Mnoge se žene, ali i muškarci bore protiv emocionalnog nasilja u vezi ili u braku. Kako do emocionalnog nasilja u vezama dolazi i je li to izraz ljubavi suprotne strane ili se radi samo o manipulaciji i nepoštivanju druge osobe? U ovom članku odgovaramo na pitanje što je emocionalno nasilje u vezi i kako se protiv njega boriti. 

Odavno je prošla ponoć, a njega još uvijek nema. Osluškujete svaki zvuk, strepeći od njegovih koraka jer znate da će uslijediti još jedna besana noć. Ulazi u dnevni boravak, okrzne vas pogledom i pita: “Još ne spavaš? A da, čekaš me da opet počneš s dosadnim prigovorima kako sam opet bio vani s prijateljima i pio.

Emocionalno nasilje u vezi nije ljubav

Da si zanimljivija, sigurno je da ne bih tražio zabavu negdje drugdje. Budi sretna što sam se vratio jer nisi me ničime zaslužila. S tobom sam samo zato jer znam da te nitko drugi ne bi htio”. Nakon tih riječi legne u krevet i mirno spava, ionako se ničeg ujutro ne sjeća.

Nazovi i saznaj sve odgovore odmah!

Nazovi odmah!

064 500 555

Vi osjećate kako vam trnje para srce, peče vas vatra u grudima, oči su vam pune suza, a duša toliko boli da imate osjećaj kada bi vrisnuli čuo bi vas cijeli svemir, ali on ne. Trpite sve to već danima, mjesecima jer ga volite unatoč svemu i neprestano se nadate da će se promijeniti, da će shvatiti koliko vas povrijeđuje.

I zaista, ponekad je začudo izuzetno pažljiv, izvede vas na večeru, daruje vam cvijeće i bombonjeru za rođendan, da bi već idućih dana opet počela ponižavanja, uvrede i tako u krug, unedogled…

Emocionalni vampiri

Nažalost, takvi muškarci hrane svoj bolesni ego vrijeđajući vas jer im to dopuštate. Oni se hrane vašim suzama i patnjom, znaju se iskupiti kada vide da im je pozicija ugrožena, ali to zatišje je kratkoga vijeka.

Imam klijenticu koja me svakodnevno zove s uvijek istim pitanjem: “Kad će doći doma? Ma on je dobar, ali si voli popiti s prijateljima”. I kada on ne dođe cijelu noć, nego tek ujutro kada ona ide na posao, pronalazi razna opravdanja za njega. A zbog stresa što svaku večer sama liježe u krevet, imala je spontani pobačaj.

I znate što je on učinio? Od tuge se opet opijao danima! Ali za nju je on dobar, i ne može ga ostaviti jer ga voli. Je li to ljubav s njegove strane, pitam je.

Zašto si to žene dozvoljavaju?

Je li moguće da su neke žene tolike mazohistice, da uživaju kada ih netko ponižava, omalovažava, vrijeđa? Zar je dovoljna neka lažna gesta od očiglednog manipulatora, pa da mu sve opraštamo do sljedeće toksične epizode? I pitam se, jesu li takvi muškarci uopće sposobni voljeti? Znaju li što je ljubav ili se jednostavno hrane time da dominiraju nad ženom koja ih voli.

Što je ljubav? 

Lorena kod 5, zara tarot

LORENA

Nedostupna

Kod: 5

Ja sam Lorena i vjerujem da smo svi već bili na ovoj planeti i da se uvijek ponovno vraćamo jer moramo naučiti lekcije koje nam svemir zadaje. Vjerojatno ste i sami uočili neke znakove, bilo kroz snove ili pak u situacijama koje vam se čine tako poznatima, ili na nekim mjestima za koja ste sigurni da nikada niste zakoračili, a opet vam je sve zapisano u sjećanju. Otkrit ćemo zajedno kako tumačiti sve te znakove, odgonetnuti kako ispuniti našu karmičku zadaću i time u svoj život ponovno vratiti sreću, osmijeh, radost, ljubav. Jer kako je rekao Mark Twain: “Dva najvažnija dana u vašem životu su dan rođenja i dan kada saznate zašto ste se rodili”. Tehnike koje koristim su: tumačenje snova, ljubavni tarot, psihološki razgovori, liječenje duše, duhovni razgovor, ritual mirisnim štapićima

Pogledaj profil

Drage moje, nemojte biti toliko naivne jer ljubav nije vrijeđanje, ni ucjene, niti omalovažavanje. Ljubav je ono što vas čini sretnima, a ne depresivnima. U ljubavi ne postoji dominacija jednog partnera, već sklad i međusobno poštivanje i uvažavanje. Ako imate pored sebe takvog muškarca, koji kaže da je jedina istina ona njegova, koji se smije vašim suzama i obezvrijeđuje vašu ljubav, nazovite naše tarot savjetnice. Pružit ćemo vam utjehu, ali i usmjeriti vas kako se trebate ponašati u takvim situacijama.

Više objava