facebook

Novogodišnje odluke – U 2022. činite dobro i sebi i drugima

Lorena

Lorena

Cijeli koncept novogodišnjih odluka usmjeren je na donošenje životno važnih odluka kojih se uglavnom većina nas pridržava prvih mjeseci, a onda sve počinje po starome. Dakle, odluke. Prvo da naglasim da ih ja tijekom cijele godine donosim ponovno i ponovno, a razlog tome leži u činjenici da ih se nikada ne pridržavam. Odluka ostavlja dojam nekog pravila, a pravila su tu da se krše. No bilo bi dobro da se ipak pridržavate sljedećih odluka jer vam mogu pomoći u poboljšanju vaše osobnosti.

 

Budite duhoviti

Biti duhovit u vrijeme kada ne znate što vas čeka u skoro vrijeme, kad se zbivaju promjene u prirodi, ljudi su čudni, mrzovoljni i puni negativne energije. Težak korak za realizaciju novogodišnjih odluka. Gledajte na potencijalne promjene s one druge pozitivne strane: nema veze ako i ne uspijete, imali ste dobru volju. Svaka promjena donosi i neke poteškoće. Pristupite im s osmijehom na licu, šala na svoj račun dobro dođe, ako ništa djeluje terapijski na okolinu.

Vjerujte u čuda

Često kažemo čuda se događaju drugima, meni nikada, Čemu onda knjige poput “Moć pozitivnog mišljenja” i slične, koje nas trebaju ojačati i povratiti izgubljeno samopouzdanje. To su prije svega vaše odluke, koje izričito ovise o vama i nikome drugom. Ako vjerujete da možete, onda to i uspijevate. Stoga prije nego što krenete u realizaciju svojih odluka s povelikog popisa, razmišljajte pozitivno “ja to želim, ja to mogu, i ono što je najvažnije, ja to znam”.

Budite žena s karakterom

Vrijeme u kojem živimo ne voli obične i prosječne žene. Danas su in žene ratnice, koje se mogu pohvaliti nizom uloga koje obavljaju tijekom dana. Njima se dive podjednako i žene i muškarci, one su nadprosječne i kao takve stvaraju komplekse onim običnim smrtnicama koje ne mogu donijeti baš nikakvu promjenu u svom gotovo nemogućem životu. Stoga ako želite unijeti promjenu u svojoj monotonoj svakodnevnici, krenite s realizacijom novogodišnjih odluka, one će zasigurno zadiviti vaše ukućane i prijatelje i stvoriti od vas osobu vrijednu poštovanja.

Ispit zrelosti

Novogodišnje odluke su svojevrsni ispit zrelosti. Svi smo prolazili različite ispite s više ili manje uspjeha, krajnji ishod ovisio je o našoj pripremljenosti i dosljednosti. Stoga neka to bude svojevrsna provjera koliko ste zreli da donesene odluke realizirate i provedete u djelo, možda će to biti jedan od težih ispita.

Nemojte precijeniti ni podcijeniti svoje mogućnosti

Budite realni pri definiranju poteza koje kanite provesti u djelo. Napišite sve što bi željeli promijeniti u novoj godini. Ako je popis popriličan, odaberite prioritete, uz njih stavite oznake što odluke mogu poboljšati u vašem životu i koji su stvarni razlozi da ih želite realizirati. Budite iskreni prema samoj sebi, imate li realne mogućnosti za provedbu i što bi vas moglo omesti u realizaciji. Zapamtite: nitko vas ne poznaje kao što vi poznajete samu sebe.
Kada ne znate kako dalje, nazovite svoju savjetnicu u Alternativnom centru Zara jer će vam sigurno pomoći da ostvarite ciljeve koje ste si zadale, da uspješno realizirate svoje novogodišnje odluke i riješiti vas svih dilema i problema koji vas očekuju u novoj godini.

karmička

Za kraj…

Na zidu jednog samostana u Indiji zapisana je poruka Majke Terezije: Čovjek je nerazuman, nelogičan i sebičan; nije važno, voli ga. Ako činiš dobro, pripisat će to tvojoj sebičnosti; nije važno, čini dobro. Ako ostvariš svoje ciljeve, naći ćeš lažne prijatelje i iskrene neprijatelje; nije važno, ostvari svoj cilj. Dobro koje činiš bit će već sutra zaboravljeno; nije važno, čini dobro. Poštenje i iskrenost učinit će te ranjivim; nije važno, budi iskren i pošten. Ono što si stvarao godinama u trenutku se može srušiti; nije važno, stvaraj. Ako pomažeš ljudima, možeš i loše proći; nije važno, pomozi im. Drugima daješ najbolje, a oni vraćaju udarcima; nije važno, daj najbolje od sebe.
Dragi moji, odlučite li u novu godinu ući s novim odlukama i tijekom 2022. godine uspijete činiti dobro, ostvariti svoj cilj, biti iskren i pošten, pomagati drugima i davati najbolje od sebe, postigli ste puno. Želim da u novoj godini budete dar i radost i sebi i drugima!

Pratite nas na Facebooku

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Lorena

Lorena

Ja sam Lorena i vjerujem da smo svi već bili na ovoj planeti i da se uvijek ponovno vraćamo jer moramo naučiti lekcije koje nam svemir zadaje. Vjerojatno ste i sami uočili neke znakove, bilo kroz snove, ili pak u situacijama koje vam se čine tako poznatima, ili na nekim mjestima za koja ste sigurni da nikada niste zakoračili, a opet vam je sve zapisano u sjećanju. Otkrit ćemo zajedno kako tumačiti sve te znakove, odgonetnuti kako ispuniti našu karmičku zadaću i time u svoj život ponovno vratiti sreću, osmijeh, radost, ljubav. Jer kako je rekao Mark Twain: “Dva najvažnija dana u vašem životu su dan rođenja i dan kada saznate zašto ste se rodili”. Želiš saznati što te čeka? Javi se Loreni već danas!