Ulaskom Sunca u vatrenog Ovna osjetit ćemo novu energiju

Zara centar
Zara centar
Sunce u ovnu

Sunce je u Ovnu

21.03. na Sunčev dan, Sunce je prešlo u znak svoje egzaltacije, u vatreni i kardinalni znak Ovna. Zajedno s njim i mi ulazimo u novi ciklus, u novu astrološku godinu, novu i svježu energiju, u novo proljeće… Na san ulaska Sunca u znak Ovna astronomi „obilježavaju“  proljetni ekvinocij ili ravnodnevnicu. Kao što sam naziv kaže dan i noć jednako traju, a potom dani bivaju sve dulji. Sunca, svjetlosti i topline je sve više, a život na našem dijelu Zemljine polutke počinje bujati.
Sunce u Ovnu uvijek je spremno na akciju, spoj je dinamičnosti i pokretačke energije. Njegov moto je JA SAM! Kao prvi znak Zodijaka nije za čuditi što se Ego povezuje kako sa znakom Ovna tako i sa Suncem u Ovnu u kojemu je egzaltirano i zato i nema svijest o odnosima i potrebama drugih. Ali zato su hrabrost, direktnost, samopouzdanje, ponos i ambicija njegovo drugo ime kao i impulzivnost, nestrpljivost, strast i natjecateljski duh.
U svakom slučaju s ulaskom Sunca u vatrenog Ovna svi ćemo osjetiti svježu energiju. Za neke pokretačku, a nekima i napornu. Naravno da će Ovnovi dobiti svojih pet minuta ali ni Lavovi i Strijelčevi kao i Blizanci i Vodenjaci neće se moći požaliti! Zbog Sunčevih aspekata ulazak u ovo proljeće obećava spremnost na akciju kao i stav da možemo sve, po mogućnosti odmah i sada (Mlađak u Ovnu 1.4.). Nove ideje i vizije popraćene s puno optimizma (Sunce konjunkcija Merkur 3.4.) kao i ustrajnost u zacrtanim ciljevima i mogućnost napretka (Sunce sekstil Saturn).
Ali kakvo bi to buđenje bilo da nema i ljubavi u zraku?! Ipak je ljubav ta koja pokreće cijeli svijet! Prošle godine 26.3. susreli su se Sunce i Venera u znaku Ovna i pokrenuli novi ciklus u kojemu želimo i imamo potrebu da više budemo voljeni nego da volimo! Generalno atmosfera je više naklonjena erotičnosti i fizičkoj ljepoti i privlačnosti negoli romantici i dubokim osjećanjima. Fizička privlačnost i  dalje ima primat nad romantikom u danima koji slijede, sve do prelaska Venere u znak Riba…

Mars kvadrat Uran, 12*25 Vodenjak/Bik

Ne bi bilo fer ne spomenuti i Mars kvadrat Uran koji donosi eksplozivnost i naprasitost. Mjesec je tranzitirao posljednjom dekadom znaka svoga pada, posljednjim stupnjevima znaka Škorpiona kada je promijenio znak i prešao u Strijelca. Do tada nam Mjesečev tranzit znakom rijeke predaka na kolektivno nesvjesnom donosi energije, na prvi pogled ili osjet, odmjerene i hladne. Ali to je samo na prvi pogled jer duboko ispod površine kreće kopanje unutar psihe i preispitivanje svega što je do tada važilo…
Također javlja se potreba za manipulacijom, a mnogi se u ovim danima fasciniraju okultnim ali i svim onim s „one strane zakona“. U znaku Škorpiona odnosi se produbljuju i intenziviraju na svim razinama, a ta energija nas na podsvjesnom nivou potiče da duboko preispitamo kako svoje tako i tuđe motive i djelovanja te dopremo do same srži nas samih ali i drugih kao i naših međusobnih odnosa. Posesivnost, ljubomora, seksualnost ali i resursi i vrijednosti drugih kao i tuđi novac bit će teme preispitivanja i uvod u vrlo napetu energiju dispozitora ovoga Mjeseca.
Mjesec je u kvadratu sa Saturnom. Tako da nemojte biti iznenađeni ako ste u dan ušli obuzeti teškim emocijama, s osjećajem tuge ili razočaranja. I kao da to nije dovoljno, u mnogima je nagomilana ogromna energija bijesa i napetosti. Energija koja stvara poriv za impulzivnom, eksplozivnom i destruktivnom akcijom. Jer Mars (poriv za djelovanjem) u sukobu s Uranom (koji predstavlja naše ideje) donosi totalni disbalans, pa dolazimo u stanje isprovociranosti. Ili sami namećemo svoje ideje drugima koji ih ne prihvaćaju ili ih se nama nameće na iritantan način pa eto naprasne svađe i sukoba.
Osim u međusobnim relacijama oprez je nužan i u prometu ali i prilikom rukovanja oruđem, oružjem kao i u poslovima sa strujom.  Mars i Uran u napetoj energiji kvadrata iznenada, neočekivano potpale požar s nesagledivim posljedicama. Ipak uživajte u sitnicama koje život znače ali i pamet u glavu u vidu tolerancije, ignoriranja provokacija, oprezne vožnje i slično!

Zara centar
Zara centar
Portal za životno savjetovanje s preko 10 tisuća zadovoljnih korisnika kojima smo pomogli pronaći put do prave ljubavi, sreće, uspješne karijere i samopouzdanja. Koristeći poznate tehnike: tarot, astrologija, rituali i duhovno vodstvo, naš tarot centar je tu kako bismo vas usmjerili u pravom smjeru. Želiš saznati što te čeka? Javite nam se već danas!