facebook
Astrologija

Retrogradni Merkur 2021 – Što očekivati i kako se s njim nositi

By 26/01/202119 travnja, 2021No Comments
Retrogradni Merkur 2021 – Što očekivati i kako se s njim nositi, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Imate osjećaj da u najvažnijem trenutku imate tendenciju reći pogrešnu stvar? U zvijezdama postoji objašnjenje, a njegovo je ime retrogradni Merkur. Evo što sve trebate znati o ovom fenomenu i onome što vas čeka 2021. godine.

Kada dolazi retrogradni Merkur

subotu, 30. siječnja , Merkur (planet komunikacije) kreće se obrnuto u Vodenjaku, gdje se ustalio u petak, 8. siječnja , ulazeći u svoju prvu retrogradnost 2021. Od Merkura koji se velikom brzinom okreće u obrnutom smjeru, možemo očekivati velike pogreške u komunikaciji, probleme s tehnologijom i nezgode na putu. Iako Merkur službeno kreće u svoj retrogradni hod 30. siječnja, njegov učinak već sada možemo osjetiti.

Dva dana nakon početka Merkurovog obrnutog hoda, u ponedjeljak, 1. veljače , Venera (planet ljubavi) također ulazi u neovisan znak –  Vodenjak. Ovaj prozračni znak zloglasan je po svojoj zaboravljivosti i glavi u oblacima, što će biti dodatno pojačano zbog retrogradnog Merkura. U ovom razdoblju sve morate dodatno provjeravati: poruke, mailove, propuštene pozive, dogovore… Vrlo lako bi se moglo dogoditi da vam važan dogovor promakne.

Retrogradni Merkur 2021 – Što očekivati i kako se s njim nositi, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Ova prva retrogradnost Merkura u 2021. traje do subote, 20. veljače. Iako će komunikacija nakon tog dana postati lakša, razdoblje sjene traje do subote, 13. ožujka. Stoga i dalje budite na oprezu jer se greške mogu događati sve do ožujka. I onda kada pomislimo da je razdoblje zloglasne retrogradnosti iza nas, moramo vas razočarati. Postoje još dvije koje ćete morati obilježiti u svom kalendaru za 2021. godinu.

OK, pa što je zapravo retrogradni Merkur?

Merkur – nazvan po rimskom božanstvu koje je služio kao glasnik bogovima – planet je koji se brzo kreće i koji upravlja komunikacijom, putovanjima i tehnologijom. Pomaže nam u prenošenju poruka kontrolirajući i ono što govorimo i kako obrađujemo ono što čujemo od drugih. Tri ili četiri puta godišnje čini se da se Merkur vraća nebom unatrag. Iako se i drugi planeti kreću retrogradno, Merkur ima potencijal zabrljati sve stvari povezane s komunikacijom i prijenosom.

U vremenu retrogradnosti trebamo biti oprezi, ali, ovo razdoblje nam nudi mogućnost da triput provjerimo da svaki posao koji radimo odrađen savršeno.

Prvo razdoblje

Prvo razdoblje započinje kada Merkur prijeđe stupanj na nebu tijekom razdoblja poznatog kao njegova pred-retrogradna sjena. Drugo se događa kada je Merkur retrogradan i obrne se prema ovom stupnju, a to je slučaj kada se pogreške mogu pregledati i ispraviti. Naša konačna šansa za pomak naprijed je kada Merkur završi posljednji prijelaz preko stupnja, tijekom onoga što je poznato kao post-retrogradna sjena. U osnovi, učinci retrogradnog Merkura počinju se aktivirati za otprilike dva tjedna prije nego što se čini da se planet pomiče unatrag od zemlje, a čišćenje se nastavlja i do dva tjedna nakon završetka.

Tijekom retrogradnog razdoblja Merkura, važno je biti svjestan onoga što govorimo i dodatno razmisliti kako bi to moglo zvučati drugima oko nasTriput provjerite svaki tekst i odvojite vrijeme da pažljivo objasnite svoje namjere jer pravopisne pogreške će se sigurno dogoditi. Vještine donošenja odluka također mogu biti nejasne, pa izbjegavajte potpisivanje bilo kakvih većih ugovora tijekom tog razdoblja (Ako morate, svakako temeljito pročitajte sitni tisak). Što se tiče tehnologije, Merkur je možda kriv za bilo kakva masovna elektronička otapanja, pa je preporučljivo da ne kupujete nove uređaje tijekom sljedeća tri tjedna, a ako to učinite, pobrinite se da dolaze s jamstvom. A ako ćete putovati, računajte na vrijeme kašnjenja, otkazivanja i pogrešna skretanja.

Posljednje, ali svakako ne najmanje važno, uvijek možemo očekivati ​​da se ljudi iz prošlosti – uključujući i stare ljubavi – ponovno pojave tijekom retrogradnog Merkura. U mnogim je slučajevima najbolje ljubazno odbiti neočekivane pozive ili se obratiti nekom za pomoć i savjet što je najbolje učiniti u ovom trenutku.

Kada je Merkur retrogradan 2021. godine?

Postoje tri retrogradna ciklusa Merkura 2021. godine. To su:

30. siječnja do 20. veljače: Pre-retrogradna sjena počinje 15. siječnja, post-retrogradna sjena završava 13. ožujka.

29. svibnja do 22. lipnja: Pre-retrogradna sjena započinje 14. svibnja, post-retrogradna sjena završava 7. srpnja.

27. rujna do 18. listopada: Pre-retrogradna sjena počinje 6. rujna, post-retrogradna sjena završava 2. studenog.

Kako preživjeti retrogradni Merkur? 

Retrogradni Merkur 2021 – Što očekivati i kako se s njim nositi, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

izvor: Shutterstock

Preživjeti retrogradni Merkur prilično je jednostavno: ne zaboravite sve lektorirati, pažljivo birati riječi, izbjegavati potpisivanje ugovora (ili ih pažljivo pregledavati), sigurnosno kopirati podatke i računati na neplanske zastoje u prometu. Istina je da Merkur koji je krenuo u svoj hod unatrag nije isključivo loša pojava. Zapravo, može vam poslužiti kao tromjesečni test. Koliko ste spremni na neugodnosti? Kakva je vaša rutina samopomoći kad stvari krenu po zlu? Iako retrogradni Merkur nije pravo vrijeme za velike promjene, idealan je za razmišljanje.

Prva ovogodišnja Merkurova retrogradnost potaknuta je jedinstvenim duhom Vodenjaka. Ovaj humanitarni znak, kojim vlada inovativni Uran, također je u svom svijetu i može zaboraviti poslati SMS ili nazvati, čak i uz pomoć glasnika Merkura. Kad se komunikacijski planet okrene unatrag, veća je vjerojatnost da ćemo se udaljiti i zaboraviti odgovoriti na važnu poruku ili ostaviti ljubavnika da čeka. Međutim, Merkur je sretan u ovom znaku. Logična i intelektualna priroda zračnog znaka Vodenjaka pomoći će nam da se odmaknemo i ostanemo mirni tijekom bilo kakvih komunikacijskih nezgoda.

Zara

O autorici:

Retrogradni Merkur 2021 – Što očekivati i kako se s njim nositi, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Svoj talent nikada nisam čuvala za sebe, kada sam tek kretala u svijet Tarota i naslijedila bakin stari špil karata, one su za mene bile magične. Prijateljice kojima sam često otvarala karte bile su zapanjene mojim čitanjem. Bavim se Tradicionalnim Tarotom, Tarotom ljubavi, Tarotom ženskih tajni, Zlatnim Tarotom a ponajviše Anđeoskim Tarotom.

Najvećom nagradom za svoj trud smatram povratne informacije i uzvike: „Zara bila si u pravu!“. Upravo sam na ovaj način svoj dar pretvorila u životni poziv.

Želiš saznati što te čeka? Javi se Zari već danas!

 

 

pratite nas na FACEBOOKU