Sadesati ili 7 i po’ godina tuge

Zara centar
Zara centar
sadesati ili sedam i pol godina tuge

Sadesati je termin preuzet iz Đotiša a na našem jeziku doslovan prijevod glasi „sedam i po’ godina tuge“ jer predstavlja vrlo zahtjevan životni period. Naime period takozvani Sadesati je period od otprilike 7 godina kada Saturn tranzitira znakom prije znaka u kojem vam je položen natalni Mjesec. 

Što simbolizira natalni mjesec u astrologiji

Natalni Mjesec u astrologiji simbolizira samu Dušu i sva njena sjećanja i emocije koje nosimo od davno, davno prije. Uz to Sadesati period kada je Saturn u znaku u kojem je Mjesec i na kraju kada prolazi znakom iza pozicije natalnog Mjeseca.
 
Ipak najteže je kada Saturn, planet Karme kojega još zovu velikim učiteljem a neki i mučiteljem, „gazi“ vaš Mjesec – vašu Dušu. Odnosno, kada je u tranzitu kroz sam znak u kojemu je Mjesec položen. To je vrlo bolan period koji donosi osim velikog subjektivnog osjećaja težine i objektivno zahtjevne okolnosti. Na primjer –  postajemo nevidljivi drugima bilo po pitanju partnerskog odnosa, posla ili karijere.
 

Sadesati i životni problemi

 
Znači u periodu kada Saturn prelazi preko natalnog Mjeseca dolazi do zahladnjenja u emotivnim, često i prijateljskim relacijama. Događaju se problemi na poslu ili osoba ostaje bez posla ili karijera stagnira. Neki u tom periodu gube roditelje, drugi partnere, neki treći ostaju bez financijske potpore. Kako kod koga, a mnogima se sve to događa istodobno!
 
Naravno takve stvari ne događaju se eto jer je Saturnu (i planetima generalno) dosadno pa nas idu malo zlostavljati, upravo suprotno, Duša na svom putovanju od Izvora svega što jest, kroz utjelovljenje pa do trenutka ponovnog povratka k Izvoru mora i vratiti dugove koje je napravila na tom putovanju. Na put je krenula da ispuni želje, odradi zadaće i stekne iskustva…. Kao i svako putovanje tako i ovo donosi i zastoje, prepreke, skretanje s puta i pogrešne korake.
 

Sadesati su tu kako bismo naučili…

intenzivne energije na nebu sadesati i učenje

Ako se Dušica (Mjesec) ogriješila o nekoga na tom putovanju, namjerno ili nenamjerno (put do pakla popločan je najboljim namjerama kaže narodna poslovica), mišlju, riječju, djelom i propustom, tada nastupa Saturn da ispostavi račun odnosno, naplati dug.
 
Zahladi sve oko nje (Duše) kako bi ostala sama i dobrano promislila o svemu, osvijestila nosi li razno razne ego obrasce i ego tripove koji joj dalje na njenom putu rasta i razvoja više ne mogu koristiti.
 
Ako je nanijela povredu nekome preko puta nje (partneru, roditeljima ili nekom trećem) tada mora i sama doživjeti taj osjećaj i bol i time se račun poravnava….. Kada Saturn napusti znak u kojemu se nalazi Mjesec tada od tog trenutka kreće i olakšanje ali i velike nagrade ako u periodu Sadesati izdržite i date sve od sebe! Tada Saturn obilato nagradi, kažu više i od samog Jupitera kojega zovemo velikim benefikom Zodijaka!
 
 

Saturn i Sadesati predstavljaju veliku prekretnicu

Dakle, Saturnov prelazak preko natalnog Mjeseca ili takozvani Sadesati predstavlja veliku prekretnici na duhovnom, mentalnom, materijalnom i ostalim nivoima našeg bivstvovanja u ovozemaljskoj ravni.
 
I na kraju,  na mundanom nivou trenutačno Ukrajina kao i njen predsjednik Zelenski a i sam Putin prolaze kroz period Sadesati, a Mjesec u horoskopu predsjednika države uvijek predstavlja narod kojemu je on predsjednik…  I Amerika je u Sadesatima i dodatno doživljava i Plutonov povratak, a dalje zaključite sami!
Zara centar
Zara centar
Portal za životno savjetovanje s preko 10 tisuća zadovoljnih korisnika kojima smo pomogli pronaći put do prave ljubavi, sreće, uspješne karijere i samopouzdanja. Koristeći poznate tehnike: tarot, astrologija, rituali i duhovno vodstvo, naš tarot centar je tu kako bismo vas usmjerili u pravom smjeru. Želiš saznati što te čeka? Javite nam se već danas!