijeli život aktivno djeluje u spiritualnom svijetu. Astrologijom, numerologijom, usporednim horoskopom i natalnom kartom otkrivam utjecaj i povezanost duša na ljubavnom ili poslovnom planu te koristim tarot za potvrdu i jasnoću. Želiš saznati što te čeka? Javi se Divni već danas! Javi se Divni odmah! Javi se Divni odmah! Javi se Divni odmah! Javi se Divni odmah!