karma i darma

U vrtlogu kozmičke energije, gdje se susreću prošlost, sadašnjost i budućnost, dva ključna koncepta, Karma i Darma, imaju svoje posebne uloge. Karmički tango uzroka i posljedica, te nesebični ples Darmine ljubaznosti, usmjeravaju život prema etičkim i moralnim načelima.

Iako imaju slična imena koja potječu iz sanskrtskog jezika, imaju potpuno različita značenja. 

divna,kod 15 zara tarot

DIVNA

Nedostupna

Kod: 15

Intuitivni empat koji cijeli život aktivno djeluje u spiritualnom svijetu, blisko surađuje s duhovnim vodičima i strastveno želi usmjeriti duše, koje se osjećaju izgubljene, na putu zvanom život. Ovdje smo došli učiti, rasti, podučavati, širiti svjetlo, podizati vibraciju i pomoći drugima. Stoga mi je veliko zadovoljstvo pokazati vam kako da vidite stvari jasnije i da krenete naprijed. Nudim Vam siguran kanal između svjetova kao pozitivan prostor za postizanje mira i čistoće duše. Nudim vam kartu za vaše duhovno putovanje, osvrćem se na prošle živote i na sadašnjost kako bismo zajedno utjecali na budućnost. Astrologijom, numerologijom, usporednim horoskopom i natalnom kartom otkrivam utjecaj i povezanost duša na ljubavnom ili poslovnom planu te koristim tarot za potvrdu i jasnoću. Duša ste Vi, energija koja oživljava tijelo, svjetluca u očima i koja nije došla ovdje bez plana, već je odredila put i programirala ga. Aura štiti od entiteta i nepoželjnih energija što je u normalnim okolnostima dovoljna zaštita, no postoje stanja u kojima je zaštita oslabljena i to je prilika za prodor nepoželjnih entiteta. Dobri ili loši, ne bi smjeli biti u našoj auri i našem okruženju jer kradu energiju, čine nas umornim, bezvoljnim, potiču ovisnosti i imaju veliki utjecaj na teže zdravstvene probleme. Tumačenjem snova, motivacijskim i duhovnim razgovorima proučavam i otkrivam vrstu energije koja se trenutno vrti oko vas te vam je individualnim pristupom i potrebnim svakodnevnim afirmacijama približavam kako biste je upoznali, zahvalili se i uklonili je. Usmjerit ću vas kako da prepoznate znakove i pratite svoj put s osjećajem povjerenja i sigurnosti u sebe, da bez obzira gdje se nalazite, imate osjećaj da je sve u redu i da će tako i u budućnosti biti. Ne dozvolite da strahovi s kojima se ne suočite postanu vaša ograničenja, da vas sutra boli misao da ste mogli, a niste htjeli ili da ste željeli, a niste smjeli. Tehnike koje koristim: astrologija i numerologija ljubavnih i poslovnih odnosa usporednim horoskopom i natalnom kartom, tarot, motivacijski i duhovni razgovori sa svakodnevnim afirmacijama

Pogledaj profil

Razumijevanje Karme

Svi imaju vlastitu karmu koja je, ovisno o pozitivnim i negativnim namjerama nastala kao rezultat prošlih djela. U prijevodu Karma znači “djelovanje” ili “čin” te predstavlja koncept da djela imaju utjecaj na budućnost, odnosno da su postupci odgovorni za buduće posljedice. 

Karma ima važnu ulogu u poticanju pojedinca na odgovornost i prihvaćanje posljedica za vlastite postupke. Jedan od ključnih elemenata karme je reinkarnacija i vjerovanje da duša prolazi niz života kako bi uz karmičke posljedice, iskusila i naučila razne lekcije koje onda imaju utjecaj na sadašnji život ili se manifestiraju kao iskušenja u budućim životima.

Karma je Univerzalni zakon uzroka i posljedica u kojem svaka radnja, misao ili riječ, ima jednaku i suprotnu reakciju odnosno posljedicu. Neprestana ispreplitanja uzroka i posljedica, podsjećaju da na ovom plesnom podiju svi koraci, ostavljaju tragove. Dobri su mogućnost ispravljanja karmičkih dugova, a oni drugi stvaraju karmički ciklus koji će im ponovno pružiti priliku za duhovni rast i razvoj. 

Razumijevanje Darme

Kao temeljni nesebični filozofski koncept pojavljuje se u raznim kulturama i religijama diljem svijeta. Darma u prijevodu ima značenje “pravednost” ili “dužnost” i propisuje odgovorno ponašanje u skladu s društvenim normama, obiteljskim vrijednostima i osobnim moralnim uvjerenjima. 

Darma ima ulogu kompasa i usmjerava pojedinca na pravi put života, pomažući mu da prepozna i ispuni svoje dužnosti. Kao vodič pruža stabilnost i ravnotežu u turbulentnom toku života. Važnost Darme leži u sposobnosti da empatijom i suosjećanjem osnaži kolektiv, izgradi mostove između različitih zajednica i kultura, stvori resurse i stekne prilike za društveni napredak. Ključne su moralne i etičke smjernice koje pojedinac treba slijediti kako bi održao ravnotežu u društvu.

Nazovi i saznaj sve odgovore odmah!

Nazovi odmah!

064 500 555

Bez obzira na kulturne raznolikosti, ideja darivanja bez očekivanja ičega zauzvrat, zauzima središnje mjesto u formiranju humanitarnih vrijednosti i društvenog blagostanja. Poput simfonije nesebične dužnosti i morala, instrumenti ljubaznost i poštovanje stvaraju melodiju harmoničnog života, u kojem Darma uvijek koristi šansu da pozove na ples. Volontiranje, dijeljenje i podrška postaju koraci koji ne samo da obogaćuju život, već i stvaraju osjećaj duševnog spokoja.

Njezin univerzalni karakter predstavlja smjernice koje su, kroz koncept nesebičnog davanja, primjenjive na sve članove društva bez obzira na njihovu osobnu karmu. To je put koji pojedinac treba slijediti kako bi postigao duhovni razvoj i ispunjenje. Prakticiranjem i poticanjem na prakticiranje nesebičnih djela, empatije i zajedništva, pojedinci doprinose u stvaranju pozitivnog okruženja, razvoju obrazovanja i zdravstva te izgradnji harmoničnog društva.

Ovaj ciklus dobrote poboljšava kvalitetu života za sve članove zajednice, manifestira se kroz različite oblike djelovanja, a jedan od najpoznatijih je filantropija.

Ima li karme bez darme?

U harmoniji, Karma i Darma, međusobno su povezane, jer poštivanje Darme često rezultira stvaranjem pozitivne Karme koja povezuje pojedinca s univerzalnim redom stvaranja. Razumijevanje kako ovi koncepti međusobno djeluju omogućuje nam da postanemo arhitekti vlastite sudbine. Kroz učenje iz karmičkih iskustava, izbjegavamo ponavljanje pogrešaka te gradimo put prema duhovnom sazrijevanju.

Važnost Karme i Darme nije ograničena samo na pojedinca, već sjedinjuje i oblikuje društvo kroz poštivanje moralnih principa i etičkih normi te doprinosi stvaranju skladnog društva gdje se cijeni zajedničko dobro.

Prvi saznaj sve novosti i dodatne pogodnosti!

U zaključku, kroz razumijevanje i poštovanje Karme i Darme, pojedinac dobiva ključeve za vođenje života ispunjenog dubokim smislom. U njihovom skladu, živimo ne samo za trenutno zadovoljstvo već i za dugoročno dobro, stvarajući pozitivan lanac uzroka i posljedica koji nadilazi granice pojedinca i oblikuje širi svijet oko nas. 

Više objava