Retrogradni Jupiter i retro družina od 28. srpnja do 23. studenog 2022.

Sandra
Sandra
retrogradni jupiter i retrogradne kretnje planeta

Ovogodišnji srpanj je vruć ne samo po visokim temperaturama, već i pun užarenih situacija na nebesko planetarnom podiju.

Trenutno su na nebu 3 giganta i 1 astrološki važan asteroid u retro hodu, a uskoro im se u tom plesu unatrag pridružuje i Jupiter koji osim što mijenja smjer kretanja, zadnji put u idućih 12 godina nakratko ima oproštaj sa znakom Riba miješajući logiku i vjeru u nama.

Doba za ispravljanje i nadoknadu propuštenih prilika

Saturn (Kronos ili Bog vremena ), trenutno već je u zadnjem retro hodu u znaku Vodenjaka i daje nam zadnji put priliku da za idućih 28 godina napravimo reviziju, rez i ispravak svega što guši našu slobodu, svega što nam je u stvarnom životu nepotrebno, on pomaže istini da izađe na vidjelo, a kako ćemo se s njom nositi nije njegova briga. Nakon što 24. listopada krene direktno ovaj će titan promijeniti znak i 07.03 .2023 ulazi u Ribe gdje će biti posebna priča.

kako planeti utječu na tvoj život

Neptun planet iluzija, opijenosti i zakulisnih igara također je u retro kretanju od 28.6 do 04.12.2022 u svom znaku u Riba pa nam miješa lončiće i poklopčiće tražeći od nas da ako ništa drugo skinemo ružičaste naočale koje nam je stavio svojim ulaskom u Ribe i bar to vrijeme dok je retrogradan vidimo jasnije i otrijeznimo se malo.

Pluton moj omiljeni planet transformacija i karmičkih ali i životnih lekcija već je od 29.4. ove godine u retro hodu i 08.10 tek kreće direktno. Još uvijek je u Jarcu i tu nas želi naučiti da je potrebno da promijenimo svoj stav o životu, da shvatimo da su nam resursi ograničeni, da ništa nije beskrajno, da se ništa ne podrazumijeva. Više nije u konjunkciji sa Saturnom ali pogledamo li kakav dar-mar nam je napravio iz pritaje nikad djelujući direktno, a ustvari je promijenio i živote i čitavo čovječanstvo od kad je 2008. godine ušao u znak Jarca i neće stati do 2024. kad ulazi u Vodenjaka.

Nadalje imamo Chiron kao jednog od najsvježijih retro trkača u znaku Ovna, univerzalna rana i bol ili savršeni lijek ovisi o nama – priliku imamo, ali moramo se truditi.

Retrogradne kretnje nisu jednostavne

Vrijeme u kojima su ovi giganti retrogradni su sve samo ne jednostavni i gotovo nikad ali nikad ne prolaze, a da nam na osobnom ali i globalnom planu ne donesu trajne i nepopravljive posljedice. Oni koliko god su teški ipak su jedina stabilnost promjene, jer za razliku od ostalih planeta oni nose “neizbježnost “i brinu o tome da se svijet stalno mijenja! Njihovi tranziti su spori, teški i ostavljaju posljedice ali jedini omogućavaju napredak!

Dodamo li k njima sad i Jupiter koji kreće u svoj retro hod 28.07.2022 iz Ovna i Uran u Biku koji 24. kolovoza ide također retro imamo popravni ispit na kojemu možemo samo preživjeti ili pasti, jer ovi profesori ne opraštaju samo tako, niti poklanjaju ocjene.

Malo o retrogradnom Jupiteru 

Jupiter je po prirodi planeta uspjeha, ekspanzije, rasta, putovanja, po prirodi je benefik. On je uvijek nekako prisutan u trenutku rođenja osobe ali i u trenutku smrti jer za njega je taj prelazak samo dio ciklusa. On se u jednom znaku zadržava oko godinu dana, u toku koje je u prosjeku 6 do 9 mjeseci retrogradan. Dakle, daje mnogo prilika za popravak. Njegov povratak na natalnu poziciju nazivamo “Jupiterov povratak “koji je vrlo važna godina u životu svakog pojedinca jer se dobiva prilika da se završi stari I krene u novi ciklus od 12 godina ,naravno s novim ciljevima i idejama.

Kako Jupiter nije uvijek samo idealista, već je njegova prvobitna zadaća širenje svega na što naiđe jasno je da on može proširiti bolest, može proširiti tjelesnu težinu, može proširiti znanje ali i ludost. Sve ovisi u kojem je trenutno znaku i u kojoj kući natalne karte trenutno tranzitira.

Ova masivna planeta najjači energetski upliv ima četvrtim danom u tjednu pa kažemo da je četvrtak Jupiterov dan. A ovoga četvrtka, 28.7. u 22:38h  pod energijom Mladog Mjeseca u Lavu i pod uplivom epohalnih planetarnih konstelacija (konjunkcija Urana, Marsa i Sjevernog Mjesečevog čvora u znaku Bika na 18* koja se posljednji put odigrala u 4. stoljeću prije Krista) kreće na svoje redovno godišnje putovanje unatrag. U retrogradni hod kreće iz znaka Ovna i s 8*43 !

Retrogradni Jupiter sve usporava

Kada je Jupiter u retrogradnom hodu umnogome podsjeća na Saturna jer uspori sve aktivnosti u kući (segmentu života) u kojoj se zatekao! A time uspori i nas te na taj način potiče da se okrenemo „unutra“! To je neophodno kako bi revidirali uvjerenja, stavove, vizije. Provjerili jesmo li izgubili vjeru, nadu. Koliko smo iskreni prema sebi samima? Kakve su nam želje?! Zato Jupiter svakih 13 mjeseci kreće na četveromjesečno putovanje u natrag, kako bi nama pomogao (ipak je benefik) da pogledamo duboko u sebe i spoznamo što je to zbog čega ne možemo dohvatiti svoju sretnu zvijezdu i svoj komad sreće!?!

Kako je u trenutku kretanja u znaku Ovna, imate priliku da sve što ste počeli sa 10. svibnjem kad je ušao u ovu energiju vatre i junaštva, ponovno analizirate, očistite od nepotrebnog i donesete odluke koje su u prvom naletu ove junačke i žurne energije bile smetnute s uma jer nije bilo vremena za njih. 

Idealno je vrijeme za rješavanje zaostataka

Završite i očistite zaostale ispite, proširite znanje, educirajte i skupite hrabrost! Period retro Jupitera idealan je za rješavanje svega što smo propustili riješiti u prvom hodu, kao i za proširivanje znanja u već započetim istraživanjima i napredak u medicini ali ne i za otvaranje novih poglavlja u životu. Dobiti ideju -ok, Razraditi ju – može ali sa konkretizacijom ipak pričekati direktan hod da se izbjegnu razočaranja.

Trudnoća koju toliko čekate ili pokušavate ostvariti se može dogoditi. Novčani poslovi su pod upitnikom do kraja retro kretanja Jupitera. 

28.10. Jupiter prelazi u svoj domicil u znak Riba, a 24.11. s 28* 47 Riba ponovno zauzima direktan pravac. Do tada se nemojte iznenaditi ako prepoznate kod sebe ili drugih potrebu za povlačenjem, pojačanu želju za duhovnošću, „vraćanje“ u prošlost kao i usporavanje u onim segmentima života kroz koja Jupiter tranzitira u svom retrogradnom hodu! Iskoristite taj period najbolje što možete, iskreno i duboko zagledajte se u sebe, preispitajte i posložite svoja uvjerenja, vjerovanja, ciljeve i želje kako bi s Jupiterovim direktnim kretanjem i vi krenuli direktnim putem realizacije svojih želja, nadanja, prosperiteta i ekspanzije!

Želimo vam dugo i toplo ljeto!

DOBRO JE ZNATI I OVO O LJUBAVI I VEZAMA

Sandra
Sandra
Svoj dar gledanja u tarot karte, tumačenja snova i čitanja znakova s neba naslijedila sam od voljene prabake. Tražiti znakove kraj puta, čitati astrološke karte, vjerovati svojoj intuiciji i živjeti u razumijevanja onog sto drugi smatraju čudnim iznimna je čast. Znakovi Univerzuma su svuda oko nas, dopustite da ih zajednički otkrijemo i pravilno usmjerimo Vašu energiju i djelovanje. Želiš saznati što te čeka? Javi se Sandri već danas! Javi se Sandri odmah! Javi se Sandri odmah! Javi se Sandri odmah! Javi se Sandri odmah!