Ljubavni blagoslov retrogradne Venere

Zara centar
Zara centar

Kretanje Venere unatrag je izazovan ciklus koji će potaknuti da mnoge ljubavi, prijateljstva i međuljudski odnosi propadnu. Ali postoji skriveni blagoslov… Sunce i Venera se ujedinjuju i stvaraju “novu Veneru” dajući novi početak vašim najvažnijim vezama.

Retrogradno kretanje Venere 2020. događa se u Blizancima , od 13. svibnja do 25. lipnja.  Astronomski gledano, retrogradnost Venere prilično je duboka. Ovaj četverodnevni leđni znak označava razdoblje kada će Venera započeti svoj pomak od večernje zvijezde – svijetle i vidljive na nebu u blizini zalaska sunca – do jutarnje zvijezde , koja se izdiže neposredno prije Sunca.
U sredini ovog prijelaza, Venera nestaje s neba, barem iz naše perspektive sa Zemlje. Čin nestajanja Venere s neba događa se otprilike dva tjedna nakon što započne retrogradni ciklus i traje oko osam dana.
Iako je nevidljiva, Venera održava tajnu seansu sa Suncem dok se ove dvije Zvijezde susreću na potpuno istoj zodijačkoj točki na nebu. U astrologiji to nazivamo inferiornom vezom između Sunca i Venere. Ovaj planetarni datum reprodukcije također označava početak potpuno novog ciklusa Venere. Otprilike kao mjesečni mladi mjesec, ovaj dan možemo smatrati „novom Venerom“ ili „ponovnim rođenjem Venere“.

Retrogradna Venera pruža prazno platno

Kako je Venera posve tamna, imate prazno platno na kojem možete zamisliti budućnost koju želite stvoriti – ne samo u svom ljubavnom životu, već i u svim svojim međuljudskim odnosima. Koliko dobro surađujete i pregovarate sa susjedima, poslovnim kolegama, prijateljima? Ovo je vrijeme za neustrašivi inventar.
Dok retrogradna Venera vijuga kroz svoj ciklus večernjih zvijezda, možda ćete vidjeti stvari koje je potrebno „zaključati u kutiju i baciti ključ“, pod time mislim na: toksične odnose, nerazumne zahtjeve, destruktivno i nasilno ponašanje i sl.
Nakon ponovnog rođenja Venere, ona prelazi prag i postaje jutarnja zvijezda za devet mjeseci. U tom ćete slučaju biti ispunjeni novim vizijama što bi ljubav mogla biti i pružit će vam se prilika da te vizije oživite i napokon ih ugledate!
Zabavna činjenica: stari Grci su jednom smatrali da je Veneru čine dva planeta, zbog toga, ona je imala dva imena. Ujutro su je nazivali fosfor, što znači donositelj svjetlosti, dok je u večernjim satima ona činila Hesperus, što znači Zapadnjak jer se u sumrak pojavljivala u blizini Sunca. Pet godina prije Krista, matematičar Pitagora shvatio je da su Fosfor i Hesper zapravo jedno te isto, ono što mi danas zovemo VENERA.

Korištenje retrogradnosti Venere za romantičnu transformaciju

\"ljubavRazmislite o metamorfozi gusjenice. Prije nego što se pojavi kao leptir, insekt prividno nestaje. U stvari, kad biste otvorili kukuljicu leptira sredinom ciklusa preobrazbe, ona bi se doimala prazno. Dok je ispravna činjenica da stvorenje postaje jedno sa svojom kukuljicom kao dio svoje alkemije.
Metaforički, dan “Nove Venere” mogao bi biti trenutak kada bi sve vaše stare priče i prepucavanja o ljubavi mogli nestati. Naravno, isto tako može osjećati vašu utemeljenost, sigurnost i povjerenje, zbog čega ovo NIJE dan za donošenje nepristojnih odluka ili naglih poteza.
Također možete osjetiti utjecaj Venerinih moći na nevidljivije načine jer to utječe i usmjerava vas duhovno, emocionalno i energetski – umjesto davanjem vanjskih događaja ili rezultata. Možda se ne osjećate sposobnim donositi racionalne odluke o ljubavi na dan Nove Venere. Umjesto toga, jednostavno se morate predati i „samo biti“ u toku Venere.
Ubrzo nakon njezina ponovnog rođenja, ponovno ćete vidjeti Veneru, koja se uzdiže kao jutarnja zvijezda na istočnom nebu, neposredno prije Sunca. Njezin jutarnji ciklus zvijezda traje do ožujka 2021. dajući nam devet mjeseci kreativne, vizionarske energije. Nakon toga postaje sanjarska večernja zvijezda do svog sljedećeg retrogradnog ciklusa (u Jarcu) od 19. prosinca 2021.

Priprema za “Novu Veneru”

Prije svega i kroz čitavu retrogradnost – kozmička je smjernica okrenuti se prema unutra i ispitati vaše obrasce ponašanja, posebno one koji vam ne donose ljubav i zadovoljstvo za kojima žudite. Ova 40-dnevna faza snažno je vrijeme za iskopavanje skrivenih želja, otkrivanje i postavljanje zdravih granica, pa čak i ekshumaciju nekoliko prošlih demona s kojima se niste u potpunosti suočili. Kako sve stvari vezane uz Veneru potamne, može vam se dogoditi da nestane fokus s ljubavi, moguće je da ćete biti zbunjeni osjećajima ili prisiljeni gušiti se u sjenovitim osjećajima koje ste do sada izbjegavali: sramota, ljubomora, ogorčenost, strah od napuštanja, izolacija, očaj.
Prefiks „ponovno“ je mjesto na kojem se nalaze magija: oživjeti, ponovno ujediniti, popraviti, obnoviti itd. Zato nemojte prebrzo odustajati od odnosa ako se u raju vašeg odnosa pojavi malo problema. Ovo je možda samo prilika da učvrstite svoj temelj i naučite učinkovitije načine komuniciranja u vezama. Ali neki se odnosi zaista mogu raskinuti tijekom retrogradnosti Venere – i u slučajevima poput ovog, Venera može podržati duboko izlječenje i samoljublje.
Ako ste slučajno planirali svoje vjenčanje ili neku drugu epsku romantičnu prekretnicu tijekom retrogradne Venere, niste osuđeni, čak i ako ste morali prilagoditi svoju ceremoniju zbog pandemije koronavirusa. Samo planirajte da počastite svoju prvu godišnjicu na duboko smislen način.

pratite nas na facebooku

Zara centar
Zara centar
Portal za životno savjetovanje s preko 10 tisuća zadovoljnih korisnika kojima smo pomogli pronaći put do prave ljubavi, sreće, uspješne karijere i samopouzdanja. Koristeći poznate tehnike: tarot, astrologija, rituali i duhovno vodstvo, naš tarot centar je tu kako bismo vas usmjerili u pravom smjeru. Želiš saznati što te čeka? Javite nam se već danas!