pluton u vodenjaku-zara tarot

Najočekivaniji događaj ove godine, kojeg se pomalo i plašimo, zbiva se 23. ožujka – Pluton ulazi u znak Vodenjaka. Ustvari, tek će nakratko zagaziti u taj znak i dati nam nagovještaj budućih događaja, a zatim će se u svom retrogradnom hodu 11. lipnja ponovno vratiti u znak Jarca, i tako će šetati naprijed – nazad sve do 19. studenog 2024. Od tada Pluton u Vodenjaku ostaje i drži ga se čvrsto sve do 2043., kada će početi šetati između Vodenjaka i Riba.

I svi se sada pitamo – što od tog tranzita možemo očekivati, kako na globalnoj tako i na osobnoj razini?

Što zapravo Pluton predstavlja

Važno je imati na umu što Pluton predstavlja: centar moći, besmrtnost, dominaciju, rušenje tabua, pomicanje granica, krize, traume, razotkrivanja, transformacije i seksualnost. On je tako dalek i malen, nema čak niti status planeta, a predstavlja onu najveću moć. Ono čega se plašimo, za čime žudimo, što nas očarava – sve odjednom.

Na unutarnjoj, osobnoj razini on je naš nepresušan izvor energije i snaga koja nas diže i iz najdubljih ponora, a na vanjskoj i globalnoj razini on je moć koja manipulira i dominira…. iz sjene. 

Centar te moći, dakle, prelazi u znak Vodenjaka i poprima značajke tog arhetipa: rušenje tradicije, inovativnost, društvene i osobne slobode, humanitarizam, autentičnost, alternativni pogledi na život, new age duhovni pokreti, znanost i tehnologije… To su kategorije koje preuzimaju dominaciju, ali i područja na kojima će se transformacije odvijati.

Pluton u Vodenjaku najavljuje promjene u društvu i odnosima

Kako Pluton polako završava svoje putovanje kroz znak Jarca, Vodenjak će ga preuzeti i nadovezati se na način da ćemo nadalje najveće promjene doživljavati na onim područjima na kojima smo ih već i načeli: u domeni društva, društvenih uređenja i položaja čovjeka u tom društvu. 

Nazovi i saznaj sve odgovore odmah!

Nazovi odmah!

064 500 555

Odnos prema vladajućim i općenito autoritetima ili pritisak od strane autoriteta na narod i “malog čovjeka”, što smo globalno već započeli duboko propitivati s pojavom Covida, zatim utjecaj tehnologije i umjetne inteligencije koja nas već sada pomalo plaši, a posebno će u fokus doći uvijek prisutno pitanje slobode govora i slobode osobnih izbora, koje se sada već debelo proteže na pitanje definicije vlastitog spola.

Ruši tabue i prigrli nezamislivo i neobično

Pluton u Vodenjaku kaže da možemo očekivati grubo i nemilosrdno rušenje tabua i snažan pritisak da prihvatimo stvari koje su nam dosad bile nezamislive, neobične, čudne, uznemirujuće ili “prenapredne”. Da bismo se što lakše i što bezbolnije prilagodili ovome tranzitu, koji će potrajati sljedećih 20 godina, nužno je otvoriti um i uskladiti se s arhetipom znaka Vodenjaka.

Sve strukture koje su prekrute, prezatvorene, zastarjele, rigidne i prilagođene umirivanju masa, doživjet će najtraumatičnije pucanje. Otvorenost novome, drugačijem, individualnom, alternativnom i spiritualnom olakšat će prihvaćanje velikih transformacija koje slijede. 

Ovaj Pluton voli unijeti kaos točno tamo gdje kažemo: “E, to nikad ne bih!” ili “To nikad neću!” Točno će vas tamo Pluton prisiliti da promijenite mišljenje. 

Na koga najviše utječe Pluton u Vodenjaku?

Na osobnoj razini Pluton će najznačajnije događaje donijeti ovisno o tome koje osobne planete aspektira te kojim natalnim kućama prolazi. Pluton se kreće vrlo sporo pa se prema tome i njegov utjecaj razvija polako. 

sanja, kod 4 zara tarot

SANJA

Nedostupna

Kod: 4

Tarotom i astrologijom se bavim više od 20 godina, a svojim klijentima pomažem savjetima, tretmanima i energijom na daljinu te se cijelo vrijeme usavršavam u raznim područjima. Specijalizirana sam za sinastriju, odnosno usporedni horoskop jer smatram da ne postoje loši ljudi. Umjesto toga, smatram da postoje dobre i loše kombinacije među ljudima. Uz pomoć natalne karte dajem savjete za posao, financije, obiteljske odnose i ljubav. Osim toga, uz pomoć viska i mojeg dara dijagnosticiram vaše energetsko stanje. Veselim se spoznaji da sam pomogla nekome riješiti naizgled nerješivu životnu situaciju – tu sam samo za vas, javite se. Tehnike koje koristim su: thoth tarot, astrologija, visak, energija na daljinu

Pogledaj profil

Polako, ali temeljito. Plutonovi tranziti manifestiraju se kao periodi u kojima vam se ponavlja isti tip događaja, ali na više načina, u više situacija, s više različitih ljudi. Njihov je cilj da vas potpuno usmjere na tematiku tog određenog aspekta i zadaću koju on nosi.

To je u suštini uvijek neka promjena i tranzicija, koja uključuje prepoznavanje vlastitih slabosti, da biste ih zatim odbacili i ponovno prepoznali svoju neuništivu moć. Pluton vam donosi ljude i situacije koji vas izazivaju i pritišću kroz raznovrsne manipulacije i borbe za premoć, no krajnja je svrha svih tih događaja da pronađete centar svoje unutarnje snage i besmrtnosti te da shvatite da nitko osim vas nema kontrolu nad vama i vašim životom. 

Često je potrebno dotaknuti samo dno da bi vam se otvorila vrata prema tim spoznajama. Pluton obično donosi traumatična iskustva i velike gubitke, nakon kojih se nanovo dižemo kao feniks iz pepela.

Najznačajniji Plutonovi aspekti

Općenito govoreći, najznačajniji su Plutonovi aspekti prema Suncu, Mjesecu, vladaru podznaka i samom podznaku i to redom konjunkcija, kvadrat i opozicija. Trigon i sekstil imaju slabiji i blaži utjecaj i ne donose nužno životne prekretnice kao prva tri spomenuta aspekta.

Aspekti prema Suncu donijet će s pozitivne strane veliku kreativnu energiju i priliku da zauzmete važne dominantne pozicije u životu, dok će s negativne strane donijeti velike probleme i sukobe s ljudima koji drže autoritativne pozicije i moć. 

Aspekti s Mjesecom donijet će iskustva koja ćete doživjeti intenzivno u emocionalnom smislu, a najčešće je riječ o rastancima i novim počecima. 

Slično je i s aspektima prema Veneri – oni s pozitivne strane donose nove susrete i ljude koji će vam značajno promijeniti život i neke životne stavove, dok s negativne strane donose bolne rastanke koji imaju sličan transformativni efekt.

Pa stoga budite spremni ako Pluton aspektira neku vašu osobnu planetu. Prvi su na “udaru” oni koji imaju osobnu planetu ili podznak na prvim stupnjevima Bika, Lava, Škorpije ili Vodenjaka. Ove ćete godine osjetiti kratki nalet i najavu budućih događaja, dok pravi “tulum” počinje krajem 2024.

Više objava