facebook
Alternativa

Što je karma?

By 02/12/202030 ožujka, 2021No Comments
Što je karma?, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

U svakodnevnom govoru često čujemo izreke poput: “Za to će se pobrinuti karma” ili  “Sve se vraća sve se plaća”. Iako svi koristimo ove izreke, jeste li se ikada zapitali što je zapravo karma?

Karma se odnosi na načelo uzročno posljedičnog djelovanja, koje se usko veže uz budizam i ideju ponovnog rođenja i reinkarnacije, gdje namjera i djelovanje osobe utječe na njezinu budućnost. Dobra namjera i dobro djelo će stvoriti dobru karmu i sretnu budućnost, dok će loše namjere i djela pokrenuti lošu karmu.

Što to sada konkretno znači za nas?

Glavna ideja karme je da svaki čovjek snosi posljedice vlastitih djela. Većina ljudi zapravo nije upoznata s konceptom karme, karma nije kažnjavanje kao što je uvriježeno mišljenje među ljudima, karma je zakon uzroka i posljedica. Glavna ideja je da osoba ne može pobjeći od posljedica svojih dijela, ne može ih zaobići niti okrenuti u svoju korist. Dakle, ne radi se samo o kazni, nego i o nagradi, sve prema zaslugama.

Kao i u svemu, postoje neki osnovi zakoni karme, koji zapravo služe ako vodič kroz život. Pravila dobrog ponašanja, kojih ako se pridržavamo, možemo živjeti kvalitetnijim i sretnijim životom.

Što je karma?, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Koji su to točno zakoni karme?

1.Veliki zakon

“Kako si sijao, tako ćeš i žeti.” Ovo je također zakon uzroka i posljedice. To znači što god pošaljemo u svemir, to će nam se i vratiti. Naša razmišljanja je direktno reflektiraju na naš život. Ako razmišljamo o miru i ljubavi, to će nam se i ostvariti. Najbitnije za zapamtiti je da uvijek trebamo činiti što želimo da se nama događa u životu. Davanje je osnova egzistencije. Ne radi nešto drugome ako to ne želiš da se radi tebi je osnova ovog zakona!

2. Zakon kreacije i odgovornosti

Mi sami stvaramo svijet u kojem živimo, unutarnji i onaj kojim smo neposredno okruženi! Sami stvaramo svoju mikrofloru, i ona nam daje uvid u to kakva smo mi osoba zaista, bez skrivanja i pretvaranja. Mi smo odraz onoga što je oko nas i ono što je oko nas odraz je nas samih. To je univerzalna istina zato moramo biti odgovorni za vlastiti život i hrabro ga mijenjati ako je potrebno! Sve je u našim rukama.

3. Zakon skromnosti

Negativnost je najveći neprijatelj u čovjekovom životu. Negativno razmišljanje nas koči u mnogočemu. trebamo biti svjesni sebe, svojih posljedica i okrenuti se pozitivnom razmišljanju i pokušati biti bolja osoba svakog dana.

4. Zakon razvoja

Prije svega moramo razmišljati o sebi. Prvenstveno moramo raditi na sebi i htjeti biti najbolja moguća verzije sebe. Trebalo bi odbaciti sve ono što nam odvraća pažnju od našeg ultimativnog cilja.  Kada se promijenimo iznutra, tada naše srce i cijeli život prati tu promjenu!

5. Zakon povezanosti

Čak i kada nam se čini da je ono što radimo bezvrijedno, vrlo je važno to činiti kako treba jer je sve povezano. Moramo prvo započeti s nečim da bi na kraju dobili gotovu cjelinu. I prvi i zadnji korak imaju istu važnost jer su oba potrebna kako bi se zadatak obavio! Ništa nije besmisleno, svaki novi dan je povezan s onim prošlim!

Što nas točno karma uči? Svaka nagrada zahtjeva početni trud. Nagrade koje imaju trajni učinak zahtijevaju strpljenje i stalni trud. Prava radost nastaje kada radimo ono što trebamo raditi, ono što je ispravno, a puštamo da nagrada sama dođe u svoje vrijeme. Uvijek nam se vraća ono u što smo uložili vrijeme, ljubav i energiju. Prava vrijednost nečega je direktan rezultat energije i namjere koji smo uložili. Ako nešto radimo bez ljubavi, to nema nikakvog karmičkog odjeka. Vjerujete li vi u karmu?  Saznajte više o nama.

Trebate pomoć na nekom životnom polju? Niste sigurni da ste na pravom putu?

Javite se našim savjetnicama koje će vam pokazati put prema uspjehu!

Marija

O autorici:

Što je karma?, ALTERNATIVNI CENTAR ZARA

Pomoću svog dara vidim ono što oplemenjuje vašu dušu, vašu prošlost i budućnost. S najboljom namjerom vam dajem smjernice kako pronaći vlastiti mir, kako pronaći srodnu dušu, kako poboljšati vaše financije i to sve napraviti lakšim putem.
Svojom specijalnošću smatram skidanje uroka koji bitno utječu na kvalitetu čovjekova života.

Želiš saznati što te čeka? Javi se Mariji već danas!