Merkur u Vodenjaku – eksplozija ideja velikog vizionara

Stella
Stella
Merkuru u vodenjaku 2023.

Merkur u Vodenjaku uvijek donosi neke nove uvide do kojih se ne dolazi logičnim koracima, nagađanjem ili intuicijom, nego pod njegovim utjecajem bivate iznenada pogođeni bljeskovima ideja za koje ne možete točno reci odakle su i kako došle, ali se one u pravilu pokažu vrlo preciznima i istinitima. Mi to u narodu zovemo i “vidovitost”.

Period pred nama u kojem će Merkur tranzitirati znakom Vodenjaka prilika je ne samo da jasnije sagledate situacije u kojima se nalazite, nego i da izađete iz okvira dosadašnje percepcije i preokrenete perspektivu.

Merkur u Vodenjaku je vizionar, pripazite kako kanalizirati tu energiju

Merkur u Vodnjaku boravi u periodu od 11. veljače do 2. ožujka 2023. On je vizionar i inovator, pa ako se prikopčate na njegovu frekvenciju, i vama može donijeti spoznaje kojima ćete generalno unaprijediti vaš život. Tim više što je njegov vladar Uran sada u Biku, odakle radi kvadrat prema samom Merkuru i tako mu šalje ogromnu količinu aktivne energije koja traži svoj konkretni izraz i koja se mora manifestirati kroz konstruktivno djelovanje i napredak. Naprosto ju je nemoguće ignorirati ili ugušiti, stoga pripazite kako ćete ju kanalizirati.

Ono što možete pogrešno napraviti je da umjesto da oslobodite svoj um i tražite ideje i rješenja “izvan okvira”, pustite ovaj tranzit da se bez kontrole ispolji na negativan i izrazito destruktivan način kroz žestoke prepirke i verbalne sukobe u kojima biste mogli jako povrijediti osobe do kojih vam je stalo i time si trajno narušiti neke bitne odnose.

Zato upamtite ovo: kada osjetite da gubite strpljenje – pregrizite jezik, prešutite, odmaknite se i ostavite tu temu za neki drugi put. Zapitajte se kuda vas određene rasprave vode i od kakve će vam koristi u krajnjoj liniji biti da “porazite” sugovornika. Zapamtite da riječi bole još dugo nakon što su izgovorene i da kasnija isprika ne može izbrisati već rečeno.

Zaboravite na ego i fokusirajte se na rješavanje problema

Merkur u Vodenjaku izrazito je svojeglav i tvrdoglav pa je zato lako upasti u njegove zamke arogancije i snishodljivosti, osobito kada ga Uran ovako izazovno aspektira. Ostanite čvrsto nogama na zemlji i fokusirajte se na rješavanje problema, osobito u onim situacijama kada ta rješenja nisu od koristi samo vama, nego i onima oko vas, jer Vodenjak je znak koji donosi napredak globalno i za cijelo čovječanstvo. Izbjegavajte bildanje vlastitog ega i razmišljanja o tome koliko ste vi pametniji od ostalih i kako nitko vas ne razumije. Na taj način ispoljavate samo nižu vibraciju ovog tranzita i u krajnjoj liniji nećete imati nikakve koristi od njega.

kako planeti utječu na tvoj život

Iskoristite povoljan utjecaj Marsa iz Blizanaca i budite fleksibilni. Komunicirajte što više s ljudima koji imaju različite stavove i uvjerenja od vaših te im dozvolite da vam pokažu nešto novo ili vas potaknu da promijenite neka mišljenja. U ovom periodu uvijek dajte prednost novome pred starim. Progresu ispred tradicije. Nepoznatom pred poznatom. Rješenje je uvijek negdje naprijed, u još nespoznatom, izvan dosadašnjih okvira. Čvrsto ukorjenjena uvjerenja, tradicija i ono već naučeno i isprobano sada vam ne pomažu puno. 

Ovo je dobar period za traženje rješenja na naizgled teške i bezizlazne situacije s kojima se dugo mučite, ali i da vizualizirate promjene koje želite uvesti u vaš život. Promjene su neminovne, a na vama je da odlučite hoćete li im se samo prepustiti na milost i nemilost ili ćete ih aktivno usmjeravati i graditi svoj život po vlastitoj volji.

Merkur u Vodenjaku je priprema za nadolazeće stvari

U ožujku naime imamo dva vrlo bitna događaja, a to su Saturnov ulazak u Ribe i Plutonov ulazak u Vodenjaka, od kojih je ovaj drugi mnogo dramatičniji i dalekosežniji, a Merkur u Vodenjaku prilika je da usmjerite tu energiju – za početak mentalno – onako kako vama najbolje odgovara.

Dobra je ideja da uz pomoć nekih tehnika divinacije provjerite što vam nosi budućnost i jeste li na dobrom putu. Pronađite pouzdanog astrologa ili tarot majstora koji će vam kanalizirati poruke iz viših sfera. Ako ste dosad dovoljno istrenirali vaš um za meditaciju, prakticirajte ju što više, jer ćete i na taj način otvoriti put idejama koje vam trebaju.

Umirite um i odvojite vrijeme za sebe

Bitno je naglasiti i da ovaj tranzit snažno uznemiruje živčani sustav, radi čega se možete osjećati anksiozno bez realnog razloga te vam svaka i najmanja sitnica može biti izrazito iritantna. Nastojte se što više kontrolirati i umirivati. Dišite svjesno, pobrinite se da imate dovoljno sna, odvojite vrijeme i prostor samo za sebe, provodite što više vremena u prirodi – ako je ikako moguće bosonogi, koristite blagodati aromaterapije ili umirujuća svojstva biljaka od kojih možete primjerice napraviti čaj. Što god vam pomaže za smirenje, primijenite to, da ne biste kasnije žalili.

Što vas očekuje u periodu Merkura u Vodenjaku? Javite nam se i saznajte sve odgovore!

DOBRO JE ZNATI I OVO O ASTROLOGIJI
Stella
Stella
Tu sam da vam pomognem da bolje upoznate sebe, da prepoznate vaše talente i vaše slabosti, da zacijelite i rastete, da odaberete najbolji životni put za sebe i da živite svoj puni potencijal. Želiš saznati što te čeka? Javi se Stelli već danas! Javi se Stelli odmah! Javi se Stelli odmah! Javi se Stelli odmah! Javi se Stelli odmah!