prevara u odnosu - zara tarot

Gledajući današnje parove i odnose, počinjemo se pitati je li prevara postala normalan dio partnerskih odnosa. Čak i naizgled najsretniji parovi prolaze kroz kušnje u odnosima te se češće nego bismo pomislili upuštaju u prevaru bilo emocionalnu, digitalnu, energetsku ili onu najočitiju – fizičku. Zbog čega je to tako?

Kako prebroditi poteškoće s kojima se svakodnevno nailazimo, kako odoljeti iskušenjima, kako oprostiti izlete van braka i ima li se smisla boriti za odnos, saznajmo u današnjem tekstu. 

Dvije vrste parova i odnosa

Ne tako daleko od nas postoje ljudi koji žive tako da svoje partnerske odnose zanemaruju i stavljaju „pod tepih“. kroz situacije koje ih vrijeđaju, neizrečene riječi, neiskazane osjećaje se postepenu udaljuju jedni od drugih. S vremenom postanu potpuni stranci što doprinosi činjenici da svog partnera promatraju „nužnim zlom“ s kojim tehnički funkcioniraju i žive. Oni se podnose i žive zajedno zbog djece, rodbine, prijatelja ili nekih uobičajenih normi, a zapravo, potpuno odsutni jedni od drugih. 

anka, kod 13, zara tarot

ANKA

Nedostupna

Kod: 13

Nazovi 064 500 555 i upiši 13

Tel: 0,46 €/min (3,49 kn), Mob: 0,63 €/min (4,78 kn)

U lošem periodu života, obuzeta strahovima, ušla sam u svijet tarota koji mi je omogućio da preispitam sebe i dao mi smjernice za dalje. Mogućnost da se nađe rješenje problema čovjeku daje nadu, a upravo mi je to omogućio tarot. Svojim iskustvom već 12 godina pomažem ljudima, dopustite da to isto učinim za vas. Pomoći ću vam da se fokusirate na ljepotu, ljubav i sreću. Sve ružno će nestati. Život je onakav kakvog ga izaberemo. Ja vjerujem da je lijep. Tehnike koje koristim: tarot, karte sudbine (Vadim Zeland), visak, motivacijski razgovori, energetski tretmani

Pogledaj profil

Sličnosti i razlike naših parova s početka

Ako raščlanimo ove odnose primijetit ćemo razlike između jednih i drugih, ali tu postoje i sličnosti – naizgled, i jedni i drugi mogu izgledati sretno. 

Ovi prvi mogu izgledati sretno jer su to učili kroz godine, stavljali masku sretnog braka i gotovo nitko od njihovih bližnjih niti ne zna kako se oni osjećaju unutar svoja četiri zida. Oni su naučili skrivati svoje pravo ja i sve što njihov odnos znači. Nasmijani su u društvu, svatko za sebe, ali onaj tko čita između redaka znat će da tu više nema životnog soka. 

Ovi drugi izgledaju sretno jer su naučili raditi na svom odnosu i otvoreno pokazivati emocije, ali ih i redovito i čistiti, osjećati. 

Razlike između njih su goleme. Možda ih ne treba niti navoditi, ali za potrebe ovog kontrasta potrebno je reći da se ovi prvi ne razumiju, ne slušaju, ne rade na sebi, niti na zajedničkom odnosu, ne razgovaraju o izazovima koji ih prate, emocije ne procesuiraju, ne vide izlaz iz svega i stoje u odnosu baš kao da stoje u živom pijesku, onom koji će ih prije ili kasnije pojesti žive.

Kako se osjećaju parovi koji se lijepo slažu i razumiju? 

Nije niti njima lagano, ali razgovaraju jedni s drugima, raspravljaju o situacijama koje se događaju, govore o emocijama koje ih obuzimaju, suočavaju se s njima, posvećeni su jedni drugima, opraštaju, vole se, drže siguran prostor jedni drugima i razumiju da je moguće pogriješiti i da radom na svom odnosu i emocijama oni mogu promijeniti sve i sačuvati ljubav. 

ljubavni tarot savjeti! zara tarot

I jednima i drugima moguće je da su u svom odnosu osjetili okus prevare. Samo je način na koji žive jedni s drugima i odnose se jedni prema drugima različit. 

Prevara u odnosu kao društvena norma

Pitamo se, danas, je li prevara postala normalan dio partnerskog odnosa. Svjedoci smo različitih vrsti prevara. Od one fizičke prevare poznate i razumljive svima do emocionalne, digitalne i energetske prevare. Nažalost, odnosi su vrlo bolni kad okusimo prevaru. Najčešće zato što jedan od partnera krši obećanje vjernosti, a time i osnovna očekivanja i uvjerenja koja partneri imaju o odnosu. 

Ne postoji popis ponašanja koja se označavaju kao prevara. Ono što je najvažnije jest što to partneri definiraju kao postupke koji su zabranjeni u njihovom odnosu. Pa tako to može biti flert s nekim, dopisivanje ili pak seksualni odnos s drugom osobom. Sve ono što narušava granice vašeg partnerskog odnosa možemo smatrati prevarom.

4 osnovna oblika prevare u odnosu

1. Emocionalna prevara – puno više od prijateljstva 

Emocionalnom prevarom smatra se dijeljenje s drugom osobom intimnih detalja iz svog života, svakodnevnih bliskosti i nježnosti. Nemojmo biti u zabludi da je nešto prijateljstvo. Jasna je razlika između pravog prijateljstva i prevare. Možemo često tražiti podršku izvan našeg romantičnog odnosa. I to je u redu. 

Međutim, kad je takva podrška skrivena od znanja partnera radi se o emocionalnoj prevari jer se ovdje bude razne emocionalne, seksualne i romantične emocije. To se očituje tako što svoje vrijeme, pažnju i emocije dijelite s nekim drugim, zapostavljate vlastitog partnera, pronalazite utjehu u drugima, dopisujete se romantičnim, seksualnim porukama, vodite intimne telefonske razgovore i ponašate se kao da ste u vezi s tom osobom, ali nemate seksualne odnose. 

marta, kod 6 zara tarot

MARTA

Slobodna

Kod: 6

Nazovi 064 500 555 i upiši 6

Tel: 0,46 €/min (3,49 kn), Mob: 0,63 €/min (4,78 kn)

Pošalji ZEN13 na 888 777

SMS: 0,66 €/kom (4,99 kn)

Kao empatična i romantična duša koja vjeruje u ljubav i dobrotu među ljudima, često sam kako bih utješila samu sebe odgovore tražila u astrologiji, tarotu, prirodi i među ljudima koji su mi mogli dati smislene odgovore na život koji mi se događa i pomogli mi da vidim situaciju iz druge perspektive. U tom traženju odgovora otkrila sam da i sama posjedujem dar kojim mogu pomoći ljudima koji se osjećaju usamljeno, nesigurno i uplašeno zbog svega što im se događa u životu. Kroz tarot čitanja, energetsko iscjeljivanje i usklađivanje te intuitivne razgovore možemo doći do najboljih riješenja za vaše probleme. Svi odgovori su u nama, a ovo je jedan od ključeva kako da do njih dođemo. Kao pjesnikinja i romantičarka, majstorica sam za ljubavne tegobe, a dašak veselja i životnog optimizma koji ću podijeliti sa vama razvedriti će i najtmurniji dan u kojem ste se danas probudili. Vjerujem da nam se sve događa s razlogom i u pravo vrijeme, a pogled u karte i energetsko usklađivanje bit će Vaš putokaz podrške, utjeha i snaga na Vašem životnom putovanju. Tehnike koje koristim: tarot, reiki, energetsko usklađivanje na daljinu, čišćenje čakri, psihološki i duhovni razgovori, aromaterapija, terapija pisanjem

Pogledaj profil

Sve prethodno podrazumijeva emocionalnu prevaru. Ponekad ne i teža od fizičke prevare jer intimna komunikacija i emocionalno ulaganje postaje sve snažnije te postaje opsesija, a posljedice su pogubne za sve uključene.

2. Digitalna prevara – prevara novog doba

Novo doba donosi i nove vrste ljubavne komunikacije. Ova vrsta prevare ne podrazumijeva nužno susrete i izlaske s osobama iz virtualnog svijeta. Ipak se smatra prevarom jer se radi o romantičnim, erotskim druženjima s osobama izvan svog partnerskog odnosa koje se odvijaju u tajnosti. 

Ove osobe vrlo često imaju tajne profile na raznim online dating platformama, na kojima stoji da su slobodni. Oni šalju fotografije vlastitih nagih dijelova tijela te dijele vlastite emocije putem maila, chata ili video susreta bez znanja ili pristanka vlastitog partnera. 

Svoja dopisivanja vješto skrivaju, to im pruža uzbuđenje – ponovno žele biti poželjni, viđeni, zanosni… Ponekad to dopisivanje prerasta i u pravi fizički kontakt, a sve je popraćeno drugačijim ponašanjem i navikama u korištenju mobitela, računala, spavanja i obaveza.

Nazovi i saznaj sve odgovore odmah!

Nazovi odmah!

064 500 555

3. Energetska prevara – ona mikro ponašanja koja uništavaju povjerenje u odnosu

Pa čak i ova energetska prevara smatra se prevarom u odnosu. Svako pa i najmanje ponašanje kojima se uništava povjerenje s partnerom poput maštanja o nekome tko nije naš partner, ili javljanja svom bivšem partneru, ili, pak, pokušaj stvaranja intimne energije s drugim ljudima. 

4. Fizička prevara – jedna od najtežih iskušenja u partnerstvu

Fizička prevara, inače, je prva konotacija na riječ prevara. A ona označava svaku fizičku intimnost koju ne biste smjeli dijeliti ni s kim drugim osim sa svojim partnerom. Obuhvaća sve ranije navedene karakteristike, ali prije svega obilježava je fizički kontakt – poljupci, seksualni odnos, dodiri.

Treba li prihvatiti prevaru kao sastavan dio odnosa

Kako god okrenemo mnogo je različitih vrsta prevara. Svaka od njih predstavlja određeno rušenje integriteta primarnog odnosa u kojem sudjelujemo kao romantični partneri. I istina je da smo u vremenu u kojem gotovo prihvaćamo prevaru kao normalan dio odnosa. 

Bojimo se suočiti s partnerom ili izaći iz tog odnosa, iako slutimo nešto. Mislimo da nam neće biti bolje u novom odnosu, ali teško priznajemo sebi da živimo dva života. Vjerujemo kako će nas to nešto proći i sve će biti dobro, opet. Prihvaćamo život koji nas vrijeđa i boli, samo o tome ne pričamo. Iako je ponekad teško nešto izgovoriti na glas to je nužno! Ako ne možete o ovome popričati s obitelji ili prijateljima, postoji netko tko vas razumije i tko će biti tu za vas. Ako smatramo da nismo zaslužili život u kojem nas netko voli u potpunosti i u kojem smo sretni uvijek pristajemo na manje od onoga koliko vrijedimo. 

Međutim, kad se prevara jednom dogodi teško da će se stvari, same od sebe, vratiti na svoje mjesto. Jer da je sve bilo dobro u odnosu mi nikad ne bismo posegnuli za nekim drugim. Kad jednom izgubimo povjerenje, osjetimo bol prevare, jedna od najtežih stvari je kako naučiti vratiti se sebi, postaviti granice i stvoriti život u kojem ćete sebe staviti na prvo mjesto.

Više objava