Merkur u Vagi – Od nas sve kreće i s nama sve završava

Zara centar
Zara centar
Merkur u vagi, merkurov tranzit i utjecaj na nas

Zakoračili smo u novi mjesec i novi dan, a vladar današnjeg dana ujedno i planet koji je u Zodijaku zadužen za komunikaciju, promet, trgovinu, intelektualne sposobnosti i vještine. Merkur je 30. 8. promijenio znak i iz svog doma kojim vlada i u kojem je vrlo jak, detaljan i precizan. Iz znaka Djevice prešao je u znak skladne, diplomatične i balansu sklone Vage u kojoj se zadržava sve do 5. 11. 2021.g.

Merkur u Vagi i retrogradni hod

U znaku Vage Merkur, inače najbrži planet Zodijaka, zadržat će se neobično dugo sve do 5.11. A tu duljinu boravka u jednom znaku postiže samo kada kreće u retrogradni hod, u nazad. Ovo će biti treći i posljednji Merkurov retrogradni hod u ovoj kalendarskoj godini a odvijat će se od 27.9-18.10. kada ćemo i službeno dobiti dežurnog krivca za sva kašnjenja, nesporazume i ostalu buku u komunikacijskom kanalu!
Kada Merkur u tranzitu boravi u znaku Vage energije na kolektivno nesvjesnom se mijenjaju. Naime, od monologa prethodnog perioda, dok je boravio u Djevici, transformiraju se u dijalog i to u punom smislu te riječi. Budi se svijest o drugima i dolazi do interakcije s drugima kroz ljubaznost, šarm ali i pažljivu procjenu slaže li se suprotna strana s našim mišljenjem. Zato je period Merkurovog boravka u znaku Vage odličan za držanje javnih govora i sudjelovanje u javnim raspravama, a na osobnom planu ovo je pravo vrijeme za pomirenja, postizanje dogovora i sporazuma, sklapanje povoljnih ugovora (za obje strane) ili za ulazak u partnerstva bilo poslovnog ili emotivnog tipa.
Merkur u Vagi važan je za veze i odnose jer miroljubivost i diplomacija visoko kotiraju na našoj listi prioriteta. Napose do 10.9. kada je i Merkurova domaćica, vladarica Vage- Venera u istom znaku. Tako da period do 10.9. posebno utječe  na osjećaj za lijepo ili estetiku generalno. Npr. estetske intervencije u tom periodu mogu polučiti vrlo zadovoljavajuće efekte kao i poduhvati u domeni mode, umjetnosti, konzaltinga, advokature, organizacije vjenčanja i sl.

Harmonija, sklad i balans

\"mars

Otkud tolika potreba Merkuru u znaku Vage za balansom i skladom, za stvaranjem i povezivanjem s drugim ljudima na  harmoničnim osnovama, pitat će se mnogi. Odgovor je jednostavan. Naime putujući Zodijakom Merkur, inače sinonim inteligencije u horoskopu, shvatio je da u ovom materijalnom svijetu ne živi sam i da se sam ne može u potpunosti realizirati! I zato je razvio šarm, ljubaznost, ljepotu, finoću, diplomaciju i rafiniranu komunikaciju kako bi privukao i zadržao druge ljude, putem partnerstva ili ljubavne zajednice. Tako na primjer osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju Merkura u znaku Vage strogo se pridržavaju prometnih propisa i rijetko im se dogodi kršenje istih a još rjeđe udes u prometu. Zato često i odabiru zanimanje zrakoplovnih pilota a u trgovinskom prometu pripadaju najpoštenijim pripadnicima te branše itd.

Merkur i samopouzdanje

No kako ništa nije samo crno ili bijelo i kako sve ima dvije strane medalje tako je i s našom planetom zaduženim za intelekt, komunikaciju, promet i trgovinu Merkurom. Naime ukoliko putujući Zodijakom i tranzitirajući znacima od Ovna do Vage nije spoznao svoju vrijednost i razvio samopouzdanje već je nesiguran u sebe i manjka mu samopouzdanja, tada će postati ovisan o tuđem mišljenju i sebe procjenjivati kroz prizmu drugih! Mišljenje drugih postaje izrazito važno, u komunikaciji i interakciji s drugima ne želi se suprotstavljati a zna i podilaziti( ne iz zloće već da ostavi dobar dojam). U krajnjem slučaju ne može se niti izboriti za sebe već postaje ovisan o drugima. Upravo retrogradno kretanje Merkura kroz znak Vage u predstojećem periodu i imat će za cilj da dubokim uvidima i introspekcijom osvijestimo je li to naš problem a ukoliko je kako ga riješiti?
Naravno svaki znak u Zodijaku ima onaj nasuprotni od sebe, onaj od kojega može najbolje učiti! U slučaju Merkura u Vagi nasuprotni znak je Ovan pa ovaj Merkur, i mi s njim, možemo se učiti asertivnosti i vježbati fokusiranost na sebe. Preko Osi Vaga/Ovan možemo naučiti kako se izboriti za sebe, kako ostvariti svoje ciljeve, kako izraziti svoje potrebe i mišljenje( Merkur u Ovnu) ali na skladan i harmoničan način svojstven samo znaku Vage!
Zato iskoristimo ovaj neuobičajeno dug Merkurov tranzit znakom Vage da poradimo ne samo na odnosima s drugima već i na najvažnijem odnosu onom sa samima sobom! Jer od nas sve kreće i s nama sve završava! Kako je iznutra tako je i izvana…

pratite nas na facebooku

Zara centar
Zara centar
Portal za životno savjetovanje s preko 10 tisuća zadovoljnih korisnika kojima smo pomogli pronaći put do prave ljubavi, sreće, uspješne karijere i samopouzdanja. Koristeći poznate tehnike: tarot, astrologija, rituali i duhovno vodstvo, naš tarot centar je tu kako bismo vas usmjerili u pravom smjeru. Želiš saznati što te čeka? Javite nam se već danas!