Merkur u Djevici – riječi pretvorite u djela

Zara centar
Zara centar
Merkur u djevici nalet inspiracije

Iz energije vatre Merkur ulazi u energiju zemlje, iz fiksnog znaka Lava, Merkur prelazi u promjenjivi znak Djevice. 4.8. u 10:58h Merkur u Djevici boravi do 26.8. Ovom promjenom znaka mijenjaju se energetski tokovi ideja, razgovora, pregovora i komunikacije u najširem smislu.

Razmjena ideja godi Merkuru – planetu inteligencije

Neće Merkuru biti lako transformirati se iz grandioznog i bučnog u praktičnog, skromnog i sklonog analizi, do najsitnijih detalja. Ali kako je inteligencija sposobnost snalaženja u novonastalim okolnostima tako će i Merkur, planet inteligencije, razuma i logike, vrlo brzo doći na svoje, i mi zajedno s njim.
Ulaskom u Djevicu očekuju ga razmjena ideja i ugodni razgovori s Uranom u Biku (16.8.) i rx Plutonom u Jarcu (22.8.), balansirati će s njima u protočnoj energiji trigona. Mudro će se prilagoditi (u aspektu inkonjunkcije) retrogradnom Saturnu u Vodenjaku i retrogradnom Jupiteru u Ovnu, a naći će se i u napetoj, konfuznoj, energiji opozicije s  također retrogradnim Neptunom u Ribama (21.8.). 

kako planeti utječu na tvoj život

Inspiracije ne manjka u danima oko 16. kolovoza

Kada su Merkur i Uran u vrlo poticajnoj i protočnoj energiji trigona tada nam mogu donijeti Eureka momente! Kroz inspiraciju ili neočekivane i iznenadne mogućnosti! Zato budite „budni“ u danima oko 16.8., otvorite um i otvorite se čudima i dopustite im da se dogode. Ako ste blokirani iznutra tada bi bilo mudro pustiti Sudbini da radi za vas. Ionako to stalno čini!

Merkur u opoziciji s Neptunom u znaku Riba u danima oko 21.8. donosi nam izazove u sferi razmišljanja, logike, intuicije, istina , laži, manipulacije i obmana. Kako su Merkur i Neptun totalno suprotnih simbolika, Merkur predstavlja naš logični um, a Neptun intuiciju i apstraktno, bit će nužno kombinirati logiku i intuiciju.  Kako su oba planeta u dostojanstvu i vrlo snažni možda bi bilo mudro ipak ne vjerovati niti logici niti intuiciji, već se pokušati inspirirati, probuditi kreativnost u sebi, stvarati, slikati, plesati i meditirati. I, obavezno, ne vjerovati nikome pa tako ni sami sebi!

Otkrivaju se tajne i skrivene informacije

A protočna energija trigona između Merkura s planetom duboko skrivenog, transformirajućeg i regenerirajućeg – Plutona u znaku Jarca već dan poslije donosi nam smirenje nakon kaotičnih dana koji su bili posljedica opozicije Merkura i Neptuna. Uz smirenje, Merkur i Pluton u energiji trigona, daju nam i sposobnost dubokih uvida jer kopanjem po najskrivenijim dijelovima uma, htjeli ne htjeli, dolazimo do razjašnjenja! Ovaj tranzit može nam pomoći razjasniti i neke do sada skrivene stvari iz prošlosti (retrogradni Pluton) na privatnom planu, a i na širokom moguće je otkrivanje istine i nekih informacija do sada skrivenih. 

Nekima ovaj tranzit donosi i puno razmišljanja i priče o seksu… Kako god zbog jasnoće sagledavanja, uz duboki unutarnji osjećaj i sposobnost jasnog definiranja od 22.8.  podržani smo kaotične segmente života dovesti u red! Zato iskoristimo ove dane, koji nam donosi veliku komunikativnost, dobru organiziranost i prilagodljivost, za dovođenje u red nas samih ili onih područja života za koje smatramo da su nesređeni. Jer bit ćemo u mogućnosti sagledati sve sitnice i intuitivnim vodstvom točno ćemo prepoznati koje korake poduzeti. Dani oko 22.8  pogodni su i za popravljanje međusobnih odnosa. Naravno pažnja i ljubaznost su prvi korak u tom smjeru! 

Čeka nas turbulentna jesen – dočekajte ju spremni

Kako god, ulaskom Merkura u znak Djevice nastupa vrijeme laganog povratka s godišnjih odmora i naravno rada, reda i discipline.
Zato do 26.8., dok boravi u Djevici, iskoristite jedinstvene šanse i intelektualne poticaje koje ovaj Merkur „nudi“. Napravite analizu i detaljan plan za buduće poduhvate i predvidite izazove koji predstoje. Jer, kao što i pretpostavljate, ulazimo u turbulentnu jesen koju uz energiju Merkura u Djevici možemo dočekati spremni. Kako? 

Tako da spoznaje i znanja koja imamo implementiramo na praktičnoj razini i zahvaljujući tome razradimo strategiju na poslovnom i privatnom planu. Pri tome preciznost igra važnu ulogu, a nije zgoreg podsjetiti da misli koje mislimo i riječi koje izgovaramo utječu na naš život i oblikuju nam stvarnost. Ali i fiziologiju!

Ps kada dođe na 24*Djevice Merkur će lagano početi usporavati (kažemo ulazi u tzv pretretrogradnu sjenku) i time nas pripremiti za svoj redovni retrogradni ciklus u koji kreće 10.9. s 8*55 znaka Vage.

Sviđa vam se naš članak? Saznajte iz prve ruke što vama donose posljednji dani ljeta, javite se Moni već danas!

DOBRO JE ZNATI I OVO O ASTROLOGIJI

 

Zara centar
Zara centar
Portal za životno savjetovanje s preko 10 tisuća zadovoljnih korisnika kojima smo pomogli pronaći put do prave ljubavi, sreće, uspješne karijere i samopouzdanja. Koristeći poznate tehnike: tarot, astrologija, rituali i duhovno vodstvo, naš tarot centar je tu kako bismo vas usmjerili u pravom smjeru. Želiš saznati što te čeka? Javite nam se već danas!