facebook

Retrogradni Merkur, Sunce u Vodenjaku i Uran u direktnom hodu

Mona

Mona

merkur u retrogradnom hodu opet uzrokuje smetnje na svim poljima

Planet zadužen za komunikaciju, promet, učenje, ugovore, trgovinu ali i manji novac krenuo je na svoje trotjedno retrogradno putovanje. Merkur je na retrogradnom putovanju od 14.1. Na putovanju na kojemu ga očekuju zastoji, otezanja, vraćanja na situacije, ljude, prijatelje, poslove i ljubavi s kojima je već ranije bio u kontaktu. Ali i uvjerenju da je te situacije i ljude ostavio iza sebe. No kako je retrogradni Merkur eto ponovnog susreta s istim…Kada je retrogradni Merkur, odnosno kada se kreće unazad, nama u iskustvo dolaze dodatne zavrzlame u životima i „buke u komunikacijskom kanalu“.
Ovo je neprirodna situaciji za hitrog i brzopletog Merkura što dodatno otežava stvari.  Od situacija kada netko spomene lonac, a sugovornik razumije konac do problema s internetom, komunikacijskim uređajima, kreditnim karticama, prijevoznim sredstvima, kašnjenjem te kvarom kućanskih i drugih aparata. Lopovluk, krađa ili gubitak novčanika i dokumenata sada su učestaliji. Pažnja i koncentracija su smanjene te je dodatni oprez u prometu neophodan! Uz retrogradni Merkur, treba spomenuti i Sunce u Vodenjaku te direktan hod Urana koji sa sobom donose iznenađenja i neočekivane obrate.

Merkurov retrogradni hod i greške u komunikaciji

venera

Merkur je unatrag krenuo s 10*20 znaka Vodenjaka. S obzirom na Retrogradne kretnje Merkura, pruža nam se prilika za intelektualnom i mentalnom introspekcijom. Mnogi bi mogli shvatiti gdje griješe u načinu razmišljanja ili komunikaciji! Kako sa sobom tako i s drugima. Gdje griješimo prilikom uviđanja i rješavanja problema?! Kada u svom retrogradnom hodu prijeđe u znak Jarca i 4.2. dođe na 24* toga znaka i stacionira se za zaokret naprijed, tada ćemo imati priliku da sve gore navedemo sublimiramo, spoznamo i dobijemo odgovore na ta pitanja. Do tada, suzdržimo se od kupnje telefona, automobila, tehničkih uređaja. Također, dva puta provjerimo kome šaljemo mail, sms, upućujemo poziv i slično.
Ne smijemo zaboraviti da retrogradni Merkur ima pozitivan utjecaj na osobe kojima je u natalnoj postavci u retrogradnom hodu. Što bi značilo da svi s retrogradnim Merkurom u natalu, napose u zračnim znacima, mogu osjetiti pozitivan utjecaj. U smislu dovršavanja situacija koje im već neko vrijeme „stoje“. Na primjer, napokon potpisuju ugovor na određeno ili napokon polože ispit kojega dugo vuku ili napokon diplomiraju, obrane doktorski rad ili iz n-tog pokušaja polože vožnju…
Na emotivnom planu, retrogradno kretanje Merkura donosi poruke, pozive i prijedloge za viđenjem od strane bivših ljubavi ili simpatija. Također, velika je vjerojatnost da na iste osobe „slučajno“ naletimo. Zbog  neplanskog i niotkud najavljenog susreta slijedi iznenađenje! Kako je Merkur retrogradan u znaku Vodenjaka kojega vežemo uz Urana i Internet, slijede i obnove internet komunikacija koje su nam u nekom ranijem periodu dosta značile pa se iz nekog razloga prekinule.

Uranov direktni hod i ljubavna zbivanja

Venera, planeta koju ipak ponajviše vezujemo uz ljubav, također je retrogradna u znaku Jarca  i ulazi u protočnu energiju trigona s Uranom iz znaka Bika. Bika koji je svježe promijenio smjer kretanja. 18.1. krenuo je direktno, tako da iznenadni i neočekivani obrati lagano kucaju na naša vrata. Naravno sa starim akterima ili onima koje nam je sama Sudbina namijenila! A kada već spominjemo direktno kretanje Urana treba napomenuti da što smo tapkali u mjestu i mirovali, mirovali smo. Sve što sada stoji ili je u zastoju također kreće naprijed i dobiva ubrzanje, zajedno s Uranom. S Uranom pokrenut će se i ideje i događaji…A što na to ima za reći Sunce u Vodenjaku?

Sunce u Vodenjaku – Sretan rođendan Vodenjacima

Vodenjak
Dodatno i Sunce je promijenilo znak i unatoč svemu što nam se događalo u proteklim danima ipak ulazimo u period u kojemu možemo očekivati više svjetla, više kontakata i više međusobnog razumijevanja! Jer Sunce je 20.1. u 3:38h promijenilo znak i iz ozbiljnog i strogog znaka Jarca prešlo u znak humanog i originalnog Vodenjaka! Sretan rođendan dragi Vodenjaci! Vi bi u sljedećih mjesec dana trebali osjetiti blagodati tranzita Sunca kroz vaš Sunčev znak! I ostali znakovi, ovisno kroz koju kuću vam Sunce prolazi taj segment života mogao bi biti ugodno „obasjan sunčevim zrakama“.
Sada, pod svjetlošću Sunce u Vodenjaku idealno bi bilo osvijestiti i osvijetliti sve svoje darove. Biti human, inovativan i originalan. Kako je Sunce u znaku Vodenjaka u izgonu treba razmisliti i o drugoj strani medalje i zapitati se jesmo li se previše emotivno distancirali? Od sebe?! Ili od drugih?! Imamo li strah od bliskosti kojega smo maskirali u stvaranje „mreže prijatelja“?! Dajemo se drugima (poslu, šefu, kolektivu ili stranci kojoj pripadamo, prijateljima), a koliko nas imaju oni koji nas zaista trebaju- naši najbliži?!? Probudimo se po tim pitanjima, pobunimo se na nepravdu koju nanosimo sebi (i voljenima), podignimo revoluciju u sebi da to promijenimo i tako oslobođeni i humaniji krenemo putem novog, originalnog, putem novih životnih pobjeda!
To nam ne bi trebalo predstavljati problem jer rekli smo da je i sam vladar Vodenjaka, revolucionarni bog neba krenuo u direktan hod nakon pet mjeseci kretanja u natrag. Ne zaboravite da sve što sada stoji ili je u zastoju, polako ali sigurno, kreće naprijed i dobiva ubrzanje… kako  ideje tako i događaji! Svim Vodenjacima želim sve najljepše i sretan rođendan! A svima ostalima neka retrogradni Merkur i nebeska budilica Uran donesu što manje stresa!

Pratite nas na Facebooku!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Mona

Mona

Kako je gore tako je i nama dolje, kako je iznutra tako je i izvana. Privlačimo ono što zračimo a ne ono što želimo… zašto je to tako i što učiniti?! Rado i profesionalno ću vam odgovoriti na ta i druga pitanja! Urođeni dar vidovitosti nadogradila sam kroz vrhunsku naobrazbu iz astrologije, energetske psihologije, feng shuia i drugih ezoterijskih znanja te kao iskusan astrolog i life coach. Kombinacijom tih tehnika dobivam potpun uvid u Vašu situaciju i razvoj događaja. Također, ako se situacija ne razvija u željenom smjeru, ako vam je teško zbog ljubavne, poslovne, financijske ili obiteljske situacije javite se da situaciju usmjerimo ka realizaciji Vaših želja i potreba Vaše Duše. Bavim se poglavito astrologijom, pobliže: Astrologija odnosa-ljubavnih i poslovnih (sinastrija, kompozit, Davison relationship, ljubavna kompatibilnost). Elekciona astrologija (najbolji datum za pokretanje posla, ljubavne veze, vjenčanje i dr.) Solarne prognoze (godišnji horoskop), Lunarne prognoze (mjesečni horoskop), Dnevni tranziti ( prognoze dnevnih događaja ili za određeni dan u godini Vama bitan). Karmička astrologija, Horoskop Duše, Natalna astrologija, Energetska astrologija, Poslovna astrologija. Želiš saznati što te čeka? Javi se Moni već danas!