Saturn kvadrat Sunce – Osude i sukob s autoritetom

Zara centar
Zara centar
moć mantre osuda, satrun

Saturn kvadrat Sunce 30.10., egzaktno u 11:53 h Subota je dan pod energetskim uplivom Saturna i upravo danas na Saturnov dan s neba nas prati napeti kvadratni odnos Saturna iz Vodenjaka sa Suncem u znaku Škorpiona. Ovo je teška energija koja donosi oslabljenu volju, manjak energije ali i sukobe s autoritetima u našim životima (šefovi, očevi) kao i probleme u karijeri. Aspekt je na snazi od petka do ponedjeljka.
Kako Sunce predstavlja naš Ego, a Saturn je veliki učitelj, mogli bi ovaj tranzit opisati i kroz prizmu svakodnevne i nažalost vrlo aktualne tematike. Pritom mislim na OSUDU ili OSUĐIVANJE. Sami odaberite termin koji vam više odgovara.
Možda je upravo sada, pod energijom ovoga tranzitnog aspekta, pravi trenutak da sami sebi postavimo pitanje: Što je to u meni ( u njemu ili u njoj) što ima potrebu osuđivati drugog?!?

Što je to Ego? Zašto imamo potrebu osuđivati druge?

Odgovor znamo svi: Ego! Svi imamo ego i on je zapravo dobra stvar. Naravno ako ga prepoznajemo i ako ga možemo kontrolirati i njime upravljati. Ego nam je dan kako bi se izborili za sebe i pokrenuli neke stvari u životu. Ali dan nam je i razum. Kako bi racionalno spoznali granice sebe i drugih ali i svojih mogućnosti. I ostaje nam Duša kojom, na dubokom nivou, PREPOZNAJEMO i RAZUMIJEMO.
Kada osuđujemo, bezdušno ne prepoznajemo i ne razumijemo drugog. Ne razumijemo njegovu priču ali mislimo da bi mi mogli bolje od toga koga osuđujemo. Jer Ego prividno daje osjećaj vrijednosti. Što je privid? Iluzija, obmana, varka, možda i laž. Osuđujemo kada imamo lažni osjećaj vrijednosti. Uvijek će se javiti netko s lažnim osjećajem vrijednosti. Uvijek.
Oduvijek su postojali ljudi koji ne upravljaju svojim Egom i uvijek će postojati. I to je tako, od kada je svijeta i vijeka. A taj lažni osjećaj vrijednosti preobražen u osuđivanje drugog drži nas dalje od prosvjetljenja, ljubavi, dobrote, pomaganja, otvorenosti i suosjećanja! Osuđivanje drugog drži nas podalje od onoga što jesmo. Drži nas podalje i od mira u duši. I kaže se ne sudi da ne budeš suđen! Jer Saturn je i Sudac koji sprovodi kozmičku pravdu poznatiju pod nazivom Karma!
Zašto ne bismo ovih dana dok je ovaj neudoban tranzit na nebu vježbali NE OSUĐIVANJE?!

Saturn i Jupiter u Vodenjaku

Jer osim Saturna koji je suvladar Vodenjaka, nakon 30 godina u Vodenjaku je i planeta odgovoran za moral i duhovnost –  Jupiter. Vodenjak je znak koji izuzetno cijeni različitost, individualnost i originalnost u okviru zajednice. Sunce je u Škorpionu, znaku smrti (starog) i začeća (novog), moćnom znaku gdje transformacija i regeneracija idu ruku pod ruku. Znači imamo sve energetske preduvjete kroz planetarne postavke da neudoban tranzit snagom volje (Saturn u dobrom odnosu sa Suncem) preobrazimo u pozitivan. Jer gdje ima volje ima i načina, gdje nedostaje dobra volja pronalaze se izgovori.
povezano: Saturn i odnosi
Zato nemojmo osuđivati druge, ali ne osuđujmo niti sebe ako se uhvatimo u osuđivanju drugih! Jer to je proces i rad na sebi. Osvijestimo kada imamo poriv za osuđivanjem, prihvatimo to i odmah pokušajmo Dušom razumjeti osobu ili situaciju koju osuđujemo. Taj dio je puno teži nego samo Egom osuditi. Ali, kao i uvijek izbor je samo naš!
Kako god, mnogi će ovaj vikend imati potrebu povući se u sebe, a interakcija s drugima činit će im se hladna i ograničavajuća. Zato provedite ove dane posvećeni sebi, svojim mislima i osjećajima. I naravno ispunite i drugu Saturnovu simboliku kao i simboliku Sunca u znaku Škorpiona. U znaku rijeke predaka, a to je posjet grobljima, posljednjim počivalištima naših najmilijih koji više nisu s nama. Uredite im grobove, zapalite svijeće, pomolite se za njihove Duše. Jer i to je način kojim radimo na podizanju svijesti o sebi. Kada poštujemo i cijenimo svoje pretke tada poštujemo i cijenimo sebe. A kada poštujemo sebe tek tada nas poštuju i drugi.

Pratite nas na Facebooku

Zara centar
Zara centar
Portal za životno savjetovanje s preko 10 tisuća zadovoljnih korisnika kojima smo pomogli pronaći put do prave ljubavi, sreće, uspješne karijere i samopouzdanja. Koristeći poznate tehnike: tarot, astrologija, rituali i duhovno vodstvo, naš tarot centar je tu kako bismo vas usmjerili u pravom smjeru. Želiš saznati što te čeka? Javite nam se već danas!