Retrogradni Merkur – prilika za popravak greški i krive odluke

Sandra
Sandra
retrogradni merkur

Stanite, promijenite brzinu u „rikverc“ i krenite već prijeđenim putem unatrag. Nemojte brinuti, nećete se izgubiti, dionicu ovog puta već poznajete, ali ima na njoj nekoliko mjesta gdje treba napraviti popravak, ispravak i završite posao i priču. Jeste? Super! Stanite ponovno i krenite natrag prema cilju – ovaj put sa razriješenom prošlošću, završenim misijama i popravljenim autom! Sretan Vam put, život ide dalje!

Retrogradni Merkur Vaga /Djevica od 09.09.2022 do 02.10.2022

Godina 2022 astrološki je od samog početka vrlo burna zbog susreta sporotranzitnih planeta, sunčevih i mjesečevih pomrčina i naravno velikoj retrogradnosti planeta za jednu kalendarsku godinu. Trenutno na nebu imamo cijelo društvo planeta u „retro“ kretanju; Jupiter u Ovnu, Saturn u Vodenjaku, Uran u Biku, Neptun u Ribama, Pluton u Jarcu i Chiron u Ovnu, a od 22.kolovoza osjećamo neku dodatnu stagnaciju i pojavu neočekivanih sitnih komplikacija jer ovom društvu se polako i sigurno počeo priključivati i Merkur. Da, počinje „omiljeno“ razdolje godine svakog, jer Merkur kreće retro  09.rujna sa 08.55 Vage i bit će u rikvercu do 02.listopada ove godine kada sa 24.13 Djevice kreće direktno.

Retrogradni Merkuru 3/4

Važno je napomenuti da ove godine imamo ukupno 4 retro hoda Merkura umjesto uobičajnih 3, pa nije teško zaključiti da je cijela ova godina nekako ispala kao ispravak i popravak greški i krivih odluka počinjenih zadnjih 3 godine. Dva retro hoda smo pregurali već ove godine i gle uz manju ili veću štetu živi smo! Dakle preživljavamo to razdoblje, samo iz njega izlazimo mudriji, s pokojom svladanom lekcijom više. Merkur je komunikacija, trgovina, tehnika, elektronika, papiri, administracija, ispiti, promet, ugovori i sve ono što je svakodnevno naše razmišljanje i donošenje odluka. Logično je da kad je on u retrogradnom hodu sva ova područja u životu su podložna krivom razumijevanju, krivoj percepciji, pa i krivoj vožnji.

Retrogradni Merkur i problemi koji se s njime vežu

Iskreno ne volim kad panika zavlada zbog tog ozloglašenog retrogradnog Merkura, jer to bi značilo da smatramo da je veća katastrofa promijeniti bravu na ulaznim vratima jer smo izgubili ključeve nego kad neko teško oboli. Evo ove godine smo odradili te lekcije Merkura dva puta – ovo je sad treći i da preživjet ćete ga, jer sve što propustite popraviti, ispraviti i odraditi ovaj put imate priliku u prosincu. Dakle idemo na posao!

kako planeti utječu na tvoj život

S obzirom da svoje retro kretanje počinje sa 8.55 Vage (stupanj Škorpije) prve će nam dane, točnije do 23.09. kad se vraća u Djevicu raditi probleme u međuljudskim odnosima svih vrsta od ljubavnih, poslovnih, rodbinskih – pa je ustvari vaša jedina lekcija ovdje da kompromise ne prihvaćate pod svaku cijenu! A ulaskom u Djevicu sjetit ćemo se svih detalja zapetljanih odnosa (vjerojatno i previše), ali i zdravstvenih tegoba koje smo fino gurnuli pod tepih.

Kako je ovo kretanje Merkura sad usklađeno s Punim Mjesecom 10.9.u Ribama gdje je naglasak na osjećaju pripadnosti i biranja obitelj-partner-vlastito mjesto pod suncem doći će do toga da sve veze bez obzira koje su prirode, a koje krpate, pa vučete i uporno popravljate jednostavno pustite da puknu. 

Povežite se sami sa sobom s dvije noge čvrsto na zemlji

Laži, prevare i samozavaravanja ovaj put izlaze na površinu, posebno kad Merkur uđe u Djevicu ovaj put nema povratka. Ima da s Merkurom u retrogradnom hodu kroz Djevicu izracionalizirate sve do razine atoma, ali i nakon toga dignete glavu i ozdravite od tih patoloških odnosa.

Kako je ova, ali i iduća retrogradnost u prosincu u zemljanim znacima (Djevica/Jarac) element zemlje moli da nađete onu snagu u sebi, povežete se onim razumnim u sebi i ako to napravite imate snagu za novi start kad Merkur krene direktno. Dakle, umjesto da kukate iskoristite ovo razdoblje da napravite nešto za sebe i počistite sve što vas više ne čini sretnima.

Retro Merkur su i krive procjene, kaos u prometu, kvarovi, povratak neriješenih poslova i obaveza, povrat voljenih osoba i starih nedovršenih odnosa pa i u stilu Merkura onih problematičnih, kao i onaj osjećaj da sve što počnete krivo završava i tako u nedogled. Jeste da je glavni moto ovakvog Merkura “sve što može poći naopako poći će”, ali ako ovo prihvatimo kao priliku za učenje i rast, on će nam zahvaliti i biti dobar suputnik. 

Važno je ne započinjati nove poslove, ali i ne stajati, već iskoristiti ovo razdoblje kao priliku da napravimo reda i sredimo zaostatke koji nas opterećuju. Znači umjesto da kukamo i tražimo nevolje (jer evo Merkur je retrogradan) potrebno je shvatiti to kao popravni ispit koji uz pomoć retro Jupitera ovaj put dobro rješavamo! 

DOBRO JE ZNATI I OVO O ASTROLOGIJI

Izađite iz svoje zone komora, otvorite svoju zlatnu krletku i shvatite da je ona samo kavez, zatvorite otvorene stavke, stavite točku na “i” i postanite svjesni da ste iskoristili retro Merkur i spremni ste za daljnji napredak! Počnete li na taj način gledati razdoblje Retrogradnog Merkura dobit ćete umjesto 3 do 4 kaosna i zbunjujuća razdoblja, 3 do 4 prilike u svakoj godini da pospremite svoj život i počnete neke stvari ispočetka. Uvijek je to prilika za restart, a na nama je hoćemo li biti niži Merkur i jaukati, paničariti i strepiti pred ovim ili ćemo biti viši Merkur i početi raditi na sebi i svom životu.

Kako retrogradni Merkur utječe na vas

Na vama je dragi moji da odlučite kako ćete se od sad postaviti prema retro Merkuru i kako će retrogradni Merkur na vas utjecati. Odaberite hoćete li očajavati i strahovati zbog ovog prevrtljivog učitelja ili uzimate stvari u svoje ruke i dopuštate mi da zajedno pogledamo koje je to područje koje Merkur želi da popravite, otkrijemo to i iskoristimo u vašu korist! Znanje je moć!

Sandra
Sandra
Svoj dar gledanja u tarot karte, tumačenja snova i čitanja znakova s neba naslijedila sam od voljene prabake. Tražiti znakove kraj puta, čitati astrološke karte, vjerovati svojoj intuiciji i živjeti u razumijevanja onog sto drugi smatraju čudnim iznimna je čast. Znakovi Univerzuma su svuda oko nas, dopustite da ih zajednički otkrijemo i pravilno usmjerimo Vašu energiju i djelovanje. Želiš saznati što te čeka? Javi se Sandri već danas! Javi se Sandri odmah! Javi se Sandri odmah! Javi se Sandri odmah! Javi se Sandri odmah!