Merkur je u direktnom hodu – Što možete očekivati u narednim mjesecima

Zara centar
Zara centar
retrogradni merkur, merkur u direktnom hodu

Merkur prestaje s retrogradnim kretanjem 12. srpnja, ali mi vam objašnjavamo  zašto sada trebate biti svjesniji nego ikad prije ako želite izbjeći kaos i lošu sreću u drugoj polovici 2020. godine.

Merkur više nije retrogradan

 Trenutno se nalazimo na kraju druge retrogradnosti Merkura u 2020. godini. To bi moglo objasniti zašto ste u proteklih tjedan dana možda doživjeli više poremećaja u odnosima, lošu komunikaciju i kaos u životu. No, dobra vijest je da je tome sada došao kraj jer Merkur više nije retrogradan.
Ipak, prije nego što počnete otvarati boce šampanjca, morate znati nešto – odluke koje donosite i pitanja koja postavite ovog tjedna  odredit će kako će izgledati ostatak vaše godine. Ako se poduzmu pogrešni koraci, napetosti nakon retrogradnosti mogu se zapravo povećati i dobit ćete kontraefekt.
Da stvar bude još gora, morat ćete imati na umu razdoblje poslije retrogradnosti – dva do tri tjedna koje prati svaku retrogradnost, što može uzrokovati više problema nego sama retrogradnost Merkura.
Naša Dunja objašnjava što za vas to zapravo znači i kako možete iskoristiti maksimum iz preostalih dana trenutne post retrogradnosti Merkura.

Retrogradni Merkur i direktan hod. Što možete očekivati ​​u narednim danima?

Nismo potpuno slobodni do 26. srpnja. U 14 dana nakon retrogradnosti planeta sve se polagano počinje pokretati prema naprijed pa tako i komunikacije i informacije. Ali još je prisutan neugodan osjećaj jer se Merkur ne kreće istom brzinom kao i obično. Dobro promislite što želite i osjećate, budite upoznati sa svojim osjećajima i ostanite otvoreni za pomirenje s osobama iz prošlosti. (To ne znači da se nužno morate vratiti bivšim ljubavima – ali oprost je možda u kartama.)

Merkur u direktnom hodu

Iako se počinje kretati unaprijed, Merkur će ostati u osjetljivom Raku do 3. kolovoza. Za to vrijeme, misli i osjećaji još će se usklađivati zbog osjetljive i emocionalne prirode ovog znaka. I dalje ćemo govoriti i razmišljati na dublji način, ali nećemo se morati toliko brinuti da će osoba kojoj govorimo pogrešno shvatiti naše riječi. Iako je manje vjerovatno da će se naše riječi izvući iz konteksta, možda ćemo se osjećati osjetljivije i ranjivije nego inače.  Merkur u Raku zapravo je u znaku koji favorizira Mjesec koji vlada našim emocijama. Razmišljanje i odlučivanje ostat će više emocionalno nego logično. To može biti dobra stvar. Sada je vrijeme biti otvoren i iskren sa svojim osjećajima. Merkur više nije tuda vas ometa u komunikacijskim vještinama ili umanjuje značenje vaših riječi.
\"\"Također je dobro vrijeme da se okrenete prema sebi. Merkur koji se kreće direktnim hodom u Rakuapsolutna je prilika da svoju energiju usmjerite ka komunikaciji sa samim sobom i shvatite što se zapravo događa unutar vas.
Dan koji je pripremljen za ovu praksu je 1. kolovoza, kada će Merkur u Raku stvoriti protivljenje psihološkom Plutonu u Jarcu, pomažući nam da dođemo do srži stvari. Označite 1. kolovoza u svom kalendaru kao dan za meditaciju, pojačavanje jer najgora retrogradnost Merkura napokon je iza nas.

Koja bi se pitanja trebala sada postavljati?

Prvo i najbitnije pitanje bi trebalo biti: Koja područja u vašem životu trebaju više njegovanja?
Također se zapitajte: Kakva je kvaliteta mog unutarnjeg monologa?
Jesam li jasan po pitanju onoga što želim?
Vrijeme je da se fokusirate na sebe i svoj unutarnji monolog – vrijeme je da upoznate sebe!

Kako se brinete za svoje mentalno zdravlje tijekom i nakon druge retrogradnosti Merkura 2020. godine?

Kad god je planet retrogradan, to je sjajna prilika za razmišljanje i ponovnu umjeravanje. Merkur vlada razumom a sada je sjajno vrijeme za mir i meditaciju. Kad je Merkur u raku, uobičajeno je da ćete se osjećati preosjetljivo, emocionalno i da ćete češće plakati.
Okrenite se radu s energijom pružajući sebi prostor da se povežete sa svojim emocijama i dozvolite sebi da se plačete ako osjećate poriv. Trebat će vam mnogo vremena da se suočite i da prihvatite sve što vam se dogodilo ove godine, pa odvojite vrijeme da se okrenete sebi i svojim osjećajima.
Rak je također nostalgičan znak pa je sjajno vrijeme da prođete kroz stare fotografije, ponovno pogledate svoje omiljene filmove ili ponovno preslušate pjesme koje vas vode u određeno, sretnije razdoblje vašeg života. Energija Raka ovisna je o gniježđenju i udobnosti, zato prigrlite vibraciju i pokušajte uživati ​​u malim stvarima koje vas čine sretnima.

pratite nas na facebooku

Zara centar
Zara centar
Portal za životno savjetovanje s preko 10 tisuća zadovoljnih korisnika kojima smo pomogli pronaći put do prave ljubavi, sreće, uspješne karijere i samopouzdanja. Koristeći poznate tehnike: tarot, astrologija, rituali i duhovno vodstvo, naš tarot centar je tu kako bismo vas usmjerili u pravom smjeru. Želiš saznati što te čeka? Javite nam se već danas!