Saturn je krenuo unatrag – evo što možemo očekivati

Zara centar
Zara centar
retrogradni saturn

Osvanula je nedjelja, osunčana i okupana Suncem, kao da zna da je upravo Sunce to koje ima najjači upliv nad ovim danom. Sunce je u tranzitu kroz znak Blizanaca u kojemu se razvija racionalni um i spoznaje svijest dualnosti ali i shvaća da fizički, smrtni dio nas nije odvojen od onog besmrtnog… U tim spoznajama mogao bi nam biti od pomoći i veliki Učitelj/Mučitelj, planeta vremena i Karme Saturn koji danas službeno kreće u nazad, u svoj redovni jednogodišnji ciklus retrogradnog hoda od 144 dana koji će trajati 5.6.-23.10.2022.

Kad stoji Gospodar vremena, stoji sve

Kao Gospodar vremena ovih dana je stacioniran i mnogi imaju osjećaj da im sve stoji. Situacije, događaji i oni sami. Mnogi su to površno pripisali, u posljednje vrijeme dežurnom krivcu za sve, retrogradnom Merkuru koji je također bio stacioniran ali za kretanje u naprijed.

No, ipak je Saturn Gospodar vremena o čemu govore i njegova tri prstena koja predstavljaju prošlost, sadašnjost i budućnost, a s njegovim kretanjem unatrag lagano kreću revidiranja i vraćanja na situacije, događaje i ljude iz prošlosti što bliže što davne i daleke….

Nemojte biti iznenađeni ukoliko osjetite umor ovih dana, a bez racionalnog objašnjenja za isti. Jer Saturn u svojoj simbolici predstavlja i kamen, težak kamen na leđima…Oni kojima je bliska Karmička astrologija znaju da je Saturn ostarjeli Mars. Odnosno Mars kao planeta akcije, pokretačke energije, impulzivnosti, seksualnosti i primarnih nagona goni nas na akciju i djelovanje te ovisno o djelima u prošloj inkarnaciji u ovoj ubiremo nagrade ili kazne, a Saturn je taj koji ih dijeli.

kako planeti utječu na tvoj život

Zato ga i zovu Gospodarom Karme. U kojem znaku je boravio Mars u prošlosti sada je tu pozicioniran Saturn, a kuća u kojoj je, govori u kojoj oblasti života jesmo ili nismo bili na nivou zadatka. Svojom simbolikom Saturn boja to polje uz aspekte koje gradi s ostalim palentima Saturn je najudaljenija planeta od Sunca vidljiva golim okom, a u energetskoj astrologiji vladar je sedme čakre i zovu ga još Čuvarom praga jer on je brana, granica između nas sada i naših sjećanja otprije…

Kako god, Saturn svojim kretanjem u natrag kroz kuću u kojoj boravi u tranzitu provjerava jesmo li savladali zadatke u simbolici te kuće (segmenta života) kao i planeta koje aspektira, jesmo li završili ono što smo započeli i jesmo li pokazali zrelost, odgovornost i marljivost?! Ovisno od toga kako smo djelovali tijekom njegovog direktnog hoda sada ćemo ili ponavljati zadatke ili postavljati nove temelje! Ukoliko smo ostali dužni (po bilo kojem pitanju) sada dolazi vrijeme naplate dugova što možemo doživjeti kao ograničenja i teškoće iako je to samo rezultat ranijeg (ne) djelovanja.

Što trebamo naučiti od retrogradnog Saturna

Iz retrogradnog Saturnovog hoda svi bi trebali naučiti ili se samo podsjetiti da na vrijeme preuzimamo odgovornost i redovno ispunjavamo svoje obveze. Ma kojeg tipa bile. Također, u svakom odnosu kojega imamo bitno je poduzeti sve da svi sudionici odnosa budu zadovoljni! Jer ako nekoga ili nešto samo tako odbacimo automatski pravimo dug prema Saturnu koji dolazi na naplatu, prije ili kasnije….

Do 23.10. kada Saturn opet kreće direktnim hodom imamo sasvim dovoljno vremena osvijestiti i prihvatiti činjenicu kako situacije i teškoće koje dulje vrijeme guramo pod tepih dolaze na naplatu. I idealno je vrijeme da pripazimo i poradimo na odnosima sa starijima ali i sa svima onima za koje smatramo da im ne cvjetaju ruže u materijalnoj sferi života ili po zdravstvenom pitanju.

Nađimo vremena, tople riječi ali i konkretne pomoći za njih. I u prometu treba povesti računa i dodatno uključiti oprez naročito vozači velikih vozila (kamioni, šleperi, autobusi, vlakovi)! I nikada ne zaboravite da Saturn, bio u retrogradnom ili direktnom hodu, ima samo jednu misiju za nas, a ta je da se kroz odgovornost, ustrajnost i fair play u relacijama s drugima popnemo na sam Vrh neba vlastitog horoskopa!

Pogled s visoka je predivan, a Saturn to najbolje zna jer ipak je on taj koji vlada prirodnom 10.kućom, Vrhom neba ili MC-em- mjestom kroz koje nas sam Bog vidi i gleda…

DOBRO JE ZNATI I OVO O ASTROLOGIJI
Zara centar
Zara centar
Portal za životno savjetovanje s preko 10 tisuća zadovoljnih korisnika kojima smo pomogli pronaći put do prave ljubavi, sreće, uspješne karijere i samopouzdanja. Koristeći poznate tehnike: tarot, astrologija, rituali i duhovno vodstvo, naš tarot centar je tu kako bismo vas usmjerili u pravom smjeru. Želiš saznati što te čeka? Javite nam se već danas!