zara tarot - kako izbjeći svađu za blagdanskim stolom

Blagdansko razdoblje često donosi radost, ljubav i zajedništvo, ali za neke to može biti i izazovno vrijeme, posebno kad se suočavaju s toksičnim članovima obitelji i zategnutim odnosima u kojima se komunikacija češće svodi na konflikte, umjesto na zajednički pronalazak rješenja.

Zategnute odnose stvaraju nesporazumi i neriješeni konflikti, a oni nastaju zbog nedostatka temelja svakog uspješnog odnosa, iskrene komunikacije i razumijevanja. Zbog emocionalnog i psihološkog opterećenja, takvi odnosi u obitelji zahtijevaju više razumijevanja, strpljenja i postavljanje zdravih granica.

Probleme u obitelji nije dobro ignorirati

Nesigurnost u iskazivanju osjećaje zbog straha od kažnjavanja, nedostatak emocionalne podrške ili previše izražena želja za kontrolom i manipulacijom, ograničava slobodu i slobodno djelovanja pojedinca. Ponižavanje, vrijeđanje, omalovažavanje, ignoriranje emocija i nepoštivanje osobne granice može dovesti do osjećaja invazije ili nepoštivanja. Ako se unutar obitelji ignorira ili potiskuje umjesto da se rješava, može uzrokovati daljnje komplikacije te razviti neravnotežu moći, poput uloge žrtve i agresora.

divna,kod 15 zara tarot

DIVNA

Nedostupna

Kod: 15

Intuitivni empat koji cijeli život aktivno djeluje u spiritualnom svijetu, blisko surađuje s duhovnim vodičima i strastveno želi usmjeriti duše, koje se osjećaju izgubljene, na putu zvanom život. Ovdje smo došli učiti, rasti, podučavati, širiti svjetlo, podizati vibraciju i pomoći drugima. Stoga mi je veliko zadovoljstvo pokazati vam kako da vidite stvari jasnije i da krenete naprijed. Nudim Vam siguran kanal između svjetova kao pozitivan prostor za postizanje mira i čistoće duše. Nudim vam kartu za vaše duhovno putovanje, osvrćem se na prošle živote i na sadašnjost kako bismo zajedno utjecali na budućnost. Astrologijom, numerologijom, usporednim horoskopom i natalnom kartom otkrivam utjecaj i povezanost duša na ljubavnom ili poslovnom planu te koristim tarot za potvrdu i jasnoću. Duša ste Vi, energija koja oživljava tijelo, svjetluca u očima i koja nije došla ovdje bez plana, već je odredila put i programirala ga. Aura štiti od entiteta i nepoželjnih energija što je u normalnim okolnostima dovoljna zaštita, no postoje stanja u kojima je zaštita oslabljena i to je prilika za prodor nepoželjnih entiteta. Dobri ili loši, ne bi smjeli biti u našoj auri i našem okruženju jer kradu energiju, čine nas umornim, bezvoljnim, potiču ovisnosti i imaju veliki utjecaj na teže zdravstvene probleme. Tumačenjem snova, motivacijskim i duhovnim razgovorima proučavam i otkrivam vrstu energije koja se trenutno vrti oko vas te vam je individualnim pristupom i potrebnim svakodnevnim afirmacijama približavam kako biste je upoznali, zahvalili se i uklonili je. Usmjerit ću vas kako da prepoznate znakove i pratite svoj put s osjećajem povjerenja i sigurnosti u sebe, da bez obzira gdje se nalazite, imate osjećaj da je sve u redu i da će tako i u budućnosti biti. Ne dozvolite da strahovi s kojima se ne suočite postanu vaša ograničenja, da vas sutra boli misao da ste mogli, a niste htjeli ili da ste željeli, a niste smjeli. Tehnike koje koristim: astrologija i numerologija ljubavnih i poslovnih odnosa usporednim horoskopom i natalnom kartom, tarot, motivacijski i duhovni razgovori sa svakodnevnim afirmacijama

Pogledaj profil

Rješavanje toksičnih odnosa u obitelji je izazovno, ali je sa čvrstom odlukom, aktivnim radom na poboljšanju odnosa i izbjegavanje povratka u stare obrasce ponašanja, moguće. Zahtjeva svijest o problemu, otvorenu komunikaciju, postavljanje prioriteta i granica kroz definiranje što je prihvatljivo ponašanje, a što nije.

U nekim slučajevima kad situacija postane preteška, važno je i potrebno traženje stručne pomoći, poput terapije cijele obitelji ili individualni rad na emocionalnim izazovima za svakog člana obitelji. Kad osjetite da postaje zategnuto oko blagdanskog stola, iskoristite to kao terapiju te uz dobru strategiju stvorite mirnije, a opet vesele blagdane. 

Zašto nastaje toksično okruženje u obiteljskim odnosima

Strategija kako da od vojnog teritorija stvorite ambijent za sretne blagdane, kako da se zaštitite i postavite granice nalazi se u prepoznavanju, otkrivanju uzroka te razumijevanju uzroka. Toksično okruženje nastaje zbog stalnih svađa kroz kritike, nametanja volje i pokušaja kontrole, te uslijed fizičkog i verbalnog zlostavljanja gdje riječ ljubavi postaje otrov, a svaki dodir postaje bol.

Ignoriranje stanja ili neprepoznavanje jasnih znakova s vremenom dovodi do emotivne udaljenosti i gomilanja negativnih osjećaja. Povremenim osvrtanjem na određene reakcije u međuljudskim odnosima, te u osjećajima poput neizvjesnosti, napetosti, straha i tuge prepoznat ćete znakove koji usmjeravaju prema toksičnom okruženju. Sagledavanje okolnosti s tuđe strane nije uvijek lako, međutim promjena gledišta može pokazati put prema otkrivanju uzroka toksičnog ponašanja. Postavljanje jasnih pitanja i aktivno slušanje odgovora, otvara vrata do razumijevanja uzroka takvog ponašanja.

Kako zaštititi sebe i svoj unutarnji mir

Razumijevanje uzroka, otvara u nama nova vrata i postajemo odgovorni za ono što shvaćamo. Toksičan odnos ne završava nakon rastanka, već nakon donesene odluke da više ne može imati utjecaj na našu sreću. Stoga, umjesto da ga pokušavamo popraviti, bolje da ulažemo energiju u postavljanju zdravih granica, te zaštitimo sebe i svoj mir.

Nemojte čekati da se stvari poklope, već sad počnite razmišljati što možete očekivati od koga na obiteljskom okupljanju za blagdanskim stolom i krenite stvarati promjene. Budite odlučni u svojim odlukama, prepoznajte svoje vrijednosti, postavite granice i dosljedno ih držite. Čak i kad postane teško, ako osjećate da je potrebno, budite spremni da bez osjećaja krivice izgovorite riječ: “Ne.”.

Nazovi i saznaj sve odgovore odmah!

Nazovi odmah!

064 500 555

Potencijalna rasprava ne može se kontrolirati, no može se kontrolirati reakcija na nju i usmjeriti energija na stvaranje pozitivnih trenutaka. Međutim, međuljudski odnosi znaju biti vrlo složeni pa je ponekad jedini korak napustiti toksičan odnos, čak i ako to znači hodati sam. Ljubav njegujte prvo prema sebi jer ono što vidite u drugima odražava ono što imate u sebi. A mir će nastati onda kad različito oblikovani međuljudski odnosi, od ljubavi i podrške, izazova i konflikata, prestanu ostavljati dojam psihološkog romana, u kojem svaki susret predstavlja novu stranicu spoznaja o ogledalu koje odražava sve što mu se pokazuje kroz najdublje emocije, snove i strahove. 

Prvi saznaj sve novosti i dodatne pogodnosti!

Više objava