Venera u Škorpionu kvadrat Saturn u Vodoliji

Zara centar
Zara centar
Mars i Venera u sekstilu s Neptunom

Od kako je planeta ljubavi Venera zakoračila Izidinim ili spaljenim putem Zodijaka i od kada je (10.9.) iz svoje kuće, iz znaka Vage u kojoj se osjeća jako lijepo i zadovoljno, prešla u znak Škorpiona, u kuću strasti i intenziteta kojom vladaju Mars i Pluton, krenule su i zavrzlame nama običnim smrtnicima na polju ljubavi i financija. Venera u Škorpionu ostavlja tragove za cio život što jako dobro znaju svi oni kojima je ova Venera u natalnoj postavci ili koji su voljeli (ili vole) nekoga s Venerom u Škorpionu.

Okamenjeni cvijet

Jer znate kako je gore, na nebu isto to se reflektira i nama dolje, na Zemlji. Ponajprije u ljubavi jer i s privremenim deficitom u financijama ili izvanrednim troškovim, nekako se i možemo lakše i prije posložiti negoli kada se žestoko svađamo u partnerskom odnosu ili kada dolazi do neslaganja,  do prekida ili ako nas izjeda sumnja u prijevaru. Upravo ovakve situacije ovih dana inicira Venera u znaku Škorpiona i ne planira se smiriti do kraja godine. Dapače, u prosincu kreće i put retrogradnog hoda te ukoliko i uspijemo koliko toliko stabilizirati odnose, zajedno s njenim hodom unazad i mi krećemo u „ i ovo nanovo“ i tako sve do sredine siječnja 2022.g

Venerine kretnje

Venera je najprije početkom mjeseca, boraveći još u Vagi, imala napet kvadratni odnos s Plutonom iz znaka Jarca pa su svađe, destrukcija, ljubomora, posesivnost i manipulacija doživjeli svojih pet minuta. Kod jednih uslijedio je prekid, a kod drugih umjesto prekida došlo je do izdaje. Odnosno, prijevare koje također mogu odvesti u prekid ili samo u privremeno razdvajanje umjesto konačnog razdvajanja. Sada na snazi imamo energiju kvadrata slabe Venere, jer se nalazi u znaku svoga izgona u Škorpionu. S gospodarem Karme, moćnim učiteljem i mučiteljem planetom Saturn. On je jak jer do ožujka 2023.g nalazi se u znaku kojim vlada, u Vodoliji. Njihov egzaktni kvadratni odnos događa se upravo na dan kojim vlada planeta Venera, u petak 17.9 ali mnogi ga već osjećaju neko vrijeme i osjećat će ga u sljedećem periodu.

\"Venera

 Što nam donosi ova teška i zloćudna energija?!

Gdje god se našao Saturn tu dolazi i do zahladnjenja i ograničenja. Mnogi bi ovaj aspekt mogli osjetiti kao nedostatak ljubavi, kao tugu, samoću, nevoljenost, razočaranje ili oskudicu u financijama. Ovaj aspekt nosi simboliku i u poslovnoj i zdravstvenoj sferi ali ja ću tranzit opisati kroz ljubav. Jer Venera i Saturn ponajprije govore o narušavanju partnerskih odnosa. Odnosa u kojima bi najdublje emocije ali i ego mogli biti duboko povrijeđeni.
Kada sam prije mnogo godina i sama doživjela ovaj tranzit, metafora OKAMENJENI CVIJET urezala mi se u cijelo biće te vrlo kratko i jasno mogu reći to je to.
Pod ovim tranzitom (naročito ako vam zahvaća karmičke kuće) možete upoznati osobu s većom razlikom u godinama, društvenom i obrazovnom statusu, vjerskom opredjeljenju i prostornoj udaljenosti.
Privlačnost je u početku ogromna, za oboje, sve vuče jedno drugome i treperi svaki atom u osobama i na samu pomisao na onoga drugog….
Povezano: Saturn i odnosi
A onda, čini se ničim izazvan, Saturn počinje hladiti, ograničavati i udaljavati dvoje. Venera predosjeća da je kraj ali i dalje daje sve od sebe. U nadi da se zavarava i griješi. I dalje je topla, podatna i puna ljubavi ali Saturn uporno podiže zid među njima, sve veći i hladniji. No još ne pušta do kraja sada već očajnu Veneru, jer ima dana kada i njemu toplina i osmijesi trebaju i odgovaraju…
A onda ga opet Venerina toplina, ljubav, druželjubivost, sposobnost uživanja u životu i sitnicama koje život znače opasno iznerviraju. Pa opet zaledi i zamrzne i susrete i emocije i ljubav…A Venera polako postaje Okamenjeni Cvijet. Čeka i čeka. Čeka bez suza. Jer Saturn je i njih zaledio. U nevjerici da od nečega tako toplog i lijepog može doći do nečega tako ružnog i hladnog…I ne shvaća da je Saturn zapravo zamrznuo samo ono što u vremenu ionako ne bi moglo opstati. Iz mnogo razloga…

pratite nas na facebooku

Zara centar
Zara centar
Portal za životno savjetovanje s preko 10 tisuća zadovoljnih korisnika kojima smo pomogli pronaći put do prave ljubavi, sreće, uspješne karijere i samopouzdanja. Koristeći poznate tehnike: tarot, astrologija, rituali i duhovno vodstvo, naš tarot centar je tu kako bismo vas usmjerili u pravom smjeru. Želiš saznati što te čeka? Javite nam se već danas!