kineski horoskop i godina zmaja - zara tarot

Kineska Nova godina je u subotu, 10. veljače. Poznata i kao Lunarna nova godina ili proljetni festival, slavi se drugog Mladog mjeseca nakon zimskog solsticija. Ovaj festival označava kraj zime i početak dugo očekivanog proljeća. Prema kineskom horoskopu, 2024. je godina Zmaja, a sada je pravo vrijeme za saznamo što nam donosi godina Zmaja i po čemu se razliku je od 2023. – godine Zeca!

Kineski zodijak datira još iz dinastije Qin, star je više od 2000 godina, a svakih 12 godina ponavlja se ista godina. Kako legenda kaže, Car od žada pozvao je sve životinje u kraljevstvu na Veliku utrku, a tko prvi stigne u njegovu palaču, pridobit će njegovu naklonost.

Nazovi i saznaj sve odgovore odmah!

Nazovi odmah!

064 500 555

Budući da je Zmaj sveta životinja u kineskoj kulturi i mitologiji, svi su se mislili da će upravo on kući odnijeti glavnu nagradu. Ali putem, Zmaj je naišao na selo koje pati od suše. Sažalio se nad mještanima i iskoristio svoje moći da im pošalje kišu prije završetka utrke. Završio je na petom mjestu iza štakora, bivola, tigra i zeca.

Jesam li baš ja rođen u godini Zmaja?

Kineski zodijak ima ciklus od 12 godina, a zmajeve godine uključuju 1940., 1952., 1964., 1976., 1988., 2000. i 2012. 

Imajte na umu da se Kineska Nova godina ne računa od 1.1. Zbog lunarnog kalendara, ako ste rođeni između 1. siječnja i 4. veljače bilo koje od gore navedenih godina, još uvijek spadate u godinu Zeca. Ako ste rođeni između 1. siječnja i 4. veljače sljedeće godine (1941., 1953., 1965., 1977., 1989., 2001. i 2013.), i vi ste rođeni u godini Zmaja.

Što očekivati u godini Zmaja?

Zbog svog statusa omiljene životinje među kinezima, zmajevi se smatraju samopouzdanima, idealistima i ambicioznima. Poznati po tome što su vođe usmjereni ka cilju i vizionari. Iako imaju grubu vanjštinu, u sebi skrivaju mekanu stranu. Unatoč tome što djeluju grubo, pogotovo kada rigaju vatru, zmajevi žude za podrškom, prihvaćanjem i ljubavlju.

Godina Zmaja se u kineskom zodijaku smatra najpovoljnijom godinom. Kao jedino mitsko stvorenje horoskopa, zmaj se smatra i moćnim i dobroćudnim. Budući da zmaj nije s ovog svijet, za njega ovozemaljska pravila ne vrijede. Stoga, ova godina ima beskonačne mogućnosti. 2024. godina kao i svaka godina kojoj je vladar zmaj but će godina povećanog samopouzdanja i sigurnosti, ostvarenja snova i dijeljenja tog bogatstva s drugima.

Osim životinja, kineski horoskop također izmjenjuje pet različitih elemenata tijekom godina. 2024. nije samo godina zmaja, već je i godina drva, element drva predstavlja kreativnost i rast. Oni rođeni u elementu drva su vizionari, fleksibilnu su i puni razumijevanja.

Uz žestoku neovisnost Zmaja i prilagodljivost drva, 2024. ima svježu, vitalnu energiju koja će biti ključna za probijanje granica. Ako 2024. usporedimo s prijašnje dvije godine koje su bile u znaku vode, ova je godina definitivno hrabar zaokret u novom smjeru. Iako je mnogo toga i dalje neizvjesno, godina izgleda sjajno.

Ja sam zmaj. Hoće li 2024. biti moja godina?

Rođeni u ovom znaku, možda mislite da je godina Zmaja vrijeme da zablistate, ali zapravo je suprotno. Onima koji dijele horoskopski znak s godinom u kojoj se trenutno nalazimo, obično ta godina bude najnesretnija prema kineskoj astrologiji. No, uzmemo li u obzir da su zmajeve godine najpovoljnije (a oni rođeni u godini zmaja smatraju “sretnicima”), bolje ćete se snaći od ostalih znakova zodijaka. Nalazite se na početku inovativnog i transformativnog razdoblja, a vaš bi pravi vrhunac mogao biti tek u godinama koje dolaze.

Prvi saznaj sve novosti i dodatne pogodnosti!

Iako ovo nije najbolja godina za Zmajeve, ova godina će biti sjajna za marljive Štakore, kreativne Majmune i radišne Svinje. Saznajte što ova godina donosi upravo vama! Javite se našim astrolozima i ostatak godine provedite spremni na sve što s njom dolazi! 

Više objava