kako biti sretan - zara tarot

Je li moguće biti sretan u braku bez ljubavi? Da ste me ovo pitali prije nekoliko godina, sigurno bih rekla da je to nemoguće – ali, bila bih u krivu. Sreća se ne definira kroz jednu osobu pa čak ni onda kada je ta osoba donedavno bila centar vašeg svijeta. Sreća nikada neće niti će ikada biti ovisna o drugome! Ako je itko zadužen za sreću u vašem životu onda ste to upravo VI! 

Iako u braku bez ljubavi ostajemo iz raznih razloga; bilo to zbog djece, zbog financija, zbog imovine koja nas veže ili naprosto iz inata, donosim vam nekoliko praktičnih savjeta kako takav život učiniti sretnim ili barem podnošljivim, a kao što se iz uvoda dalo naslutiti, sve ovisi upravo o vama!

Lorena kod 5, zara tarot

LORENA

Nedostupna

Kod: 5

Ja sam Lorena i vjerujem da smo svi već bili na ovoj planeti i da se uvijek ponovno vraćamo jer moramo naučiti lekcije koje nam svemir zadaje. Vjerojatno ste i sami uočili neke znakove, bilo kroz snove ili pak u situacijama koje vam se čine tako poznatima, ili na nekim mjestima za koja ste sigurni da nikada niste zakoračili, a opet vam je sve zapisano u sjećanju. Otkrit ćemo zajedno kako tumačiti sve te znakove, odgonetnuti kako ispuniti našu karmičku zadaću i time u svoj život ponovno vratiti sreću, osmijeh, radost, ljubav. Jer kako je rekao Mark Twain: “Dva najvažnija dana u vašem životu su dan rođenja i dan kada saznate zašto ste se rodili”. Tehnike koje koristim su: tumačenje snova, ljubavni tarot, psihološki razgovori, liječenje duše, duhovni razgovor, ritual mirisnim štapićima

Pogledaj profil

Za početak, definirajmo što je brak (veza) bez ljubavi

Postoji nekoliko jasnih pokazatelja da ste zapeli u odnosu u kojem se više ne vidite, a oni su sljedeći:

  • Stalno se svađate, prigovarate jedan drugom i međusobno se kritizirate – svaki razgovor završi tako da barem jedan od vas nešto promrmlja sebi u bradu, a probleme nikada ne izgladite do kraja. Umjesto toga, ono što vam smeta u partnerovom ponašanju marljivo pamtite jer će dobro doći kao još jedan prigovor u vašoj idućoj svađi.  
  • Više vam ta osoba nije na prvom mjestu – Kada čujete dobru vijest on/ona nije prva osoba koju zovete. Više nemate potrebu s osobom koja pored vas spava podijeliti svoju sreću ili ju pitati za savjet. 
  • Izbjegavate se i ne provodite slobodno vrijeme zajedno – Razgovori su vam postali monotoni i dosadni ili ih odrađujete „reda radi“. Više ne dijelite zajedničke interese i vodite dva posve različita života. 
  • Razmišljate o odlasku i/ili rastavi – frustracija raste jer ništa ne poduzimate po tom pitanju bilo iz straha ili nekog drugog razloga. I dalje ste tu, i dalje živite s potpunim strancem. 

Pa zašto onda ostajete zajedno

Postoje 4 glavna razloga zbog kojeg ostajemo u braku bez ljubavi. Saznajmo zajedno koji su to!

ljubavni tarot savjeti! zara tarot

Financijska situacija i zajednički dugovi

Iako ste sve samo ne službeno rastavljeni, zbog financijskih razloga i dalje živite zajedno. Nezgodna situacija koja vaše živote može pretvoriti u pakao ili dovesti do pomirenja. Najčešći razlog zbog kojeg bivši supružnici dijele isti prostor je upravo već spomenuta financijska situacija. Krediti i minimalne plaće ne ostavljaju vam izbor da iznajmite stan (ili ga ne daj Bože kupite) nijedno od vas ne može isplatiti svoju bivšu ili bivšeg partnera i tako ostajete osuđeni na neželjeni život u dvoje. I kako sada organizirati svakodnevni život, a da ste oboje zadovoljni? Ne brinite, odgovori su niže u tekstu! 

Nepodnošljiva težina postojanja

Vjerojatno ste gledali film „Rat Roseovih“ u kojemu se bivši bračni par međusobno uništava svakakvim podlostima-od neugodnih scena do uništavanja imovine. Ili film u kojem partner ljepljivim trakama stan i sve u njemu podijeli na pola. 

Ovo je klasična priča kada partneri ostaju iz inata zajedno. To je želja da se ovom drugom zagorča život jer je to zaslužio svojim postojanjem, potezima i ophođenjem. U ovom slučaju vam život može postati „ratno bojište“ jer imate pored sebe nerazumnu, nedokazanu osobu s kojom se nemoguće dogovoriti oko bilo čega jer vam namjerno kontrira.

Mržnja vas zaista može dovesti do takvih poteza, ali sjetite se da ste toliko lijepih trenutaka proveli zajedno i da nemate razloga za takva ružna podmetanja (iako možda i imate, budite iznad toga). Osim toga, ako zamjerate partneru nevjeru, sjetite se da se osveta servira hladna…

Prijateljski suživot

Vi ste kao bračni par uvijek funkcionirali na prijateljski način-dogovor i poštovanje bili su na prvome mjestu. U vašem slučaju suživot ni u ovom scenariju ne bi trebao predstavljati veliki problem. I dalje je tu poštovanje i uzajamna (platonska) ljubav i onda kada strasti više nema. Čak i ako u vašem slučaju dođe do rastave braka, prijateljski dogovorite podjelu dnevnih obveza-kada tko ide u nabavku namirnica, tko će tjedan dana spavati u dnevnom boravku, a tko u spavaćoj sobi, čiji je red za pospremanje stana i slično. Ovakav suživot je moguć kada je rastava bila sporazumna i ako između vas dvoje još uvijek postoji poštovanje.

Suživot zbog nade u pomirenje

Ponekad jedan od supružnika još uvijek se nada da ćete opet biti par u pravom smislu te riječi, da je ovo samo prolazna kriza, pa zato ostaje u istom prostoru iako možda i ima mogućnosti otići. Ovakva situacija je neugodna za partnera koji želi krenuti u novi život i ne može shvatiti kako to druga strana ne razumije. I dok partner koji više ne voli pokušava na sve načine pokazati da povratka nema, onaj drugi pak čini sve ne bi li partnericu/partnera uvjerio da zaslužuje drugu priliku. 

Iako se na prvi pogled čini da suživot ovakvog para nije težak, varate se. Zamislite da vas netko od koga ste se „emocionalno očistili“, svako jutro dočeka s doručkom, stalno vas ispituje kamo idete i zašto on/a ne može s vama, izmišlja isprike zašto ne može spavati u dnevnom boravku i obećava da vas neće niti slučajno dodirnuti u bračnom krevetu… Nimalo ugodna situacija, zar ne?

Nazovi i saznaj sve odgovore odmah!

Nazovi odmah!

064 500 555

Suživot zbog djece

Definitivno treba spomenuti i brak koji se nastavlja isključivo zbog djece. Mnogi su uvjerenja da će za djecu biti bolje ako roditelji i dalje budu zajedno te da suprugovi povremeni izleti sa strane ili suprugino arogantno ponašanje prihvatljivi sve dok to znači da će obitelj ostati na okupu. No, tu se varate jer djeca percipiraju puno više od onoga što mi mislimo. Nedavne studije dokazuju kako nezdravi odnos roditelja uvelike utječe na razvoj djeteta. 

Djeca koja su bila izložena takvim odnosima češće pate od niza mentalnih poremećaja poput anksioznost te i sami stvaraju nezdrave odnose sa svojim partnerima. Djeca nikada ne bi trebala biti sredstvo s kojim ćete popravljati brak ili koje će biti ljepilo u vašem braku. 

6 načina kako biti sretan u braku bez ljubavi

Iz navedenih primjera možemo samo zaključiti da zajednički život bez ljubavi nije nimalo lak ni jednostavan. A nažalost nema ni lakog rješenja da vam se to olakša. No uz ovih 6 praktičnih savjeta bit ćete korak bliže cilju i ponovno vratiti osmjeh na lice!

  1. Promijenite način razmišljanja – rekli smo da je za sreću potrebna samo jedna osoba – Vi! Umjesto da stalno razmišljate o onome što vas opterećuje, misli usredotočite na ono što je u vašem životu lijepo! Na isti način krenite razmišljati i o braku. Ono što je većini normalno ne mora značiti da je za vas ispravno.
  2. Promijenite okolinu – razmislite o onome što je vaš brak učinilo nepodnošljivim, bi li pomoglo da prodate stan u bučnom centru grada i preselite na neku mirniju lokaciju? 
  3. Uložite u za sebe – svatko zaslužuje izgledati lijepo i biti sretan u svojoj koži. Ako će vam raspoloženje dići novi par cipela ili nova frizura – priuštite si taj komadićak sreće. 
  4. Fokus prebacite na prijateljstva i obitelj – ljubav dolazi u mnogim formama, a strastvena ljubav je samo jedna od njih. Ako vam u braku fali ljubavi možete ju pronaći na drugim mjestima: na kavi s najboljom prijateljicom, na pauzi za ručak s kolegom s posla ili u šetnji parkom s unukom…
  5. Napravite nešto za sebe – što želite raditi, kako želite ispuniti svoj dan? Volite li plesati? Crtati? Pjevati? Što god voljeli raditi radite to za sebe. Poklonite si ovaj mali dar svaki dan i vaše raspoloženje će brzo narasti.
  6. Prihvatite svoj život – postoje lakši i teži periodi života. Svatko nosi svoj križ, o čijoj veličini ne može suditi nitko osim te osobe same. No, promjenom načina razmišljanja i prihvaćanja da smo svi na ovoj planeti kratko, lakše ćete prihvatiti svoj život onakvim kakav je i iz njega pokušati izvući ono najbolje što možete. 
Teodora kod 7, zara tarot

TEODORA

Zauzeta

Kod: 7

Ja sam Teodora, stara duša, uvijek svoja, zaljubljenik u ljubav. Stvari uvijek gledam dublje i drugačije od većine ljudi, a zbog svoje jake intuicije razumijem stvari koje su većini ljudi neshvatljive. Za sve što radimo postoji dublji smisao i svrha, stoga nema prostora očajavanju zbog stvari koje vam se u životu događaju – život vam nešto želi poručiti, a ja sam tu kako bih vam te poruke mogla i prenijeti. Oduvijek sam se izdvajala iz mase zbog svoje empatije i brige za druge ljude, a upravo empatiju i intuiciju smatram svojom najvećom prednošću. Na osobnom sam se iskustvu uvjerila da postoji nešto više od nas samih, a to je sila koja nas vodi, uči i usmjerava kroz život. Svojim iskustvom i ljubavlju želim pomoći vama i pokazati vam da sve ima svoju svrhu, razlog i cilj. Uz pomoć moje jake intuicije, želje i vjere u bolje sutra, riješit ćemo bilo koji problem. Sve što danas smatrate nepremostivim može biti stvar prošlosti. Samo vjerujte. Tehnike koje koristim: rituali svijećama, energija na daljinu, psihološki razgovori, numerologija, simboli kroz život, znakovi

Pogledaj profil

Svaki novi dan sa sobom donosi opet gorčinu da ste zapeli u labirintu bez izlaza s osobom koju ne želite pored sebe. Ali, vjerujte, ipak ima nade za sreću uz ove praktične i male savjete! Ako imate potrebu s nekim podijeliti svoje muke i olakšati dušu tu su izvrsne savjetnice Alternativnog centra Zara koje će vam svojim savjetima pomoći da nađete put k sretnom životu na kojem se neće stalno spoticati o partnera.

Više objava