stavite se na prvo mjesto - zara tarot

Koliko puta ste čuli da je stavljanje sebe na prvo mjesto zapravo jako sebičan čin? Zamislite koliko godina smo samo slušali kako je briga o sebi nešto što je drugotno i da trebamo brinuti o drugima da bi drugima ugodili, da bi drugi bili sretniji, da bi sve prvo namirili pa tek onda ako ostane vremena da bi se bavili sobom. Puno previše puta smo to čuli.

Kroz godine i desetljeća našeg života urezalo se je u naš um da je to istina i to je postalo naše primarno uvjerenje. Naše negativno dogmatsko uvjerenje koje nas podsjeća da su svi drugi važniji od nas. Iako, je to samo još jedan mit koji trebamo razbiti. Jednako kao i grižnju savjesti da je loše staviti sebe na prvo mjesto.

Briga o sebi je najvažnija stvar

Zašto je briga o sebi prva i najvažnija stvar koju trebamo učiniti? I kako si pomoći kad nas uvjerenje da su drugi važniji čini da se osjećamo sebičnima.

Nazovi i saznaj sve odgovore odmah!

Nazovi odmah!

064 500 555

Kad sam ja dobro, tada će i svi oko mene biti dobro.Ova rečenica promijenila je moj pogled na ovo negativno uvjerenje koje me je, kao i vas, vuklo prema dolje. Kad zadovoljimo svoje potrebe i njegujemo sebe tada ćemo znati kako biti tu za druge. Cijeli smo život odgajane da ne zaslužujemo biti sebi na prvom mjestu. Nisu krive naše majke, niti bake, niti druge pretkinje. Tako je jednostavno svijet bio postavljen.

Možemo reći da smo mi prva generacija žena koja to zaista može promijeniti. Učinimo onda to. Ima smisla kad u zrakoplovu čujemo da masku prvo stavimo sebi, a tek onda pomozimo drugima. Pronađite vrijeme za sebe. Svaki dan po malo, ako se još uvijek osjećate loše. I ugađajte si, volite se, njegujte se, budite same sa sobom. To je moguće učiniti kroz vrijeme u kupaonici ili vrijeme u šetnji. Budite same sa sobom. I volite to vrijeme. Jednostavno u kalendaru zablokirajte vrijeme za sebe.

4. jednostavna koraka kako sebe staviti na prvo mjesto

1. Dajte sebi ono što tražite od drugih

Često ćemo kukati kako nam je teško i biti u stanju žrtve. Imati svoje razloge i izgovore zašto mi ne možemo naći vrijeme za sebe, ali upamtite to je samo status žrtve. I ne, ne osuđujem, vas sada zbog toga što mnoge su obitelji živjele ovaj obrazac. Ipak, došlo je vrijeme da preuzmete kormilo života u vlastite ruke i da se zauzmete za sebe. Sve što tražite od svojih partnera, ukućana, djece, šefova, prijatelja… Sve to dajte sebi prvo. Tek onda možete očekivati od drugih ljudi isto.

2.  Napravite svoju listu prioriteta

Naše zdravlje samo je naša briga. Ako zanemarimo vlastito zdravlje teško ćete biti tu za svoju obitelj. I zato brinite o sebi, o svom zdravlju, o redovitoj fizičkoj aktivnosti, njezi tijela, suplementima, prehrani koja vama odgovara da biste isto mogli činiti i za svoje najbliže. Nikad se ne osjećajte krivima za stvari koje činite za sebe. Vaše tijelo, duh i um će vam biti zahvalni. Postavite prioritete tako da vam služe. A tek onda ćete vidjeti kako i vaši najbliži uživaju u sretnoj supruzi, sretnoj majci, prijateljici…

3. Okružite se ženama koje isto misle

Koliko god vam se ovo činilo kao znanstvena fantastika jer živimo u kulturi kukanja imati podršku je neprocjenjivo. Svoj krug pozitivnih prijateljica ne morate nužno imati uz sebe poput susjeda, kolegica s posla ili rodbine. Možete pronaći svoje istomišljenice na Facebook grupama ili nekim drugim druženjima žena koje brinu o sebi ili pak kao članica udruge ili organizacije u kojoj volontirate. Tako stvarate zajednicu u kojoj se osjećate važno, vrijedno, podržano, osnaženo i kad se vratite u svoje prirodno okruženje vi ste već dovoljno snažne da se „izborite“ za svoja prava.

4. Ponekad je, ipak, davanje drugima, ispred davanja sebi

Važno je napomenuti da nas naša djeca trebaju kad su u prvim godinama života i da je to vrijeme kad njih trebamo staviti ispred sveg ostalog, ali zapamtite da sretna mama je najbolja mama. Niti jedno dijete ne želi biti uz nesretne roditelje. To često zaboravimo. Kad smo mi kao majke mirne, spokojne, radosne i sretne djeca oko nas osjećaju tu sreću i oni su dobro.

Kad se poboljšanje vidi nakon prolaska vremena

Nije lako uvijek staviti sebe na prvo mjesto. Ponekad su to stvari koje ne činimo lako na prvu, ali kasnije kad uživamo u njihovim benefitima tek tada se vide rezultati. I zato je ovdje važno ustrajati, bodriti se, imati podršku i sjetiti se cilja koji imamo. To može biti jutarnja tjelovježba, ili vrijeme za meditaciju, ili trening u teretani, ili pripremanje zdrave hrane umjesto nezdrave. Ipak, dugoročno ove sitnice koje činimo za sebe poboljšat će vam život i učiniti ga kvalitetnijim.

sanja, kod 4 zara tarot

SANJA

Nedostupna

Kod: 4

Tarotom i astrologijom se bavim više od 20 godina, a svojim klijentima pomažem savjetima, tretmanima i energijom na daljinu te se cijelo vrijeme usavršavam u raznim područjima. Specijalizirana sam za sinastriju, odnosno usporedni horoskop jer smatram da ne postoje loši ljudi. Umjesto toga, smatram da postoje dobre i loše kombinacije među ljudima. Uz pomoć natalne karte dajem savjete za posao, financije, obiteljske odnose i ljubav. Osim toga, uz pomoć viska i mojeg dara dijagnosticiram vaše energetsko stanje. Veselim se spoznaji da sam pomogla nekome riješiti naizgled nerješivu životnu situaciju – tu sam samo za vas, javite se. Tehnike koje koristim su: thoth tarot, astrologija, visak, energija na daljinu

Pogledaj profil

Vjerujem da su vas ovih nekoliko činjenica dovoljno osnažile da više nikad ne pomislite ne staviti sebe na prvo mjesto. Uložite ovaj trud, vaša djeca i okolina će vam biti zahvalni.

Ako vam treba netko tko će vas bodriti i navijati za vas, javite nam se. Pomoći ćemo vam pronaći radost u vašem životu!

Više objava