Što je karma?

Marija
Marija

U svakodnevnom govoru često čujemo izreke poput: ”Za to će se pobrinuti karma” ili  ”Sve se vraća sve se plaća”. Iako svi koristimo ove izreke, jeste li se ikada zapitali što je karma zapravo?

Karma se odnosi na načelo uzročno posljedičnog djelovanja, koje se usko veže uz budizam i ideju ponovnog rođenja i reinkarnacije, gdje namjera i djelovanje osobe utječe na njezinu budućnost.

Teorija na kojoj se zasniva karma kaže da dobra namjera i dobro djelo će stvoriti dobru karmu i sretnu budućnost, dok će loše namjere i djela pokrenuti lošu karmu.

Što konkretno karma znači za nas u ovom životu?

To znači da svaki čovjek snosi posljedice vlastitih djela – i to je glavna ideja karme. Većina ljudi zapravo nije upoznata s konceptom karme. Karma nije kažnjavanje kao što je uvriježeno mišljenje među ljudima.

Karma je zakon uzroka i posljedica. Karma nas uči kako živjeti kvalitetnijim životom i kako biti bolji čovjek u cijelosti.

Glavna ideja koju nalaže karma je da osoba ne može pobjeći od posljedica svojih dijela, ne može ih zaobići niti okrenuti u svoju korist. To znači da se ne radi samo o kazni, nego i o nagradi, sve prema zaslugama.

anđeoske poruke i što je karma

Što je karma i što su njezini zakoni?

Kao i u svemu, postoje neki osnovi zakoni karme, koji zapravo služe ako vodič kroz život. Karma nalaže pravila dobrog ponašanja, kojih ako se pridržavamo, možemo živjeti kvalitetnijim i sretnijim životom.

Karma je složeni koncept koji se može podijeliti na nekoliko glavnih zakona, pa bi zakon karme zapravo bio podijeljen na pet glavnih pravila kojih bi se svi trebali pridržavati u ovom životu ali u svakom sljedećem. Zakon karme je vrlo jasan i njega se ne treba bojati.

Kao i za sve u životu, bitno je živjeti na način da radimo ono što nas čini zadovoljnim, ali ne na račun drugih. Uzroci, rezultati i posljedice u ovom životu vrijedit će i u svakom idućem sve dok se dugovi ne vrate – e to je karma.

Koji su to točno zakoni karme?

1.Veliki zakon

“Kako si sijao, tako ćeš i žeti.” Ovo je također zakon uzroka i posljedice i to je karma u kratkoj verziji. Ovo znači da što god pošaljemo u svemir, to će nam se i vratiti. Naša razmišljanja se direktno reflektiraju na naš život.

Ako razmišljamo o miru i ljubavi, to će nam se i ostvariti. Najbitnije za zapamtiti je da uvijek trebamo činiti što želimo da se nama događa u životu. Davanje je osnova egzistencije. Ne radi nešto drugome ako to ne želiš da se radi tebi je osnova ovog zakona!

Ovo objašnjava situaciju ako si u prošlom životu nekome nanosio zlo, vjerojatno će u ovom životu druga osoba tebi nanijeti štetu. Zbog toga često spominjemo pojam karmičkih veza i odnosa. Karmički odnosi mogu najbolje ilustrirati što je karma i kako se ona reflektira na naše živote.

2. Zakon kreacije i odgovornosti

Mi sami stvaramo svijet u kojem živimo, unutarnji i onaj kojim smo neposredno okruženi! Sami stvaramo svoju mikrofloru, i ona nam daje uvid u to kakva smo mi osoba zaista, bez skrivanja i pretvaranja.

Mi smo odraz onoga što je oko nas i ono što je oko nas odraz je nas samih. To je univerzalna istina. Zato moramo biti odgovorni za vlastiti život i hrabro ga mijenjati ako je potrebno! Sve je u našim rukama.

3. Zakon skromnosti

Negativnost je najveći neprijatelj u čovjekovom životu. Negativno razmišljanje nas koči u mnogočemu.

Trebamo biti svjesni sebe, svojih posljedica i okrenuti se pozitivnom razmišljanju i pokušati biti bolja osoba svakog dana. Karma je koncept koji nas uči da smo sve zasluge koje smo u životu dobili i zaslužili.

Ako vodimo ne tako dobar život ne trebamo plakati nad svojom sudbinom. Umjesto toga trebamo sagledati kako i što možemo promijeniti na sebi i oko sebe da bi popravili svoj status.

4. Zakon razvoja

Prije svega moramo razmišljati o sebi. Prvenstveno moramo raditi na sebi i htjeti biti najbolja moguća verzije sebe. Trebalo bi odbaciti sve ono što nam odvraća pažnju od našeg ultimativnog cilja.

Kada se promijenimo iznutra, tada naše srce i cijeli život prati tu promjenu! Zakon razvoja je usko vezan uz zakon skromnosti. Ne možemo očekivati da će se nešto bitno promijeniti ako mi ne promijenimo svoj način razmišljanja.

5. Zakon povezanosti

Čak i kada nam se čini da je ono što radimo bezvrijedno, vrlo je važno to činiti kako treba jer je sve povezano. Moramo prvo započeti s nečim da bi na kraju dobili gotovu cjelinu.

I prvi i zadnji korak imaju istu važnost jer su oba potrebna kako bi se zadatak obavio! Ništa nije besmisleno, svaki novi dan je povezan s onim prošlim!

savjeti tarot karte

Što nas točno karma uči?

Svaka nagrada zahtjeva početni trud. Nagrade koje imaju trajni učinak zahtijevaju strpljenje i stalni trud. Prava radost nastaje kada radimo ono što trebamo raditi, ono što je ispravno, a puštamo da nagrada sama dođe u svoje vrijeme.

Uvijek nam se vraća ono u što smo uložili vrijeme, ljubav i energiju. Prava vrijednost nečega je direktan rezultat energije i namjere koji smo uložili. Ako nešto radimo bez ljubavi, to nema nikakvog karmičkog odjeka. Karma je predivan koncept koji je više od kazni i nagrada. Karma je način života koji je poželjan i dugoročno održiv.

Vjerujete li vi u karmu? Vjerujete li u karmičke odnose? Javite se našim tarot majstorima, savjetnicima i astrolozima koje će vam pokazati put prema uspjehu i objasniti detaljno koncept karme i karmičkih odnosa.

DOBRO JE ZNATI I OVO O ALTERNATIVI
Marija
Marija
Pomoću svog dara vidim ono što oplemenjuje vašu dušu, vašu prošlost i budućnost. S najboljom namjerom vam dajem smjernice kako pronaći vlastiti mir, kako pronaći srodnu dušu, kako poboljšati vaše financije i to sve napraviti lakšim putem. Želiš saznati što te čeka? Javi se Mariji već danas! Javi se Mariji odmah! Javi se Mariji odmah! Javi se Mariji odmah! Javi se Mariji odmah!