Retrogradni Merkur u Biku – povratak osoba iz prošlosti

Stella
Stella
retrogradni merkur u biku I povratak osoba iz prošlosti

Bliži nam se ono čega se svi plašimo, iako se događa relativno često – retrogradni Merkur! Sam retrogradni hod počinje 21. travnja, dan nakon Solarne eklipse, i traje do 14. svibnja. No Merkur je već ušao u svoju sjenku 7. travnja i to kroz konjunkciju sa sjevernim Mjesečevim čvorom, čime je najavio važne sudbinske događaje i preobrate. Saznajmo što nam donosi retrogradni Merkur!

Retrogradni Merkur potiče melankoliju i žudnju za nekim iz prošlosti

U ovom periodu dok je u svojoj sjenci, Merkur već počinje usporavati i davati nam naznake tema koje ćemo “obrađivati” u ovom ciklusu. Taj utjecaj možete osjećati kroz promjene raspoloženja, neobjašnjiva sjetna ili melankolična stanja, intenzivne snove ili intuiciju, iznenadnu žudnju za nekim ljudima koje ste ostavili iza sebe (ili su oni ostavili vas) i prošlim vremenima…

A mogu vam se i već sada početi javljati osobe iz prošlosti. Stvari koje vam sada ne daju mira i iznenadno isplivaju iz zaborava, smatrajte važnima. Sezona eklipsa donosi vam sudbinske preokrete i nove početke.

Kao i uvijek uz retrogradni Merkur dolaze i poteškoće u komunikaciji

Kao i uvijek, za vrijeme retrogradnog Merkura treba biti na oprezu i osvijestiti ovaj utjecaj, jer on u pravilu donosi poteškoće u komunikaciji i razumijevanju okoline, previde kod potpisivanja ugovora kao i lošu sreću kod trgovine i putovanja. Preporučljivo je stoga odgoditi takve radnje, ako je ikako moguće.

Često se događa da nam se uređaji ili tehnologija koju kupimo za vrijeme retrogradnog Merkura vrlo brzo pokvare, da ugovori sklopljeni u ovom periodu skrivaju detalje koji nam promiču i kasnije nam se neće svidjeti, da nam letovi kasne ili budu otkazani ili da nam se jednostavno dogodi zastoj na putovanju.

Treba znati kada šutiti, a kada zauzeti stav

Posebnu zbrku retrogradni Merkur radi u međuljudskim odnosima, jer unosi šum u komunikaciju i pojačan stupanj nervoze, radi čega smo skloniji ispadima i svađama. Zato je najpametnije izbjegavati sukobe i ljude s kojima se inače ne slažemo ili koji su skloniji prepirkama, osim u onim situacijama kada sukob ili nesporazum već postoji – retrogradni Merkur je pogodan upravo za rješavanje takvih problema.

Zato ako se s nekime dugo niste čuli, a još uvijek imate potrebu nešto reći ili smatrate da neke stvari treba razjasniti – kontaktirate te ljude upravo kada je retrogradni Merkur. Isto tako, očekujte da bi i oni mogli vas kontaktirati – ova energija potiče nas na takve radnje.

kako planeti utječu na tvoj život

Dakle, sada se treba baviti prošlošću – nerazriješenim računima, nesporazumima, nedovršenim pričama… Ali prvenstveno tako da se sami osvrnete još jednom na situacije koje vas muče i promijenite perspektivu. Pogledajte stvari iz drugog kuta i možda ćete promijeniti mišljenje i donijeti nove zaključke što će preokrenuti tijek nekih situacija na bolje.

Vladar ovog Merkura je Venera, što sugerira da su u fokusu prvenstveno ljubavni partnerski odnosi, a znak Blizanaca u kojem se Venera sada nalazi govori nam da moramo donijeti važne odluke i to ne na temelju emocija, nego razuma, kako i priliči zračnom elementu. Stoga ostavite emocije po strani, saberite činjenice i pokušajte biti što objektivniji. Isto tako budite fleksibilni, otvorenog uma i spremni na oprost i novu šansu.

Za vrijeme retrogradnog Merkura važno je držati se 4 osnovna pravila:

  1. više slušaj, manje pričaj
  2. ne reagiraj na prvu, pregrizi jezik
  3. obrati pažnju na svoju intuiciju
  4. pokušaj sagledati stvari iz drugog kuta

Što vama donosi retrogradni Merkur?

Ako već ne znate, kontantirajte naše savjetnike i saznajte svoj podznak i pročitajte što vama donosi ovaj retrogradni Merkur u Biku. Evo što možete očekivati od retrogradnog Merkura s obzirom na to koju vam kuću horoskopa tranzitira:

Podznak Ovan

Vama Merkur tranzitira 2. kuću vrijednosti i imovine pa bi mogla iskrsnuti pitanja vezana za financije. Mogle bi se javiti poteškoće s novcem ili biste mogli dobiti novac koji kasni ili ste mislili da neće doći. Također ćete se baviti pitanjima vlastitog značaja u životima drugih ljudi, na temelju toga kako se odnose prema vama i koliko vam pažnje poklanjaju.

Podznak Bik

Vama Merkur tranzitira 1. kuću i fokus će vam usmjeriti na vlastita ponašanja i pogreške koje ste činili u prošlosti. Vi ćete se najviše baviti samim sobom i svojim greškama te tražiti način kako da ih popravite.

Podznak Blizanci

Vama Merkur tranzitira 12. kuću i vama će biti najteže pravilno usmjeravati ovu energiju. Možete se osjećati zbunjeno ili potpuno pogubljeno, ali će vam zato snovi biti intenzivniji jer će vam kroz njih dolaziti bitne spoznaje. Pokušajte ih pratiti i analizirati. Netko vam može raditi probleme iza leđa, dok vam se lažno predstavlja kao prijatelj.

Podznak Rak

Vama Merkur tranzitira 11. kuću i stavlja vam u fokus odnos s prijateljima ili grupama ljudi s kojima dijelite neke zajedničke interese, ali i planove koje imate za budućnost.

Podznak Lav

Vama Merkur tranzitira 10. kuću pa se stoga najviše manifestira na području karijere ili imidža u društvu. Pripazite da netko ne bi širio nepoželjne glasine o vama i izbjegavajte sukobe s autoritetima.

Podznak Djevica

Vama Merkur tranzitira 9. kuću, što je kuća spoznaja i vizija, pa će vam biti lakše nego drugima da dođete do nekih novih istina ili rješenja. Bit će vam lako promijeniti perspektivu, razriješiti konflikte i preokrenuti neke situacije u svoju korist.

Podznak Vaga

Vama Merkur tranzitira 8. kuću pa će vas dosta okrenuti prema unutra i to prema onim područjima kojima se inače ne volite baviti. Vama može dosta teško pasti ovaj period jer ćete morati prihvatiti neke ružne istine, kako o drugima tako i o samima sebi. Dobra je stvar da će vas to prihvaćanje u krajnjoj liniji osloboditi velikog tereta.

Podznak Škorpion

Vama Merkur tranzitira 7. kuću koja obuhvaća partnerske odnose pa će vama najvažnije biti riješiti otvorena pitanja i nesporazume u ljubavnim vezama. Kod vas su najveće šanse da će vam se javiti bivši partneri.

Podznak Strijelac

Vama Merkur tranzitira 6. kuću pa bi vam mogao donijeti neke nove informacije vezane za zdravlje ili posao i radnu okolinu. Pripazite na odnose na poslu. Zadržite većinu svojih razmišljanja za sebe i nemojte prepričavati dalje priče koje čujete. Kod vas postoji izražena opasnost od širenja štetnih tračeva. Čuvajte živce i odmarajte puno.

Podznak Jarac

Vama Merkur tranzitira 5. kuću i vama donosi uspješno rješavanje nekih ljubavnih pitanja. Također vam se mogu javiti bivši ljubavnici i ponuditi ruku pomirenja ili tražiti oprost. Mogli bi konačno dobiti priznanje da ste bili u pravu u vezi neke situacije.

Podznak Vodenjak

Vama Merkur tranzitira 4. kuću pa ćete se baviti vrlo privatnim obiteljskim pitanjima i situacijama u najintimnijem krugu ljudi. Moguće je rješavanje nesporazuma s članom obitelji, ali su mogući i nekakvi kvarovi u kući.

Podznak Ribe

Vama Merkur tranzitira 3. kuću i vi budite posebno oprezni u svakodnevnoj komunikaciji. Ako možete odgodite neke veće kupovine. Osigurajte si vrijeme i prostor za sebe, da se posvetite introspekciji – mogli biste dobiti pregršt ideja koje će vas pokrenuti i gurnuti u neki novi smjer.

DOBRO JE ZNATI I OVO O ASTROLOGIJI
Stella
Stella
Tu sam da vam pomognem da bolje upoznate sebe, da prepoznate vaše talente i vaše slabosti, da zacijelite i rastete, da odaberete najbolji životni put za sebe i da živite svoj puni potencijal. Želiš saznati što te čeka? Javi se Stelli već danas! Javi se Stelli odmah! Javi se Stelli odmah! Javi se Stelli odmah! Javi se Stelli odmah!