facebook
Alternativa

Meditacija kroz čakre kao odgovor na životni kaos

By 14/04/20203 studenoga, 2020No Comments
Meditacija kroz čakre kao odgovor na životni kaos, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Uz sve što se događa u ovom trenutku, mnogi od nas se osjećaju uplašeno, izgubljeno i beznadno zbog onoga što dolazi. Često u vrijeme kolektivne traume ne postoji lako ili jednostavno rješenje, pogotovo kad se čini da se kompas svijesti okreće bez ikakvog kraja. S aspekta astrologije, 2020. je vrijeme brzih promjena zbog niza “Velikih veza” koje su započele 12.og siječnja s vezom Saturna i Plutona u Jarcu, usmjeravajući nas u trenutnu oluju.
Ove godine postoji još nekoliko ovakvih združenja koja uključuju konjunkciju Jupitera i Plutona u Jarcu 4. travnja, 30. lipnja i 12. studenog, te središnja veza Jupitera i Saturna u Vodenjaku 21. prosinca. Sve ovo skupa u kombinaciji pročišćava trenutne birokratske sustave identificiranjem istinskih namjera moćnih vođa, zbog čega će se mase morati probuditi na novi način postojanja, odnosno vrijeme je da se pokrene „novi život“.
Kad je u pitanju duboka društvena promjena, meditacija i mantre za svaki znak mogu biti nevjerojatni resursi jačanja vas i vaših instinkta. Pročitajte znakove svog Sunca i Mjeseca te naučite kako si olakšati trenutnu situaciju:

Meditacija kroz čakre kao odgovor na životni kaos, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Meditacija kroz čakre kao odgovor na životni kaos, ALTERNATIVNI CENTAR ZARAOVAN

Vama vlada čakra solarnog pleksusa (Manipura). Ona pomaže procesu detoksikacije, regulira imunološki sustav te naglašava samopoštovanje i snagu volje. Dok meditirate, fokusiranje na jarko žarko žuto svjetlo koje će uravnotežiti vašu ukupnu energiju. Vaša energija bi mogla biti u disbalansu u narednom periodu, te ju je potrebno vratiti u balans. Saznajte prvi kako učinkovito iskoristiti svu energiju koju pruža žuta čakra, posavjetujte se s našim savjetnicama.
Mantra koju trebate početi primjenjivati: Ja sam sjajan snop svjetlosti. Strpljiv sam i usredotočen. Spreman sam naučiti nešto novo.

Meditacija kroz čakre kao odgovor na životni kaos, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA BIK

Vi ste znak srčane čakre (Anahata), što znači da je briga o sebi vrlo važna praksa. Povežite se s njom kroz jarko zeleno svjetlo koje okružuje vaša prsa koja se protežu u područje grla. Kod vas bi u narednom period mogao biti problem izraziti sve emocije koje držite duboko u sebi. osjetite oslobađajuću energiju koja se ispušta u trenutku kada popuste sve kočnice koje čvrsto držite. Posavjetujte se s našim savjetnicama Sanjom i Marijom kako efikasno zaštititi sebe u vremenu velike ugroze.
Mantra koju biste trebali početi primjenjivati već danas: Imam sve što trebam. Moji najmiliji i ja zaštićeni smo.

 

Meditacija kroz čakre kao odgovor na životni kaos, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA BLIZANCI

Vama vlada grlena čakra (Vissudha), jer vrlo dobro komunicirate sa svijetom. U ovom trenutku, ovo je period u kojem su mnogi oko vas zbunjeni, iskoristite to. Vrijeme je da zablistate. Koristite ovu moć vizualizacijom plave svjetlosti koja okružuje središte vašeg grla. Ponekad je lako nešto zamisliti ali teško isto to provesti u djelo. Saznajte kako na ispravan način pristupiti problemima koji vas okružuju. U tome će vam pomoći naše Zara i Marija. Javite im se već danas i riješite sve svoje nedoumice.
Mantra koju trebate početi primjenjivati već danas: Moj intelekt je moja valuta. Neka svijet čuje moj glas.

Meditacija kroz čakre kao odgovor na životni kaos, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA RAK

Na vas duboko utječe šesta čakra (Ajna) koja vlada vašim trećim okom. Izuzetno ste intuitivna individua koja uviđa sve vibracije svijeta izvan riječi i razumijevanja. Ovo može biti nevjerojatno iscrpljujuće, pa je pravi trenutak da zaštitite svoju energiju vezanjem na bilo koje nijanse ljubičaste. Kod vas je možda najveći problem što crpite velike količine energije kako bi zadovoljili sve oko sebe, što na kraju rezultira s time da se osjećate iscrpljeno, a zadnja osoba kojoj pomažete ste vi sami. Posavjetujte se s našim savjetnicama Petrom i Tanjom kako pravilno rasporediti energiju koja je u vama, bez rasipanja na nebitne stvari.
Mantra kojom se trebate voditi kroz svijet: Osjećam se potpuno sigurno u vlastitoj koži. Dopuštam sebi da tečem s promjenama oko sebe.

Meditacija kroz čakre kao odgovor na životni kaos, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA LAV

I na vaš znak utječe šesta čakra (Ajna), koja se kod vas odražava u vašem trećem oku mašte. Lako možete izraziti vizije koje vam padaju na pamet, a upravo je ovo vizionarsko stvaralaštvo ono što trebate iskoristiti meditirajući uz indigo boju. Moguće je da ćete se u ovim danima osjećati izgubljeno, kao da ste dovedeni pred zid. Blokada koja se odražava u vašem stvaralačkom izričaju je ono što bi vas najviše moglo zamarati. Osigurajte si protok energije te ponovno osjetite nalet inspiracije, kako? Posavjetujte se s našim astrosavjetnicama koje će vam protok energije vratiti u balans.
Mantra prema kojoj bi trebali živjeti: Postići ću sve što sam odlučio. Moje srce je moje najljepše bogatstvo.

Meditacija kroz čakre kao odgovor na životni kaos, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA DJEVICA

Vama vlada grlena čakra (Vissudha), što može biti zeznuto, pogotovo ako ste pretjerano kritični prema sebi. Dok analizirate što se događa, sjetite se da možete biti i jeste glas razuma i za druge. Zamislite plavu svjetlost koja vam okružuje grlo i pomaže vam da govorite kad je bitno da se izrazite. Vama je ponekad teško izraziti svoje osjećaje na adekvatan način. Ono što osjećate, ne želite pustiti van…zašto je to tako? Zašto si ne dajete priliku zasjati? Osjećaj manje vrijednosti može biti vrlo bolan i ostaviti dubok ožiljak na srcu, borite se protiv toga, posavjetujte se s našim savjetnicama Zarom i Dunjom.
Mantra prema kojoj bi trebali živjeti: Vjerujem da trenutno imam sve što trebam. Živim u sadašnjem trenutku.

Meditacija kroz čakre kao odgovor na životni kaos, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Meditacija kroz čakre kao odgovor na životni kaos, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA VAGA

Vaša vladajuća čakra je srčani centar (Anahata) koji nastoji uravnotežiti ljubavne odnose. Sadašnjost može biti teška ako ste odvojeni od svojih najmilijih ili imate bilo kakvih neriješenih problema u vidu partnerstva. Energiju usmjerite tako što ćete se usredotočiti na prekrasno zeleno svjetlo koje okružuje vaše cijelo tijelo suosjećanjem i toplinom. Ljubavne tegobe bi mogle biti fokus vaših razmišljanja u ovom periodu. Ponekad zbog tvrdoglavosti i neodlučnosti ljudi od vas odlaze, je li to i sada slučaj? Usredotočite se na pitanje koje vas muči i budite iskreni sami prema sebi, dajete li onoliko koliko tražite za uzvrat? Ponekad je dobro tražiti i nepristrano mišljenje, možda vam upravo to i pomogne…posavjetujte se s našim savjetnicama Petrom, Sanjom ili Tanjom.
Mantra prema kojoj bi trebali živjeti: Volim punim srcem. Apsolutna sam ljepota i mudrost.

Meditacija kroz čakre kao odgovor na životni kaos, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA ŠKORPION

Vaš znak je povezan s dvije čakre: trećom čakrom (Manipura), povezanom s nadbubrežnim žlijezdama i gušteračom, i korijenskom čakrom (Svadhisthana), koja se odnosi na reproduktivne organe. Kao izvor života, zdjelica je u stalnom prilivu energije života, smrti i ponovnog rođenja; zbog čega je važno usredotočiti se na narančastu svjetlost oko ove tjelesne jezgre kako bi vam pomoglo pri liječenju starih i novih rana. U ovim trenucima možete se osjećati odbačeno i premalo cijenjeno od strane svog partnera. No, kod vas možda postoji dublji problem kojem bi trebali posvetiti svoju punu pažnju. Razlog zbog kojeg se osjećate usamljeno možda nije onaj koji vam prvi padne na pamet kada o tome razmišljate. Nazovite nas, rado ćemo vam pomoći dokučiti samo središte problema.
Mantra koju trebate ponavljati svaki dan: Osjećam se sigurno, osnaženo i potpuno voljeno. Moje ljubavi ima dovoljno za sve.

Meditacija kroz čakre kao odgovor na životni kaos, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA STRIJELAC

Vama vlada druga čakra (Svadhistana), koja vlada reproduktivnim organima i kreativnim centrom tijela. Ovo je zaista važno vrijeme koje trebate iskoristiti za širenje svoje vizije i ciljeva kao efikasnog vođe zajednice. Dok meditirate možete zamisliti jarko narančasto svjetlo u području vašeg kuka dok ga lagano dodirujete. Fokusirajte se na osjećaj zahvalnosti za sve ono što vam je u životu krenulo na bolje s početkom ove godine. Iako ste možda sada pred zidom i ne vidite mjesta za napredak, stvari bi se mogle posložiti u vašu koristi, samo trebate znati prepoznati znakove i krenuti u akciju u pravom trenutku.
Mantra kojom se trebate voditi kroz život: Dopušteno mi je zauzimati prostor. Ja sam velikodušna duša.

Meditacija kroz čakre kao odgovor na životni kaos, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA JARAC

Na vaš znak jako utječe prva čakra (Muladhara), koja predstavlja korijenski sustav. To utječe na vaše kosti, mišiće i žlijezde. Zamišljanje crvenog svjetla oko vaših križa potaknut će kolanje energije kroz vaše čitavo tijelo. Ako se u zadnje vrijeme osjećate iscrpljeno a da ništa niste radili taj dan, ako imate problema s glavoboljom i spavanjem, prvi su znaci da kod vas postoji određeni zastoj kolanja energije. Jeste li zadovoljni s trenutnom situacijom u kojoj ste se našli, imate li osjećaj da sve što govorite drugima zvuči pogrešno. Nemojte se povlačiti u sebe, vrijeme je da zauzmete stav i pročistite protok energije. Dopustite pozitivnoj energiji da zaokupi vaše čitavo tijelo, posavjetujte se s Petrom i Dunjom i ponovno budite onaj stari.
Mantra prema kojoj trebate živjeti: Koristim ono što već razumijem. Suosjećam sa zajednicom svojim vodstvom.

Meditacija kroz čakre kao odgovor na životni kaos, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA VODENJAK

Vama tradicionalno vlada prva čakra (Muladhara), koja predstavlja uzemljenje jer se odnosi na korijensku energiju vašeg cijelog tijela. Usredotočite se na crvenu boju oko sebe. Možete na zabavan i inovativan način izraziti svoje emocije koristeći upravo ovu boju, bilo da to budu crveni detalju u vašem domu ili na vašoj odjeći, crvena boja će vam pomoći vratiti stvari u perspektivu. Vi kao da ste malo odlutali iz svijeta stvarnosti. Očekujete od života ali i od ljudi koji su u vašem životu previše. Svijet nije onakav kakvim se čini, a vi ga trebate prestati gledati kroz ružičaste naočale. Fokusirajte se na sebe i ono što vam život. Realno može pružiti, u protivnom ćete se razočarati. Naučite kako kanalizirati pozitivnu energiju kroz crvenu boju, pitajte naše stručnjakinje.
Mantra prema kojoj trebate naučiti živjeti: Znam da to mogu učiniti! Vidim stvari prije nego što se pojave.

Meditacija kroz čakre kao odgovor na životni kaos, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA RIBE

 

Vama tradicionalno vlada druga čakra (Svadhisthana) koja utječe na vaše kreativno središte. Međutim, trenutni tranzitni događaji pojavljuju se u vašoj sedmoj čakri (Sahasrara) božanske svijesti. Spojite se s njome zamišljajući ljubičastu svjetlost koja okružuje cijeli glavu. U ovom trenutku vam je potrebno vodstvo jer vi kao da lelujate bez cilja i smisla. U svakome vidite prijetnju ali i prijatelja. Glava vam radi sto na sat, a upravo je sada od velike važnosti da zadržite bistar um i gladnu glavu, jer bi vas mogle očekivati velike stvari, samo ako naučite slušati. Provjerite jeste li na pravom putu, dopustite da vam pogledamo energiju vašeg tijela.
Mantra koju morate ponavljati svaki dan: Ja sam kanal božanskog duha. Ja sam izvan vlastitog tijela.

U svakome od nas čuči veliki izvor energije u razmjerima kojih niste ni svjesni. Ljudska bića su sposobna za puno veće stvari od onih koja trenutno rade, a naša intuitivna strana je vrlo često zanemarena. Naše savjetnice su tu kako bi se svi osjećali dobro u svojoj koži, pomažu vam vratiti balans u tijelo i protok energije u vašem tijelu učiniti nesmetanim što na kraju rezultira poboljšanjem u svim životnim područjima. Ne podcjenjujte moć bioenergije, uvjerite se u nju sami već danas.